Η καλύτερη 7άδα της 1ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η καλύτερη 7άδα της 1ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών


Το greekhandball.com καθιερώνει την ανάδειξη της καλύτερης 7άδας κάθε αγωνιστικής, στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, με την επιλογή των καλύτερων αθλητριών από την δημοσιογραφική ομάδα του.
Το εγχείρημα είναι ακόμα δυσκολότερο σε σχέση με ότι αφορά την διαδικασία για την καλύτερη 7άδα, ανά αγωνιστική, στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, καθώς, είναι μικρότερη η ροή πληροφοριών και ακόμα πιο δύσκολη και  λεπτή η θέση μας ως άνθρωποι του αθλητισμού, καθώς, οι επιλογές μας αφορούν και επηρεάζουν, σε πλείστες περιπτώσεις, αθλήτριες ηλικίας κάτω των 20-21 ετών.
Από την μελέτη που κάναμε στα 9 ρόστερ, προκύπτει ότι το 74% των αθλητριών της Α1 είναι κάτω από τα 21 ενώ το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο 26% αφορά παιδιά από 22 έως και 25 ετών.
Στον αθλητισμό, ειδικά στο γυναικείο, η ψυχολογία έχει τον κορυφαίο ρόλο και είναι λεπτή η κλωστή της ισοροπίας ανάμεσα στην απογοήτευση και τον ενθουσιασμό.
Σε ένα πρωτάθλημα, όλες οι αθλήτριες που διακρίνονται θα έχουν την δική τους ευκαιρία, ωστόσο, πάντα παίζει πρωτεύοντα ρόλο η σημασία του αγώνα σε συνδυασμό με την ατομική απόδοση και τον βαθμό που επηρέασε ένα αποτέλεσμα.
Σε ορισμένες θέσεις, υπήρχε πληθώρα υποψηφίων, σε άλλες όχι. Εχει και αυτό το στοιχείο την σημασία του, γιατί σε κάθε θέση μπορεί να μπεί μόνο μία.
Επειδή, η καλύτερη 7άδα δεν διακρίνει τις καλές από τις λιγότερο καλές αθλήτριες, αλλά, μόνο μία συγκεκριμένη και ιδιαίτερη αθλητική συνθήκη, ένα μεμονωμένο ματς που συσχετίζεται όμως και με όλα τα άλλα, ειδικά οι πιο νεαρές θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι ακόμα και τυχόν λάθος εκτίμηση μας ( αν και μιλήσαμε με σχεδόν όλους που έπρεπε, ώστε να έχουμε σαφή εικόνα ), δεν οφείλεται σε κακή πρόθεση και δεν πρέπει να τις απογοητεύσει ή να τις οδηγήσει να σκεφθούν ανταγωνιστικά.
Πάνω από όλα είναι η ΟΜΑΔΑ !
Αλλωστε, πάντα, τα κριτήρια είναι υποκειμενικά και να ξέρετε ότι διαφέρουν, ακόμα και ως προς τις απόψεις 2 προπονητών που ήταν στον ίδιο αγώνα...
Συνεχίστε όλες με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε ως άνθρωποι του αθλητισμού, ώστε να σας παρακολουθούμε και να σας υποστηρίξουμε.
Αυτή η πρωτοβουλία της 7άδας, που είναι ιδιαίτερα κοπιώδης,  για την δική σας ενθάρρυνση και προβολή γίνεται.


Η καλύτερη 7άδα της 1ης αγωνιστικής :

Τερματοφύλακας
Καμπόϊμ Μπρούνα ντε Ολιβέϊρα ( ΠΑΟΚ ) : Γεννήθηκε στις 6/3/1995. Δέχθηκε μόλις 13 γκολ από την Αρτα, σε ένα ματς όπου θεωρητικά η ομάδα της θα αντιμετώπιζε απειλή. Απέδειξε ήδη από την πρεμιέρα, την κλάση της. Με βραχεία κεφαλή μπήκε στην 7άδα, καθώς, ήταν επίσης εξαιρετικές η Πυριτίδου των Γιαννιτσών και η Κουτσιμανή του Πανοράματος.

Αριστερή εξτρέμ
Μπατζαρακούδη ( Γιαννιτσά ) : Γεννήθηκε στις 11/3/1994. Ωριμη και μεστή εμφάνιση απέναντι στον Αρη Νικαίας, με 10 γκολ στο ενεργητικό της. Προτιμήθηκε οριακά από την Μ.Κουκμίση της Πυλαίας.

Αριστερή ίντερ
Κυριακή Λούρη ( Πυλαία ) :  Γεννήθηκε στις  14/6/1998 . Πέτυχε 12 γκολ στην Προσοτσάνη και ήταν η πρωταγωνίστρια της νίκης της Πυλαίας. Μάλιστα, έδειξε σταθερότητα ενώ ανέλαβε πρωτοβουλίες σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Πλαϊυ μαίηκερ
Ελένη Προκοπίδου ( Πανόραμα ) : Γεννήθηκε στις  23/11/1990. Αυτή την φορά, άλλαξε ρόλο και δεν ήταν εξτρέμ. Σημείωσε 8 γκολ. Εδωσε λύσεις στο Πανόραμα, ειδικά στα τελευταία λεπτά όταν ώθησε, με προσωπικές προσπάθειες, την ομάδα της στην μεγάλη νίκη σε βάρος της Νέας Ιωνίας. Κέρδισε την θέση στην 7άδα, παρά την δυνατή υποψηφιότητα της Χατζηπαρασίδου του ΠΑΟΚ,  της Κ.Κουκμίση της Πυλαίας και της Βασιλείου της Νέας Ιωνίας.

Δεξί ίντερ
Παναγιώτα Αργυροπούλου ( Πανόραμα ) : Γεννήθηκε στις 16/6/1998. Προσεκτικό παιχνίδι απέναντι στη Νέα Ιωνία. Σκόραρε 4 φορές. Επαιξε τόσο δεξιά όσο και αριστερά, συνολικά, πάντως, ήταν από τις κορυφαίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Δεξί εξτρέμ
Βασιλική Γκάτζιου ( ΠΑΟΚ ) : Γεννήθηκε στις 8/10/1997. Eστειλε 7 φορές την μπάλλα στο τέρμα της Αρτας, στο παιχνίδι όπου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.  Πολύ καλή ήταν στην ίδια θέση και η Αμανατίδου του Πανοράματος.

Πίβοτ
Τέχα Φερφόλια ( ΠΑΟΚ ) : Γεννήθηκε στις 20/9/1991. Σταθερή αξία. Πέτυχε 3 γκολ σε βάρος της Αρτας ενώ συνολικά, είχε σημαντική  προσφορά στο ματς. Πήρε την θέση στην 7άδα, παρά τον ανταγωνισμό από την Παύλου από την Προσοτσάνη η οποία ήταν πιεστική για την Πυλαία, σε όλη την διάρκεια του αγώνα.


No comments