Πρωταθλητές Ελλάδος Κύκλωπες και Σπάρτακος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταθλητές Ελλάδος Κύκλωπες και Σπάρτακος


Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στo shoot out οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης νίκησαν με 2-1 σετ (13-12) τον Ολύμπιο Δία Ασπροπύργου και αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας για 5η φορά στην ιστορία τους και 4η στη σειρά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Τέλιος, ο οποίος ισοφάρισε σε 12-12 στη διαδικασία των shoot out και στην αμέσως επόμενη φάση αγωνιζόμενος ως τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Ελευθέριου Πελίδη. Με αυτόν τον τρόπο κράτησε το 12-12 και ακολούθως ο Παύλος Χατζηγαβριήλ πέτυχε το χρυσό γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 13-12 και χάρισε στην ομάδα του τον τίτλο.

Και τα δύο σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο η ομάδα των Κυκλώπων επικράτησε 18-17 με γκολ από τον Γιάννης Κοτσαμαρίκογλου 20΄΄ πριν από το φινάλε και ενώ στην προηγούμενη φάση ο τερματοφύλακας Βαγγέλης Κοβλακάς είχε αποκρούσει σε τετ α τετ με τον Σταύρο Παπαδόπουλο.

Στο δεύτερο σετ η ομάδα του Ασπροπύργου ήταν πιο ψύχραιμη στην τελευταία φάση και κατάφερε να επιβληθεί με 19-18 με γκολ του Χρήστου Μαυρόπουλου.
Στο τουρνουά των Γυναικών ο Σπάρτακος Goalbet επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε με 2-0 σετ τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχή τίτλο του Σπάρτακου και τον τέταρτο στην ιστορία του.

Χάλκινο για Απόλλωνα Καλαμαριάς και Άνοιξη
Ο Απόλλων Καλαμαριάς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφού στον μικρό τελικό νίκησε 2-0 σετ τον Απόλλωνα Σταυρούπολης. Παρά την απουσία του βασικού τερματοφύλακα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καλλισθένη Γιαννακίδη, που δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στον αυχένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να επικρατήσει επιστρατεύοντας ως γκολκίπερ τον specialist Διονύση Καραγκιοζόπουλο. Στις Γυναίκες την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο ΑΟ Άνοιξης Διονύσου Delousil.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ- ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-1
Τα σετ: 18-17, 19-18, 13-12
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ :
Χαραλαμπίδης 12, Κοτσαμαρίκογλου 10 , Τζάνος, Γιώργος Τέλιος 10, Ορφέας Τέλιος 2 , Θεοδώρου 10, Κοβλακάς, Χατζηγαβριήλ 5 , Πιστόλας.
ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΙΑΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Λαζαρίδης):
Ακριδόπουλος, Γεωργίου 10, Ελευθεριάδης 15, Μαλακέλης 6, Μαυρόπουλος 13, Πελίδης 4, Σταύρος Παπαδόπουλος, Σταύρος Παπαδόπουλος, Τουλούμης.
Διαιτητές: Βελάνη-Ζήσης
Κόκκινη: Θεοδώρου (συγκρούστηκε με αντίπαλο στην διαδικασία shoot out)
Αποκλεισμοί: 2-2

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ- ΚΥΚΛΩΠΕΣ 2-0
Τα σετ: 24-8, 16-7
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ GOALBET (Καραντώνη):
Ράτσικα 4, Ποιμενίδου 2 , Καλοΐδή, Σκάρα 4, Δημήτρη 4 , Μούρνου 18, Βασιλειάδου 2, Μάστακα 6.
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θεοδώρου):
Ζουμπουνέλη 4, Σιαρβάλη , Λαμπροπούλου , Παρασχάκη, Αθ. Σαββαδάκη 8, Αλούρδα 2, Δ. Σαββαλάκη 1.
Διαιτητές: Καρυδάκης-Μπράμου.
Αποκλεισμοί: 0-1

AΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 2-0
Τα σετ: 22-18, 20-12.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καραγκιοζόπουλος 4, Γιαννόπουλος 8, Παπαβασίλης 12, Ιω. Γιαννακίδης 8, Καλ. Γιαννακίδης, Λυκόπουλος 2, Αποστόλου, Ζιβούλοβιτς 8.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Μαυρίδης, Γουργούμης 2, Τορκινίδης, Κουκνίσης 14, Γιαννακόπουλος 6, Καβουσανάκης 4, Ελοζούα 4.
Διαιτητές: Βελάνη - Ζήσης, κόκκινη: Μαυρίδης (δύο αποκλεισμοί), αποκλεισμοί 4-3.

No comments