Πρότυπο για όλους μας η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κουκμίση - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρότυπο για όλους μας η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κουκμίση




Πέντε παιδιά στο ίδιο άθλημα, στον ίδιο  σύλλογο, τα τρία από αυτά ήδη έχουν σκοράρει στην Α1 Εθνική στη φετινή σεζόν ( ενώ έχουν παίξει μάλιστα στις Εθνικές ομάδες ) και όλα κερδίζουν την αναγνώριση όχι μόνο για την αξία, μα και για το ήθος και την ευγένεια τους.
΄΄Ε, πως να μην είμαστε υπερήφανοι γονείς, με 5 παιδιά υγιέστατα, αθλητικά, προσγειωμένα...΄΄παραδέχονται ο Ντίνος Κουμίσης και η Κατερίνα Κετζάκη ( αγκαλιασμένοι στη φωτο, που αλλού, σε γήπεδο...).
Με το δίκιο τους...Τέτοια ευτυχία, σπάνια την βιώνει γονιός...
Η οικογένεια Κουκμίση αποτελεί μοναδική περίπτωση.



Ο Ντίνος Κουκμίσης, με καταγωγή από  την Μεσολακιά Σερρών, ξεκίνησε ως ηλεκτρολόγος, πήγε μετανάστης για 10 χρόνια στην Νότια Αφρική, δημιούργησε βιοτεχνία γυναικείων ρούχων στη Θεσσαλονίκη, αλλά, το...πεπρωμένο του ήταν στην Πυλαία, όπου γνώρισε τον φύλακα άγγελο της ζωής του, την Κατερίνα Κετζάκη, την υπάλληλο της ΔΕΗ που μας είπε πως ΄΄όταν θέλεις, όλα τα προλαβαίνεις στη ζωή σου΄΄.
Βέβαια, με 5 παιδιά στο σπίτι, ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν όλα τις δραστηριότητες που θα ήθελαν.
Πως θα  προλάβαιναν ποδόσφαιρο, ενόργανη και όλα τα άλλα που τους άρεσαν....
Και εκεί, ήλθε ο καλός γείτονας ( Μιχάλης Αντωνιάδης ) ως από μηχανής Θεός...
Ο σημερινός Πρόεδρος της Πυλαίας, που επίσης, έχει  5 παιδιά, από τα οποία τα 3 μπήκαν στον αθλητισμό, τον προέτρεψε να πάνε μαζί τα γειτονόπουλα, στο χαντμπολ, κοντά στα σπίτια τους.
΄΄Σωθήκαμε όλοι, γιατί το 2ο ΓΕΛ Πυλαίας μας εξυπηρετούσε, καθώς ήταν στην γειτονιά και έτσι αν και δεν ήξερα έως τότε το χαντμπολ, άρχισα να πηγαίνω τα παιδιά, παρέα με τους φίλους από την γειτονιά΄΄ θυμάται ο Ντίνος Κουκμίσης.
Βέβαια, το....τρέξιμο δεν το γλυτώνει...
΄΄Χθες, πήγα 3 φορές στην Μίκρα, 2 στο ΔΑΚ Πυλαίας, 1 στο ΓΕΛ, για τις προπονήσεις...Βλέπετε, είμαι και Ταμίας στον σύλλογο... Αλλά, είναι ωραίο όλο αυτό...Κολλήσαμε άλλωστε με το χαντμπολ...΄΄.

Προσέξτε πεντάδα παιδιών με ταλέντο :

O Νικόλας Koυκμίσης ( φωτο ) είναι πλαϊυ μαίηκερ της Πυλαίας στην Α1 και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας, γεννημένος στις  21/6/1999, σπουδαστής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών Πανεπιστημίου Μακεδονία.


Η Κατερίνα Κουκμίση ( φωτο ) είναι το Α και το Ω, πλαίυ  μαίηκερ και αριστερό ίντερ  της Πυλαίας, γεννημένης στις 13/9/2000, σπουδάστρια επίσης στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονία.


Ο Κωνσταντής Κουκμίσης ( φωτο ), είναι αριστερό έξτρέμ της Πυλαίας, κυνηγά το πρώτο τέρμα του στην Α1 στη φετινή σεζόν, σπουδαστής  στο Οικονομικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γεννημένος στις  17/9/2001.



Η Μαγδαληνή Κουκμίση (φωτο ), είναι  αριστερό εξτρέμ και πλαίυ μαίηκερ, γεννημένη το 2004, μαθήτρια της Α΄Λυκείου και έκανε ντεμπούτο στην Α1 την περασμένη Κυριακή, βάζοντας μάλιστα 5 γκολ σε ένα ημίχρονο, για την Πυλαία στην Προσοτσάνη.





Ο Οδυσσέας Κουκμίσης ( φωτο  ) είναι παμπαίδας,  αρχηγός της Πυλαίας στην ηλικία του, γεννημένος το 2007.

΄΄Το μόνο που θέλουμε είναι να έχουν την υγεία τους και να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν΄΄λένε για τα παιδιά τους οι, ευλογημένοι, γονείς.
Ηδη, πάντως, έγραψε ιστορία η οικογένεια Κουκμίση.
Τέσσερα παιδιά στην ίδια σεζόν στην Α1, στον ίδιο σύλλογο, σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα και το ένα πιο ταλαντούχο από το άλλο.
Μαθήματα υπομονής, αφοσίωσης και ( κυρίως ) ήθους και αγάπης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό...
Απλά πράγματα, όταν το σπίτι είναι γεμάτο αγάπη και μεταλαμπαδεύει μεράκι και ευπρέπεια...
Ταλέντο έχουν πολλοί και πολλές, όμως, όταν λείπουν άλλα στοιχεία, πάει χαμένο...
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κουκμίση, έκανε σωστά την δουλειά.

Και πραγματικά, ΄΄όταν θέλεις τα προλαβαίνεις όλα΄΄...

Νίκος Δελαγραμμάτικας




No comments