Κρίνεται η πρωτιά στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ - Τα νέα των ομάδων πριν τη σέντρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κρίνεται η πρωτιά στο ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ - Τα νέα των ομάδων πριν τη σέντρα


ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (9/3, 17:00)
Το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής της Handball Premier, εν πολλοίς θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά ενός βαθμού από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γεγονός που ενισχύει την κρισιμότητα του αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δέκα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με την τελευταία ήττα να είναι από τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη με 21-16. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και για το θεσμό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να παίρνει δύο νίκες στους ημιτελικούς με 32-24 και 27-23.
Και για τον Ολυμπιακό ο αγώνας είναι ύψιστης σημασίας, προκειμένου να διατηρήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Δηλώσεις
Θοδωρής Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε νίκη στα τρία παιχνίδια που δώσαμε φέτος με τον Ολυμπιακό και θέλουμε να το πετύχουμε τώρα. Για εμάς ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα κριθεί στη διάθεση των δύο ομάδων, στην αγωνιστικότητα, αλλά και στην απόδοση των τερματοφυλάκων των δύο ομάδων. Θέλουμε να γεμίσει το κλειστό της Νεάπολης, να στηρίξει ο κόσμος μας την προσπάθειά μας και να απολαύσουν όλοι, όσοι βρεθούν στο γήπεδο και όσοι παρακολουθήσουν τον αγώνα από την ΕΡΤ, όμορφο χάντμπολ. Ελπίζω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τη νίκη».

Γρηγόρης Σανίκης (περιφερειακός Ολυμπιακού): «Είναι ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Πάμε μόνο για τη νίκη και τη διατήρηση της 1ης θέσης που θα μας δώσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Δουλεύουμε όλο αυτό το διάστημα όσο καλύτερα γίνεται για να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι του Σαββάτου. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι σε μια δύσκολη έδρα αλλά ο στόχος μας είναι μόνο η νίκη και τίποτα άλλο».

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- BIANCO MONTE ΔΡΑΜΑ (9/3, 18:00)
Οι γηπεδούχοι που προέρχονται από μια ισοπαλία με τον Φοίβο θα… πολεμήσουν για τη νίκη και τους δύο βαθμούς, προκειμένου να κρατήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, ενώ η ομάδα της Δράμας θα προσπαθήσει για μια καλύτερη θέση εντός της οχτάδας.

Δηλώσεις
Θάνος Κωστακίδης (περιφερειακός Φιλίππου): «Είναι ένας αγώνας στην έδρα μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τον αντίπαλο στα μάτια. Κάθε παίκτης οφείλει να είναι συγκεντρωμένος 100% στο παιχνίδι. Προερχόμαστε από ένα άτυχο αποτέλεσμα και πρέπει να βρούμε τα ψυχολογικά αποθέματα για να πάρουμε τη νίκη».

Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας Δράμας): «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και πρέπει να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά μια θέση στα πλέι οφ. Παίζουμε σε μια… καυτή έδρα με μια ομάδα που θέλει τη νίκη όσο κι εμείς. Είμαστε σε καλή κατάσταση και στόχος μας είναι να κάνουμε τρεις σερί καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια. Κατεβαίνουμε πάνοπλοι για ό,τι καλύτερο».

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ– ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ (9/3, 16:00)
Η ομάδα της Πυλαίας μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Δούκα έφτασε τους 18 βαθμούς, είναι μόνη στην έκτη θέση και έχει μαθηματικές ελπίδες ακόμη και για την κατάκτηση της τετάρτης θέσης, ιδίως αν πάρει το απόλυτο των βαθμών στους τρεις εναπομείναντες αγώνες με Αερωπό (εντός), Φοίβο (εκτός) και Δράμα (εντός) και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα.
Στο κυνήγι της τέταρτης θέσης βρίσκεται και η ομάδα της Έδεσσας, που απέχει μόλις δύο βαθμούς από τον τέταρτο Δούκα και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων (εντός) και τον Διομήδη στο Άργος.

Δηλώσεις
Πάνος Γούσιος (προπονητής Πυλαίας): «Προς το παρόν δεν μπαίνουμε σε διαδικασία σεναρίων, κοιτάμε μόνο το ματς του Σαββάτου. Προβλέπεται ένας συναρπαστικός αγώνας με δύο ομάδες που μοιάζουν ισοδύναμες, άλλωστε και στον αγώνα του πρώτου γύρου η διαφορά ήταν μικρή. Προερχόμαστε από τρία θετικά αποτελέσματα και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, μέσα στην έδρα μας».

Γιάννης Πηλαλίδης (προπονητής Αερωπού): «Το φινάλε της κανονικής διάρκειας μας βρίσκει στην κορύφωση της προσπάθειας για την επίτευξή του στόχου μας, που είναι η είσοδος στην πρώτη τετράδα. Προερχόμαστε από δύο θετικά αποτελέσματα, αλλά και η ομάδα της Πυλαίας βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και επίσης διεκδικεί στόχους. Είναι μία αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον, που θα κριθεί στη θέληση για το αποτέλεσμα και στην προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς ομάδες από την τέταρτη έως την 8η θέση έχουν μικρές διαφορές»,



ΧΑΝΘ- ΑΕΚ (9/3, 18:00)
Στη Θεσσαλονίκη η προτελευταία στην κατηγορία ΧΑΝΘ, υποδέχεται την ΑΕΚ. Στο στρατόπεδο της ΧΑΝΘ δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα ενώ πλέον η ομάδα κοιτάει μπροστά και τα πλέι άουτ, με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Η Ένωση που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί θέλει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις ενόψει του πολυαναμενόμενου τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στη Πάτρα.

Δηλώσεις
Αντώνης Τσιρογιάννης (περιφερειακός ΧΑΝΘ): «Για εμάς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Θέλουμε να δείξουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Στόχος μας είναι να μείνουμε σε φόρμα για τον αγώνα με το Άργος. Από κει και πέρα κοιτάμε τα πλέι άουτ και να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία»

Ιούλιος Αργυρού (πλέι μέικερ ΑΕΚ): «Αν και αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας εμείς πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και στο καλό ρυθμό που έχει η ομάδα ενόψει και του κρίσιμου τελικού το άλλο Σάββατο»



ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (10/3, 16:00)
Αγώνας με μεγάλη βαθμολογική σημασία θα διεξαχθεί την Κυριακή στον Πλάτωνα. Άρης Νίκαιας και Φοίβος επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα, καθώς βρίσκονται στην 10η και τη 12 θέση με 8 και 5 βαθμούς αντίστοιχα (δείτε εδώ τι ισχύει για τα πλέι άουτ).
Αμφότεροι θα έχουν από μία σημαντική απουσία λόγω τιμωριών από τη 19η αγωνιστική. Από τον Άρη θα απουσιάσει ο Γιώργος Μελετάκος, που είδε μπλε κάρτα στον αγώνα με τον Αερωπό, ενώ από τον Φοίβο θα λείψει ο Θοδωρής Μπόσκος, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον Φίλιππο.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές ήττες (με Διομήδη, Πυλαία, Δούκα και Αερωπό) έχοντας πολλά προβλήματα απουσιών εξαιτίας τραυματισμών.
Ο Φοίβος προέρχεται από την ισοπαλία με τον Φοίβο και έχει αντικειμενικό στόχο να ξεπεράσει τη ΧΑΝΘ ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ για τις θέσεις 11-12. Στο μεταξύ, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ακόμη δεν γνωρίζουν για την τύχη του αγώνα της 2ης αγωνιστικής με τον Διομήδη Άργους, καθώς η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί από την αθλητική δικαστή.

Δηλώσεις
Δημήτρης Μελετάκος (πλέι μέικερ Άρη): «Δουλεύουμε καθημερινά για το ντέρμπι της Κυριακής. Γνωριζόμαστε καλά και οι δυο ομάδες. Η ομάδα με τα λιγότερα λάθη και την μεγαλύτερη συγκέντρωση θα πάρει τους δυο βαθμούς. Δυστυχώς είναι ένα ακόμα παιχνίδι που έχουμε αρκετές απουσίες. Θα παλέψουμε για την νίκη μέσα στο σπίτι μας».
Τάσος Δέσπος (περιφερειακός Φοίβου): «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που έχει δείξει ότι εντός έδρας είναι πολύ ανταγωνιστική. Εμείς κατεβαίνουμε με μια σοβαρή έλλειψη, αλλά έχουμε ετοιμαστεί ώστε να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό. Ο βαθμός που πήραμε απέναντι στον Φίλιππο πρέπει να μετατραπεί σε ώθηση για την αναμέτρηση με τον Άρη Νίκαιας»

No comments