Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα νέα των ομάδων λίγο πριν τη σέντρα


Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier. To πιο ενδιαφέρον παιχνίδι παρουσιάζεται στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Δούκα. Αναλυτικά:

ΠΑΟΚ Bεργίνα TV- Άρης Νίκαιας (26/1, 17:00)

ΠΑΟΚ και Άρης Νίκαιας θα αναμετρηθούν στο κλειστό της Νεάπολης για τη 14η αγωνιστική της Handball Premier. Για τον ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ενδιάμεσος μεταξύ των δύο αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στον Άρη που έχει ως στόχο της σεζόν την παραμονή στην κατηγορία.

Δηλώσεις
Κώστας Κοτανίδης (τερματοφύλακας ΠΑΟΚ): «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση προσφέρεται για να βρούμε έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό ενόψει του δεύτερου αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον οποίο πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητές μας. Αύριο πρέπει να αφήσουμε πίσω τον κακό μας εαυτό και να συνεχίσουμε τη νικηφόρο σερί που έχουμε στο πρωτάθλημα».
Μανώλης Λαδάκης (περιφερειακός Άρη Νίκαιας): «Η αλήθεια είναι πως έχουμε περισσότερο το μυαλό μας στον Φίλιππο που είναι ένα ματς που το θέλουμε πάρα πολύ, αλλά όπως και να έχει εννοείται πως θα παλέψουμε το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Ο αντίπαλος έχει άλλους στόχους από εμάς και σαφέστατα είναι το φαβορί»


ΑΕΚ- ΑΣΕ Δούκα (26/1, 18:00)

Η τρίτη στη βαθμολογία ΑΕΚ υποδέχεται τον τέταρτο Δούκα σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν προσφέρει μεγάλα ματς στο ελληνικό χάντμπολ. Ο Δούκας είναι η ομάδα με τα περισσότερα «διπλά» στην έδρα της ΑΕΚ, έχοντας 8, ενώ 10 νίκες έχει η Ένωση και μόλις ένα ματς έληξε ισόπαλο σε 19 αναμετρήσεις από το 2005. 
Στον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων στο Δαΐς, η ΑΕΚ είχε πάρει εύκολα τη νίκη με 32-24.
Οι γηπεδούχοι βρίσκονται ανάμεσα σε δύο αγώνες για το Κύπελλο με τον Διομήδη Άργους, έχοντας μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό, ενώ ο Δούκας θα δώσει «μάχη» με τον Διομήδη για την 4η θέση της βαθμολογίας.

Δηλώσεις 
Διονύσης Γεωργιάδης (αρχηγός ΑΕΚ): «Είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο οποίο πρέπει να δείξουμε το ίδιο καλό πρόσωπο με τον αγώνα Κυπέλλου με τον Διομήδη. Είναι ένας αγώνας που θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη και την σοβαρή εμφάνιση».

Χρήστος Κεδέρης (αριστερός εξτρέμ Δούκα): «Παίζουμε με ένα από τα φαβορί του πρωταθλήματος. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αυτές τις ομάδες πέρα από την εμπειρία. Σε ένα ακόμα παιχνίδι θα σταθούμε στην άμυνα μας και θα μειώσουμε τα λάθη που κάνουμε μετά το 45. Σε κάθε ματς παίζουμε με στόχο να γινόμαστε καλύτεροι και να είμαστε αυτοί που πρέπει στα πλέι οφ».

Bianco Monte Δράμα- Φοίβος (26/1, 19:00)

Στο κλειστό της Δράμας η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Φοίβο Συκεών σε ένα ματς με πολύ ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, αφού οι γηπεδούχοι θέλουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην 8αδα των πλέι οφ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν τους βαθμούς για τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία.
Στον Α' γύρο ο Φοίβος με αντεπίθεση διαρκείας και ανατροπή στα τελευταία λεπτά είχε πάρει τον βαθμό (27-27) από την ομάδα της Δράμας.

Δηλώσεις

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο αντίπαλος παρουσιάζεται βελτιωμένος και τον αδικεί η βαθμολογική του θέση. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι.
Θα δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Σε σχέση με το ματς του Α' γύρου πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο συγκεντρωμένοι».

Αντώνης Τσολάκος (Προπονητής Φοίβου): «Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με το νέο έτος. Η ομάδα δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο, όπως φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια. Αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μια ομάδα που φέτος έκανε αγωνιστική υπέρβαση έχοντας ένα καλό ρόστερ και έναν αξιόλογο νέο προπονητή στον πάγκο. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις ώστε στο τέλος να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε»


Διομήδης Άργους- Φίλιππος Βέροιας (26/1, 18:00)

Στο κλειστό της Νέας Κίουο Διομήδης Άργους φιλοξενεί τον Φίλιππο Βέροιας, δύο ομάδες που το τελευταίο διάστημα έχουν αντιστρόφως ανάλογη πορεία.

Οι Αργίτες απόρροια και των πολλών απουσιών έχουν συμπληρώσει τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρείς ήττες, μία ισοπαλία) και δεν έχουν ακόμα γευτεί την χαρά της νίκης το 2019.
Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι πως θα επιστρέψει στην ενεργό δράση ο αριστερός εξτρέμ Χρήστος Αργυρού, ενώ πιθανότατα να χρησιμοποιηθεί και ο Κύπριος περιφερειακός Δημήτρης Μπότσαρης.

Ο Φίλιππος παρουσιάζει στις αρχές του β' γύρου καλύτερη εικόνα από το φινάλε του πρώτου και μάλιστα η νίκη στην έδρα της ΧΑΝΘ έδωσε στους Βεροιώτες αέρα παραμονής, αλλά και αυτοπεποίθηση.

Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Νίκος Χαραλαμπίδης που πήρε μεταγραφή από τον Φίλιππο στον Διομήδη στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Δηλώσεις

Χρήστος Δημήτρουλας (προπονητής Διομήδη): «Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Ο Φίλιππος είναι βελτιωμένος το 2019 και χρειάζεται προσοχή. Είναι καλό που θα έχουμε περισσότερες επιλογές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια».

Ευθύμης Πιπελίδης (προπονητής Φιλίππου): «Ο Διομήδης είναι πληγωμένος, αλλά δεν παύει να είναι… Λύκος. Τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα θα του δώσουν έξτρα κίνητρο. Μας περιμένει κάτι σαν τελικός. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε σε κάθε ματς από τότε που ήρθα στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα».

No comments