Καλή εμφάνιση της ανδρών με αντίπαλο την έτοιμη Αυστρία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καλή εμφάνιση της ανδρών με αντίπαλο την έτοιμη Αυστρία


Ανταγωνιστική η Εθνική Ανδρών στο φινάλε διεθνούς τουρνουά «Continental Cup»
Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο δυνατό διεθνές τουρνουά «Continental Cup» που διοργάνωσε στο Ίνσμπρουκ η Αυστριακή Ομοσπονδία Χάντμπολ.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο τελευταίο του παιχνίδι έχασε 32-25 από την Αυστρία, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όντας ουσιαστικά μέσα στο ματς έως το 52' (25-22), ενώ στο 40' το σκορ ήταν 18-18, αλλά στην συνέχεια οι επιθετικές επιλογές περιορίστηκαν, αφού και ο πλέι μέικερ Χάρης Μάλλιος δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω ενός τραυματισμού στον αστράγαλο.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν και πάλι καλό για την Εθνική –όπως και κόντρα στο Μπαχρέιν- κοντράροντας στα ίσια την Αυστρία, η οποία έκανε την πρόβα τζενεράλε της πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Η Ελλάδα κατάφερε να ανατρέψει αρκετές φορές το προβάδισμα των Αυστριακών που προηγήθηκε 7-5, 8-6, 9-7, 10-8, 11-9 (20'). Με σερί 3-0 και τα γκολ των Παπαδιονυσίου (2) και Τσίλη η Εθνική πέρασε μπροστά με 11-12 και κράτησε το προβάδισμα έως και το 26' (13-14) με τέρμα του Τζηρά. Με σερί 3-0 η Αυστρία πήγε στο ημίχρονο με +2 (16-14), αλλά η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο και ισοφάρισε γρήγορα σε 16-16 (33') με τους Τσίλη και Αραπακόπουλο, ενώ στο 40' έφερε και πάλι το ματς στα ίσια (18-18) με τους Ζαμπούνη και Ηλιόπουλο. Από εκείνο το σημείο και έως το 44' ήρθε ένα κακό διάστημα, όπου η Αυστρία με σερί 6-0 ξέφυγε με 24-18, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα για την νίκη. Η Ελλάδα προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς όταν μείωσε σε 25-22 στο 52' με τους Τζηρά, Μπασμαλή και Κρητικό, αλλά οι γηπεδούχοι, πιο έτοιμοι βρήκαν τις λύσεις και… καθάρισαν το παιχνίδι, φτάνοντας γρήγορα στο 27-22 και λίγο αργότερα στο 29-23.
Τα επίσημα ματς της Εθνικής Ανδρών είναι με την Τουρκία τον Απρίλιο για τα προκριματικά του EURO 2020.
Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Τσιλιμπάρης, Τσίλης 7, Τζηράς 3, Αραπακόπουλος 2, Κανδύλας, Κρητικός 2, Ζαμπούνης 1, Μπάγιος, Παπαδιονυσίου 4, Μυλωνάς 3, Ζλατάνος, Μωραΐτης, Μάλλιος, Ηλιόπουλος 1, Πασσιάς, Μπασμαλής 2.
Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 2/2-2/3
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά η Αυστρία νίκησε 31-22 το Μπαχρέιν
Τελική Βαθμολογία
1. Αυστρία 4
2. Μπαχρέιν 2
3. Ελλάδα 0

«Αισιόδοξα μηνύματα»
Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αρβανίτης μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ για την παρουσία της Εθνικής στο «Continental Cup»: «Τηρουμένων των αναλογιών, έχοντας απέναντι μας δύο ομάδες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα πήγαμε καλά. Ήμασταν αξιοπρεπείς με το Μπαχρέιν για ένα ημίχρονο, στη συνέχεια χάσαμε τον ρυθμό μας, βοήθησα και εγώ σε αυτό γιατί έκανα πολλές αλλαγές για να δω όλους τους αθλητές. Κόντρα στην Αυστρία ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί και είμαι ικανοποιημένος. Παίξαμε για μεγάλο διάστημα καλό χάντμπολ κόντρα σε μία χώρα που έχει 6 παίκτες σε υψηλό επίπεδο στην Μπουντεσλίγκα και εκτός από την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο, του χρόνου διοργανώνει το ΕURO!
Και στα δύο παιχνίδια μας κόστισαν δύο νεκρά πεντάλεπτα, αλλά σε γενικές γραμμές τα μηνύματα που λάβαμε είναι πολύ αισιόδοξα».

No comments