Συνέντευξη Καραμπουρνιώτη στο greekhandball: «Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη καλύτερος σε σχέση με την περασμένη σεζόν» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Συνέντευξη Καραμπουρνιώτη στο greekhandball: «Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη καλύτερος σε σχέση με την περασμένη σεζόν»




Μόλις εννέα χρόνια πριν, το 2010, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το χάντμπολ ο παίκτης του Ολυμπιακού, Πάνος Καραμπουρνιώτης και έχει πετύχει να… ακουστεί το όνομά του, ενώ παράλληλα έχει πανηγυρίσει ήδη 3 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα. Ο ύψους 1.95 αθλητής, έβγαλε για πρώτη φορά δελτίο στον Δικέα της Νέας Ιωνίας, που απορροφήθηκε από τα ΙΕΚ Ξυνή και τελικά αυτά συγχωνεύτηκαν με τον Ολυμπιακό. Ο πίβοτ των Πειραιωτών μίλησε στο greekhandball.com, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατέληξε να παίζει χάντμπολ, σχολίασε ότι δεν τού αρέσει να αποκαλείται ακόμα ταλέντο και υπογράμμισε πως η τωρινή ομάδα των Ερυθρολεύκων είναι βελτιωμένη σε σχέση μ’ εκείνη της περασμένης περιόδου.

-Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με το χάντμπολ; Και πώς προέκυψε; Επηρεάστηκες από κάπου; 
«Στη Νέα Ιωνία, όπου κατοικώ, το συγκεκριμένο άθλημα είναι διαδεδομένο. Έπαιζαν πολλοί γνωστοί μου. Επηρεάστηκα, ωστόσο, από έναν συμμαθητή μου στο σχολείο, με τον οποίο είμαστε γείτονες. Εκείνος αγωνίζεται σε μικρότερη κατηγορία και έχουμε διατηρήσει επαφές, πλέον παρακολουθεί ο ένας τον άλλον. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Παχατουρίδη, στη Μεταμόρφωση, αλλά σιγά σιγά με κέρδισε το χάντμπολ. Το ποδόσφαιρο μού άρεσε πολύ και συνεχίζει να μού αρέσει (λιγότερο το μπάσκετ), όμως στο χάντμπολ περνούσα πιο ωραία. Κατά τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής μου με το άθλημα πήγαινα απλώς για να αθληθώ. Η οικογένειά μου παραξενεύτηκε εξαιτίας της επιλογής μου, προέβαλε αντιρρήσεις, αλλά στη συνέχεια με στήριξε απόλυτα».
-Θεωρείσαι ταλέντο και φαίνεται πως δικαιώνεις τις προσδοκίες. Ποιά είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
«Δεν θέλω να αποκαλούμαι ακόμα ταλέντο. Ίσως να μην είμαι, προς το παρόν, ολοκληρωμένος παίκτης, όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι λέξεις «ταλέντο» και «μικρός» απευθύνονται σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Όσον αφορά στο μέλλον, κάνω όνειρα και… γλυκαίνομαι βλέποντας ατομική βελτίωση, αλλά και μια τάση μεγαλύτερης προσοχής στο χάντμπολ».
-Παρακολουθείς διεθνές χάντμπολ;
«Μια-δυο φορές την εβδομάδα βλέπω παιχνίδια Champions League στο χάντμπολ και… οραματίζομαι τον εαυτό μου να αγωνίζεται σε γεμάτα γήπεδα, στο κορυφαίο επίπεδο. Σε ποιόν δεν θα άρεσε αυτό; Παρ’ όλα αυτά, όλα θα πρέπει να γίνονται βήμα βήμα».
-Η νέα σεζόν ξεκινάει. Στόχος είναι η διατήρησή σας στην κορυφή; Και ποια είναι η εκτίμησή σου για τους ανταγωνιστές;
«Κάθε αγωνιστική περίοδο, στόχος μας είναι το νταμπλ. Η ΑΕΚ δείχνει πως «κυνηγάει» τον τίτλο του Πρωταθλητή, έχει κάνει καλές προσθήκες, όμως και εμείς φέραμε ποιοτικούς παίκτες. Το Πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θεωρώ ότι θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ελπίζω να πανηγυρίσουμε εμείς στο φινάλε».
-Πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη;
«Επικεντρωνόμαστε σε κάθε αντίπαλο, σε κάθε γύρο. Και όσο πιο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, τόσο το καλύτερο για την ομάδα και το ελληνικό χάντμπολ».
-Τι σημαίνει να είσαι παίκτης του Ολυμπιακού;
«Όταν είσαι παίκτης του Ολυμπιακού, θα πρέπει να ξέρεις να πρωταγωνιστείς και να αντέχεις την πίεση. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια και εμείς, παρακολουθώντας τις επιτυχίες και των υπόλοιπων τμημάτων, επιδιώκουμε να φανούμε αντάξιοι».



-Οι αλλαγές στο ρόστερ φαίνεται ότι αφομοιώνονται γρήγορα. Τι πιστεύεις για τον νέο Ολυμπιακό;
«Αυτό συμβαίνει γιατί έχει διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας και έτσι τα νέα παιδιά ενσωματώνονται εύκολα. Έχουμε βελτιωθεί τόσο σε ποιότητα, όσο και σε τεχνική. Ο τωρινός Ολυμπιακός είναι ακόμη καλύτερος σε σχέση με της περασμένης περιόδου».
-Τέλη Οκτωβρίου η Εθνική Ανδρών έχει προ-προκριματικά για το Παγκόσμιο. Είναι ξεχωριστή εμπειρία για εσένα το να φοράς το εθνόσημο;
«Φυσικά. Είναι μεγάλη μου τιμή το να αγωνίζομαι με την γαλανόλευκη. Η πρώτη μου παρουσία με την Εθνική Ανδρών ήταν πριν από δύο χρόνια, επρόκειτο για μία πολύ σημαντική στιγμή της ζωής μου. Η πρώτη φορά, όμως, που φόρεσα την φανέλα με το εθνόσημο ήταν όταν ήμουν 16 χρονών, με την Κ17, στη Λιθουανία, για τα προκριματικά του Euro».



-Εδώ και τρεις μήνες είσαι πολίτης, καθώς απολύθηκες από τον στρατό. Στρέφεσαι ξανά στη σχολή σου;
«Πράγματι, υπηρέτησα στο Πολεμικό Ναυτικό για εννέα μήνες ως ο πρώτος από τα τρία αδέλφια και απολύθηκα από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ). Πλέον, ως φοιτητής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών (σ.σ. μπαίνει στο 4ο έτος), θέλω να αφοσιωθώ και στη σχολή μου, η οποία μού αρέσει και αν και με δυσκολεύει, αργά ή γρήγορα θα την ολοκληρώσω».




No comments