Deja Vu με Sterbik ύστερα από τον απίθανο τραυματισμό του Corales στην προπόνηση της Ισπανίας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Deja Vu με Sterbik ύστερα από τον απίθανο τραυματισμό του Corales στην προπόνηση της Ισπανίας



"Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί αύριο. Νομίζω ότι υπάρχουν 50-50 πιθανότητες να πάρω μια κλήση για να συμμετέχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο", είχε πει προχθές σε δηλώσεις του ο Arpad Sterbik και πριν περάσουν 24 ώρες, αυτό θα γίνει πραγματικότητα, ύστερα από τον απίστευτο τραυματισμό του Rodrigo Corrales στη χθεσινή προπόνηση της Ισπανίας.

Τι έγινε χθες; Στην προπόνηση των Ισπανών στη LANXESS Arena της Κολωνίας, για το σημερινό μεγάλο παιχνίδι με τη Γαλλία, ξαφνικά έπεσαν οι πίνακες LED στην περίμετρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα δύο ισπανοί παίκτες - Rodrigo Corrales Rodal και ο Aitor Ariño - να υποστούν τραυματισμούς, από τους οποίους απαιτείται περαιτέρω θεραπεία και έρευνα στο νοσοκομείο.

Ο τραυματισμός του Rodrigo Corales ήταν σοβαρότερος, αφου στην προσπάθεια του να αποφύγει τον τραυματισμό, δεν τα κατάφερε και έκοψε το πόδι του, με το κόψιμο να προκαλέι αιμάτωμα  κοντά στο γόνατο, αναγκάζοντας την IHF να επιτρέψει την -εκτός πλαισίου- αντικατάσταση για την ισπανική αποστολή, με τον Sterbik να ταξιδεύει στην Γερμανία, για να βρίσκεται απόψε κάτω από τα γκολποστ μαζί με τον Βάργκας, στον αγώνα με αντίπαλο τη Γαλλία.

Μετά το περιστατικό, ο πρόεδρος της IHF, Δρ. Hassan Moustafa, μαζί με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Αντρέας Μισελμαν, επισκέφθηκαν το ξενοδοχείο των Ισπανών, για να δουν τους τραυματισμένους παίκτες, πριν συναντήσουν την ισπανική αντιπροσωπεία που περιλάμβανε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Francisco Vidal Blázquez, τον προπονητή Jordi Ribera, τον διευθυντή της ομάδας Iker Romero και τον γιατρό της αποστολής Juan José Muñoz Benito.



Η IHF εκφράζει τις ευχαριστίες της στις υπόλοιπες ομάδες που υποστήριξαν πλήρως την ισπανική εθνική ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, επιδεικνύοντας την τήρηση του "ευ αγωνιζεσθαι", υποστηρίζοντας πλήρως την απόφαση της επιτροπής διοργανώσεων της Παγκόσμιας για την εκτός πλαισίου αντικατάσταση του Corales.

Να θυμήσουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο Euro 2018 στην Κροατία, μόλις ένα χρόνο πριν (25/1/2018), με τον Arpad Sterbik να αντικαθιστά πριν τους ημιτελικούς τον Gonzalo Perez de Vargas που τραυματίστηκε στο γόνατο, οδηγώντας την Ισπανία στην κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος με καταπληκτικές εμφανίσεις. Λετε να έχουμε Deja Vu;;;

No comments