Παναγιώτης Νικολαϊδης στο greekhandball.com : "Ξεκινώ πάλι από την αρχή...". - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Παναγιώτης Νικολαϊδης στο greekhandball.com : "Ξεκινώ πάλι από την αρχή...".





Ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ, Παναγιώτης Νικολαϊδης, στα 29 του, είναι έτοιμος για ένα, κυριολεκτικά, νέο ξεκίνημα, καθώς, ξεπέρασε πια όλες τις, σωματικές και ψυχολογικές, δυσκολίες από τους απανωτούς τραυματισμούς ( ρήξη χιαστών, προβλήματα με τον αχίλλειο τένοντα, κατάγματα στα χέρια ) που τον υποχρέωσαν σε διετή απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους ( Μάρτιος 2017-Μάρτιος 2019 ) και είναι στην αφετηρία πιο πεισμωμένος από ποτέ άλλοτε.

΄΄ Στην προηγούμενη σεζόν, γύρισα ουσιαστικά όταν τέλειωνε και προσπαθούσα να προσαρμοσθώ, με αντικειμενικά εμπόδια μετά από 2 χρόνια απουσίας, αλλά, πλέον είμαι έτοιμος και στην ουσία, ξεκινώ πάλι από την αρχή  την ενεργό δράση, πεισμωμένος όσο ποτέ άλλοτε΄΄ λέει στο greekhandball.com  ο Παναγιώτης Νικολαϊδης.


Στην ΑΕΚ, είναι ο δεύτερος πιο παλιός παίκτης της ομάδας της, μετά τον Διονύση Γεωργιάδη και αρχηγός της, μαζί με τον έτερο …πιστό του Δικεφάλου.
Ο ύψους 1.95 μ. διεθνής παίκτης, που έχει πτυχίο πληροφορικής από την ΑΣΟΕΕ και στον ελεύθερο χρόνο του, προσπαθεί να κρατήσει επαφή με τον χώρο ( προγραμματισμός και σάϊτ, του αρέσουν ) όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να ασχοληθεί μετά την ολοκλήρωση της αθλητικής καριέρας του, αλλά, η…αρρώστια και το πάθος του είναι, μόνο, το χαντμπολ.
Ολα ξεκίνησαν όταν πήγαινε στην Ε΄ Δημοτικού στην Εδεσσα, σε μία επίσκεψη στο σχολείο του, της προπονήτριας των υποδομών του Αερωπού Ιωάννας Στεργιούλα.
Στα παιχνίδια στην αυλή, ο Νικολαϊδης  πέταξε την μπάλλα έξω από το σχολείο….Εύλογα, η Στεργιούλα του είπε ότι ΄΄είναι φτιαγμένος για χαντμπολ΄΄  και όλα ξεκίνησαν από εκείνη την ημέρα…

Ακολούθησε η μεταγραφή του στον Δούκα, καθώς, πέρασε στο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.



΄΄Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παίζω χαντμπολ και δεν με ένοιαζε που θα ήμουν, αλλά, εντέλει προέκυψε ένας όμορφος συνδυασμός΄΄ παραδέχεται ο Νικολαϊδης ( η φωτο από τον τελικό του Τσάλλεντζ Καπ της σαιζόν 2017-2018, με την Ποτάϊσα Τούρντα ) ο οποίος μετά από 4 χρόνια πήγε στην ΑΕΚ όπου έχει ταυτισθεί με την ομάδα, με τρόπο περίπου απόλυτο.
΄΄Δεν είναι εύκολη η πορεία για έναν αθλητή που φθάνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χαντμπολ, αλλά, δεν μετανιώνω για τίποτα και πλέον έχω και ένα δυνατό προσωπικό κίνητρο, μετά από όλους τους τραυματισμούς που πέρασα, καθώς, με πήγαν πίσω τόσο αθλητικά όσο και ψυχολογικά΄΄ υποστηρίζει ο ΄΄υπερήφανος Πόντιος΄΄, ο παίκτης που δεν το βάζει ποτέ κάτω, δεν παραδίδεται και δεν εγκαταλείπει.
΄΄Ξέρετε, το χειρότερο για έναν αθλητή δεν είναι ο πόνος ή η διαδικασία της αποκατάστασης, αλλά, η στεναχώρια για την απουσία από αυτό που αγαπά. Το έβαλα πείσμα, γύρισα για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους της χρονιάς και είμαι εδώ, για να κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την ομάδα μου΄΄.



Ο ανταγωνισμός, βεβαίως, είναι ισχυρός και ο Νικολαϊδης, που ακόμα και στα πιο...ζόρικα είχε, πάντα, διαρκώς δίπλα τους γονείς του,  το αναγνωρίζει : ΄΄ Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Το επίπεδο έχει, γενικά, ανέβει. Ο Ολυμπιακός έφτιαξε καλή ομάδα, όμως και εμείς δυναμώσαμε αρκετά με ποιοτικούς παίκτες. Τα τελευταία χρόνια έγιναν αρκετές αλλαγές στην ΑΕΚ. Ο κ.Παπασταμάτης έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια. Πρέπει αυτή τη χρονιά να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Η ΑΕΚ αξίζει να είναι ψηλά, μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δείξαμε και στην Ευρώπη τις δυνατότητες μας, ωστόσο, αδικήσαμε πολύ τους εαυτούς μας στις εγχώριες διοργανώσεις και χάσαμε τους τίτλους. Ολα όσα έγιναν, τα αφήνω πίσω. Πάμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε και ότι έχουμε πεισμώσει ώστε να τα πάρουμε όλα. Είναι λίγο δύσκολο να βλέπεις τον Ολυμπιακό να κατακτά 2 νταμπλ, αμέσως μετά την δημιουργία του. Οι παλιοί, ειδικά, δεν το δεχόμαστε αυτό και έχουμε στο μυαλό μας μόνο την τελική επικράτηση της ΑΕΚ΄΄.



Βεβαίως, για την ΑΕΚ δεν υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός.
΄΄Γενικά, το πρωτάθλημα θα έχει και πάλι εκπλήξεις. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιές. Πέρσι, η Πυλαία είχε καλές εμφανίσεις, ο Διομήδης έκανε χρήσιμες προσθήκες, ο ΠΑΟΚ  είναι δυνατός, ο Δούκας  επικίνδυνος. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, όμως, όλα είναι ρευστά. Δεν πρόκειται για ένα πρωτάθλημα όπου κάποιες ομάδες ξεχωρίζουν και ακολουθεί το χάος. Ολοι μπορούν να σε ζημιώσουν. Τα δεδομένα δείχνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά, οι αποστάσεις είναι, πλέον, μικρές΄΄.
Απέναντι στην ΑΕΚ, στην πρεμιέρα, θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ, στην Θεσσαλονίκη.



Σύμφωνα με τον Νικολαϊδη ( φωτο από ...λουλουδάτες στιγμές από την ΑΣΟΕΕ, γιατί στη ζωή, πρέπει να έχεις πείσμα αλλά και χιούμορ ) και τις απόψεις που εξέφρασε στο greekhandball.com ΄΄ ο ΠΑΟΚ είναι δυνατό σύνολο, με ποιότητα και έμπειρους παίκτες που είναι πολλά χρόνια μαζί και χάρη σε αυτή την συνοχή, η ομάδα τους βρίσκεται κάθε χρόνο στις 3-4 πρώτες θέσεις και αυτό είναι σημαντικό΄΄.
Για την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής, εκτιμά : ΄΄  Σίγουρα εμείς θα εμφανισθούμε έτοιμοι, θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη, όμως, είναι ένα ντέρμπυ  όπου όλα  γίνονται, σε μία δύσκολη έδρα, όπου χρειάζεται  προσοχή. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι και ελπίζουμε να χαμογελάσουμε στη Θεσσαλονίκη΄΄.


Γενικότερα, πάντως, ο, σπανίως αμέριμνος, Νικολαϊδης μοιάζει να πιστεύει ότι το πρωτάθλημα της Handball Premier θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον :
΄΄ Ολα είναι βελτιωμένα. Οι Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, διαφημίζουν το άθλημα και έρχονται καλοί ξένοι συνάδελφοι, όπως οι νεοφερμένοι στην  ΑΕΚ, Γιουνούς Οζμουσούλ, Νάτσο Μόγια και Νάτσο Πλάθα αλλά και άλλοι ξένοι παίκτες ενώ και οι συμπατριώτες μας, επιστρέφουν καλύτεροι. Μπήκαν άνθρωποι που βάζουν χρήματα, υπάρχουν πλέον γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, έφοροι στις ομάδες. Καθένας προσπαθεί για το δικό του έργο, με τον ρόλο που αναλαμβάνει. Παλαιότερα, δεν τα είχαμε όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο ότι σιγά σιγά μας γνωρίζει και η Ευρώπη. Για αυτό και δυναμώνει το πρωτάθλημα μας. Ευχαριστιέσαι να παίζεις…Καλή σεζόν να έχουμε. Με υγεία για όλους ΄΄.

Νίκος Δελαγραμμάτικας






No comments