«Στη μνήμη του Σωκράτη» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Στη μνήμη του Σωκράτη»




Πολύ ενδιαφέρον θέμα βρήκαμε στο katerinisport.gr, αναφορικά με το εγχείρημα των Σάββα Καρυπίδη και Βασίλη Κοσμίδη, που με την εμπλοκή τους στον Αρχέλαο Κατερίνης, συνδυάζουν τώρα την διοικητική και προπονητική παρουσία, με την αθλητική δραστηριότητα στην ίδια ομάδα, της πόλης όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.


Κίνητρο και των δύο, όπως παραδέχονται, η παρακαταθήκη που άφησε ο αείμνηστος Σωκράτης Σκούφας ( Σ.Σ. έσβησε σε ηλικία 58 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, στις 19 Μαϊου 2019. Στη φωτο με τον Κοσμίδη και τους Χαραλαμπίδη-Σαραπλή ).
΄΄Εχουμε μεγάλη ευθύνη για το τμήμα χαντμπολ του Αρχέλαου, καθώς είμαστε παιδιά αυτής της ομάδας, από πολύ μικροί  και θέλουμε να την κάνουμε μία μεγάλη οικογένεια, λειτουργώντας με τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου που αγαπάμε, αλλά και τις δικές μας΄΄υποστηρίζουν Καρυπίδης και Κοσμίδης, δύο διαφορετικοί άνθρωποι που ωστόσο ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.
Αρχικός στόχος του Αρχέλαου, μία θέση στην πρώτη τετράδα, καθώς, όπως επισημαίνουν οι δύο ΄΄Διόσκουροι΄΄, δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος.
΄΄Ο Αρχέλαος έχει στο πετσί του την μεγάλη κατηγορία, εκεί είναι η φυσική θέση του, αλλά, αυτή την περίοδο χτίζεται και επενδύουμε στο μέλλον και όχι στο τελικό αποτέλεσμα, που αν θέλαμε οπωσδήποτε να το πετύχουμε, θα είχαμε προχωρήσει σε  ακόμα 2 προσθήκες και θα αποφασίσαμε να παίξουμε και εμείς περισσότερο και όχι επικουρικά ΄΄ προσθέτει ο Κοσμίδης.

Αναφερόμενος στις εμπειρίες του από την Μπουντεσλίγκα, ο Καρυπίδης σχολίασε ότι ΄΄το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο, με επαγγελματικές ομάδες, που έχουν μικρές διαφορές η μία από την άλλη, με μία εικόνα που ποτέ δεν θα δούμε εδώ΄΄.
Και ο Κοσμίδης σχολίασε για την καριέρα του στην Ιταλία  : ΄΄Αγωνιστικά, οι διαφορές μας δεν είναι σημαντικές, σε σχέση με την Ιταλία, αλλά, οργανωτικά οι Ιταλοί είναι σε καλύτερο επίπεδο΄΄.


Παραδέχονται ευθαρσώς και οι δύο : ΄΄Μας απασχολεί περισσότερο το τεχνικό κομμάτι, δηλαδή, πως θα προπονήσουμε την ομάδα και πως θα ανταποκριθούμε στα οικονομικά ενώ μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, το αγωνιστικό κομμάτι το γνωρίζουμε΄΄.
Ο 40χρονος Σάββας Καρυπίδης και ο 42χρονος Βασίλης Κοσμίδης δεν το κρύβουν ότι συνάντησαν ανταπόκριση από την πλευρά των φίλων του Αρχέλαου, ΄΄που άλλος με 100 ευρώ, άλλος με 500, όλοι βοηθούν όσο μπορούν ενώ θα γεμίζουν και πάλι το γήπεδο, αναγνωρίζοντας ότι δεν κρατάμε μόνο μία ομάδα, αλλά, ένα άθλημα στην πόλη, σεβόμενοι ότι ο Αρχέλαος ποτέ δεν υπήρξε πυροτέχνημα και στοχεύοντας στη διαχρονική λογική με την οποία πορεύεται εδώ και 40 χρόνια ο σύλλογος μας ΄΄.
Ο Αρχέλαος Κατερίνης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1990 και το 1994.
Φέτος θα αγωνισθεί στην Α2 Εθνική.



No comments