Οι ανθρώπινες ιστορίες του Προοδευτικού Πάφου και το προφίλ της ομάδας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι ανθρώπινες ιστορίες του Προοδευτικού Πάφου και το προφίλ της ομάδας




Ο Προοδευτικός Πάφου είναι μία ομάδα που μετράει σχεδόν 20 χρόνια ζωής. Οι ιδρυτές του τμήματος χάντμπολ είναι τα δύο από τα τρία μέλη του νυν προπονητικού της επιτελείου. Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Στυλιανού (Α' προπονητής), καθώς και τον συνεργάτη του, Χριστάκη Χριστοδούλου.
Οι δυο τους κάθονται στον πάγκο του Προοδευτικού εδώ και 15 έτη. Τα πρώτα χρόνια, η ομάδα άλλαξε προπονητές, μεταξύ των οποίων, μάλιστα, ήταν και ένας Ρώσος και το δίδυμο Στυλιανού, Χριστοδούλου ασχολούνταν, κυρίως, με τα αναπτυξιακά του Προοδευτικού.
Ποιός είναι ο τρίτος της παρέας; Ο Παντελής Σωκράτους (απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ στο Αριστοτέλειο), ο οποίος είναι επίσης μέλος του προπονητικού επιτελείου και όταν ιδρύθηκε το τμήμα του χάντμπολ, εκείνος ήταν μόλις 10 ετών. Η πρώτη του ομάδα, παρ' όλα αυτά, ήταν ο Προοδευτικός, στα 10 του χρόνια. Τώρα, οι τρεις τους συνεργάζονται στην καθοδήγηση του Προοδευτικού.



Ο πρώτος προπονητής, Χαράλαμπος Στυλιανού, γεννημένος το 1970, έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, εργάζεται ως γυμναστής σε γυμναστήριο και διδάσκει σε Κολλέγιο. Ο γιος του, πρώην παίκτης της ομάδας, έπαιζε στον Προοδευτικό από 6 ετών (είχε προπονητή τον πατέρα του), ωστόσο εισήχθη στο Πολυτεχνείο Πατρών, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών και πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει χάντμπολ στην Πάτρα.



Η γενιά του Παντελή Σωκράτους παραμένει πιστή στον Προοδευτικό, αφού οι περισσότεροι από εκείνους που ήταν 9-10 ετών, όταν ιδρύθηκε η ομάδα, σήμερα παραμένουν παίκτες της, στο ανδρικό τμήμα.
Όλοι οι παίκτες του συνόλου είναι από την επαρχία της Πάφου και προέρχονται από την ακαδημία του Προοδευτικού. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο 29χρονος, Παναγιώτης Χριστοδούλου.
Ο Προοδευτικός τερματίζει τα τελευταία χρόνια στις θέσεις 3-4 του Πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας της Κύπρου. Ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν στην 3η θέση, όπως άλλωστε και ο Αερωπός Έδεσσας και έτσι συμμετέχει στο Τσάλεντζ Καπ.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη του φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κατά την περασμένη περίοδο, αντιμετώπισε ομάδα από την Βοσνία, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια, ομάδα από την Γεωργία.

No comments