Το χάντμπολ επιστρέφει στην αρχαία Ολυμπία το τριήμερο 11-13/10 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ επιστρέφει στην αρχαία Ολυμπία το τριήμερο 11-13/10



Μαθητές της έκτης δημοτικού του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, σε συνεργασία με την ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας) και την ΕΘΝ.Ο.Α. (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας), βρέθηκαν στην αρχαία Ολυμπία στο τριήμερο 04-06/10, ώστε να έρθουν σε επαφή με την κοιτίδα του παγκόσμιου ολυμπιακού κινήματος. Η δράση θα επαναληφθεί και μέσα στο προσεχές τριήμερο, 11-13/10 και την αρχαία Ολυμπία θα επισκεφτούν επίσης μαθητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, άλλης όμως τάξης.
Τα παιδιά βρέθηκαν σε μουσεία, μεταξύ των οποίων και το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων 2004, και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ τούς έγινε αναπαράσταση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες από όλα τα αθλήματα και να έχουν μια διαδραστική συζήτηση μαζί τους.
Παρ' όλα αυτά, οι μαθητές που λάμβαναν μέρος σε αυτή την δράση, η οποία οργανώνεται κάθε χρόνο, δεν είχαν έρθει ποτέ μέχρι τώρα σε επαφή με το χάντμπολ. Αυτή τη φορά, λοιπόν, στα δύο γήπεδα που είχαν «στηθεί», το άθλημα της χειροσφαίρισης κέρδισε μια θέση, μαζί με τα υπόλοιπα. Η εντύπωση που αποκόμισαν, μάλιστα, τα παιδάκια από το χάντμπολ ήταν θετική. Σε αυτό βοήθησε σημαντικά και ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Ανδρών χάντμπολ, Γιώργος Χαλκίδης (φωτ.), που είναι παράλληλα και πρώτος προπονητής στην Εθνική Νέων.   





No comments