Η παράδοση συνεχίζεται στη Σαλαμίνα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η παράδοση συνεχίζεται στη Σαλαμίνα


Ο ΄΄Ομιλος Χειροσφαίρισης Χαντμπολ Κλαμπ Σαλαμίνα΄΄συνεχίζει την, πλούσια, παράδοση που έχει, από το 1978, το άθλημα στο νησί, παίρνοντας την θέση του Τελαμώνα στην Α2 Εθνική, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας απορρόφησης από τον νεοσύστατο σύλλογο, του τμήματος χαντμπολ του Τελαμώνα.
Για τον ΟΧΧΚ Σαλαμίνα, που ιδρύθηκε στις 7 Ιουλίου 2019 και έχει ως χρώματα το μπλέ και το μαύρο, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη και για αυτό συστάθηκαν 5 ηλικιακά τμήματα τα οποία θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ΕΣΧΑ :
Μίνι αγοριών, Μίνι κοριτσιών, Παμπαίδες Β, Παγκορασίδες Β, Παμπαίδες Α.
Οι Χαράλαμπος Αλαϊσκας, Χριστόφορος Μπακαούκας, Νικόλαος Χιώτης, Λυκούργος Μητσάκος, Παναγιώτης Διπλάρος και Χρήστος Χριστοδούλου, οι οποίοι διαχειρίστηκαν με επιτυχία το τμήμα χαντμπολ του Τελαμώνα τα τελευταία οχτώ χρόνια (με μεγαλύτερη επιτυχία την άνοδο και παραμονή της αντρικής ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία), αποφάσισαν την ίδρυση ενός σωματείου που θα επικεντρώνεται μόνο στο άθλημα του χαντμπολ.
Στόχος ; Να δοθεί, ακόμα, μεγαλύτερη ώθηση στο χαντμπολ στη Σαλαμίνα, με σωστή και συντονισμένη οργάνωση, προκειμένου να υπάρξουν θετικότερα αποτελέσματα.
Η διοίκηση του ΟΧΧΚ Σαλαμίνα, δίνοντας το στίγμα της, επισημαίνει :
΄΄Η συγχώνευση δι΄απορροφήσεως, δημιούργησε το νέο σωματείο που ως βασικό σκοπό έχει την εκμάθηση του αθλήματος, την προσέλκυση αθλητών και νέων από όλη τη Σαλαμίνα, αλλά και άλλων περιοχών, για να στελεχώσουν την αντρική ομάδα καθώς και τα ηλικιακά τμήματα, που θα έχουν προοπτικές και στόχους, για να γαλουχηθούν τα παιδιά μας με τις κατάλληλες αθλητικές και παιδαγωγικές αξίες, κατανοώντας πως o αθλητισμός αποτελεί ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας μέσω του οποίου αναπτύσσονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Φυσικά και ο μοναδικός μας στόχος δεν είναι οι νίκες, αφού το αγωνιστικό ήθος, το «ευ αγωνίζεσθαι», η κοινωνικότητα, η απόκτηση εμπειριών, και η προστασία από κινδύνους που ελοχεύουν τη σημερινή νεολαία, είναι τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά μας μέσα από το σύλλογο μας ΄΄.

Μία νέα αθλητική σελίδα ανοίγει στα δρώμενα της Σαλαμίνας, με εφόδια την πείρα, την γνώση, μα κυρίως το μεράκι για το χαντμπολ…

No comments