Σεϊρεκίδης και Τούτσης μιλούν για την Α2 στο greekhandball.com - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σεϊρεκίδης και Τούτσης μιλούν για την Α2 στο greekhandball.com




Το greekhandball.com είναι εδώ, με στόχο να ασχοληθεί συστηματικά με όλες τις δυνάμεις του ελληνικού χαντμπολ και ειδικά με όσες είναι εκτός της ΄΄πρώτης γραμμής΄΄ της επικαιρότητας, καθώς, εμείς αλλάζουμε την ατζέντα και στρέφουμε την ματιά στους πρωταγωνιστές του αθλήματος.
Μιλήσαμε με 4 από τους  έμπειρους προπονητές της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
Από 2 από Βορρά και Νότο.
Θα μπορούσαν να είναι άλλοι στη θέση τους, εδώ είμαστε για να δώσουμε βήμα και λόγο σε όλους.
Μία αρχή κάνουμε.
Από τον Βορρά μίλησαν στο greekhandball.com ο 58χρονος Στέλιος Σεϊρεκίδης του Φοίβου Συκεών και ο 48χρονος Κώστας Τούτσης της ΧΑΝΘ και από τον Νότο, μας εξέφρασαν τις απόψεις τους, ο 60χρονος Γιάννης Βαρελτζής του Αθηναϊκού και ο 56χρονος Γιώργος Δραγάζης των Βριλησίων.
Κάνουμε αρχή με τους προπονητές από τον Βορρά.
Οι άνθρωποι του αθλήματος μας μιλούν για την Α2 Εθνική που ξεκινά το Σάββατο : 


ΣΕΙΡΕΚΙΔΗΣ ( Φοίβος Συκεών ) : ΄΄Για μένα είναι πρόκληση η παρουσία στην κατηγορία με τον Φοίβο Συκεών. Είναι σημαντικό ότι ο σύλλογος αυτός εχει ποιοτικό φυτώριο και στελεχώνει τις Εθνικές ομάδες με καλούς παίκτες.
Το πρωτάθλημα της Α2 έχει την δική του δυναμική, με ισχυρές ομάδες και δυνατές έδρες. Είναι σίγουρα ανταγωνιστκό, επιπέδου Α2,  ένα σκαλοπάτι πριν την  Α1, με τις  ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν να είναι πιο κοντά στην μεγαλύτερη κατηγορία που δεν πρέπει να είναι αποθαρρυντική, καθώς είναι μεγάλο κέρδος για αθλητές και σωματεία που πρέπει να βάλουν στο πλάνο τους την ένταξη πολλών χορηγών. Οι ομάδες που θέλουν να ανέβουν, θα προσπαθήσουν και πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να σταθούν στην Α1. ΧΑΝΘ, Ζαφειράκης, Κιλκίς, Αρτα, Αρχέλαος, Φοίβος είναι οι ομάδες που είναι πιο κοντά στη διεκδίκηση της ανόδου. Ο Φοίβος πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό, με νεανικό και ποιοτικό σύνολο, με 5 αποχωρήσεις αλλά και με 4 καλές προσθήκες στο δυναμικό μας. Οι αθλητές του Φοίβου έχουν ομαδικό και ατομικό κίνητρο΄΄. 



 ΤΟΥΤΣΗΣ ( ΧΑΝΘ ) : ΄΄Με τις αποχωρήσεις των 3 ομάδων αρκετά όλοι είχαμε προβληματισμούς, σταδιακά όμως ξεχνάμε την αρχική εικόνα και στοχεύουμε στο καλύτερο δυνατό. Η ΧΑΝΘ κράτησε μεγάλο μέρος του περσινού κορμού της, κάναμε προσθήκες με νέα κια φιλόδοξα παιδιά και προωθήσαμε 3-4 παίκτες από την Ακαδημία.  Σκοπός και στόχος να αφομοιωθεί η διαδικασία με μία καλή εικό να και δέσιμο της ομάδας, ώστε να πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η λειτουργία, όσο πιο υγιές είναι το περιβάλλον, τόσο το καλύτερο. Φοίβος, ΧΑΝΘ, Αρτα, Αρχέλαος, Ζαφειράκης, Κιλκίς θεωρώ ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο ενώ Κύκλωπες, Αλέξανδρος και Ελπίδες είναι σε δεύτερη ταχύτητα, εκτός και αν μας διαψεύσουν. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι αρκετά πιο κάτω σε σχέση με παλαιότερα.  Εχω προτείνει να μειωθούν οι ομάδες της Α1 με το χάσμα που έχει δημιουργηθεί. Πρέπει να γίνουν 10 και άλλες 10 να είναι σε ενιαία κατηγορία της Α2. Ετσι, θα προστατεθούν και οι 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας ενώ θα είχαμε εξαλείψει και το φαινόμενο με τα μεγάλα σκορ και θα ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Για την ΧΑΝΘ, σίγουρα, θέλουμε την πρόκληση της ανόδου που σημαίνει εξέλιξη και επιτυχία, όμως, πρέπει να γίνει καλύτερο όλο το περιβάλλον΄΄.




No comments