Στάχτη στα μάτια για την Κασιμάτης; Τι ισχύει (έγγραφα) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στάχτη στα μάτια για την Κασιμάτης; Τι ισχύει (έγγραφα)



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με το θέμα της χρήσης της αίθουσας Κασιμάτης του ΟΑΚΑ. Πολλά γράφτηκαν και πολλά ακούστηκαν. Τι ισχύει όμως;

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε, ότι η ΟΧΕ διατηρεί ισχυρή σύμβαση με το ΟΑΚΑ μέχρι το 2021. Όπως θα δείτε παρακάτω, η σύμβαση εφόσον η Ομοσπονδία τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με προκαθορισμένα τιμολόγια, διατηρεί το δικαίωμα χρήσης για καθημερινές προπονήσεις από 17:00-21:00, καθώς και για αγώνες των πρωταθλημάτων της.

Μέσα από τη σύμβαση αυτή, που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2016, η ΟΧΕ, δεσμεύεται για την κατασκευή του χώρου, την οποία ως γνωστόν, επί το πλείστον ανέλαβε ο διοικητικός επικεφαλής της ΑΕΚ κος Παπασταμάτης, με τον χορηγό του Ολυμπιακού κο Ξυνή να παρέχει το υπόστρωμα του δαπέδου. Όλα αυτά έγιναν με αντάλλαγμα την χρήση της εγκατάστασης, για τις ώρες της σύμβασης, τις οποίες πλήρωσαν οι κ.κ Παπασταμάτης για την ΑΕΚ και Ξυνής όσο λειτουργούσε ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ.

Το 2017, με πρωτοβουλία της ΟΧΕ, έγινε προσπάθεια να τροποποιηθεί η σύμβαση, με την ΟΧΕ να αποκτά την χρήση της εγκατάστασης από τις 15:00 εως τις 23:00, όμως για λόγους -ενδιαφέροντες- τους οποίους δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τώρα, η υπόθεση δεν προχώρησε.

Έτσι το καλοκαίρι του 2017, η ΟΧΕ παραχώρησε ανταποδοτικά το χρόνο που προβλέπεται στη σύμβαση, στην ΑΕΚ, αφού είχε προκύψει η συγχώνευση του ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ με τον Ολυμπιακό και η ομάδα θα μεταφερόταν στο Ρέντη. Και πάλι ο κ. Παπασταμάτης μέσω της εταιρείας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ, έδινε ανταποδοτική χορηγία στην ΟΧΕ, που στην ουσία ήταν το ενοικιοστάσιο της αίθουσας.

Έτσι και φέτος. Όπως θα δείτε παρακάτω, η χορηγία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ήταν μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Η ΟΧΕ απλά θα έπρεπε να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το αντισυμβαλλόμενο ΟΑΚΑ, ώστε να μην εκπέσει η σύμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις υπόλοιπες ώρες που έμεναν διαθέσιμες, οι διοίκηση του ΟΑΚΑ, τις διαχειριζόταν αυτόνομα, ενοικιάζοντας την αίθουσα απευθείας, σε ΑΕΚ, ΑΣΕ Δούκα, Βριλήσσια, Νηρέα και Πανιώνιο.

Όλα αυτά μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ, αποφασίστηκαν αυξήσεις 20% (από 40 σε 50 ευρώ το δίωρο) ενω τέθηκε το θέμα της μη παραχώρησης σε συλλόγους που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΟΑΚΑ. Είναι προφανές ότι οι αυξήσεις δεν μπορούν να σχετίζονται με τη σύμβαση της ΟΧΕ, η οποία προβλέπει συγκεκριμένο τιμολόγιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, παρά μόνο με τις υπόλοιπες ώρες 15:00-17:00 και 21:00-23:00 οι οποίες θα διατίθονται εκ νέου σε ΑΕΚ, Δούκα, Βριλήσσια, Νηρέα και Πανιώνιο ο οποίος ήταν ο μόνος που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και επηρρεάστηκε από αυτή την απόφαση.

Βασικά, τη στιγμή που η αίθουσα γεμίζει, οι αυξήσεις δημιουργούν πρόβλημα στα σωματεία, τα οποία με τα χρήματα που πλήρωναν πέρυσι, στο μήνα θα έχουν μια προπόνηση λιγότερη. Άραγε η νεα τιμολογιακή πολιτική, ισχύει αναλογικά και για το χώρο του βόλει που βρίσκεται στην ίδια αίθουσα; Γιατί αν το τιμολόγιο για το βόλει παραμένει το ίδιο, η απόφαση για αυξήσεις στο χαντμπολ, προκαλούν τουλάχιστον απορία.

Το σημαντικότερο όμως όλων, είναι ότι από την ΟΧΕ έγινε ανεπίσημα γνωστή, η προσπάθεια εκ μέρους της διοίκησης του Σταδίου, να γίνει μονομερής τροποποίηση στα τιμολόγια της ισχύουσας σύμβασης, χωρίς όμως να γίνεται γνωστό πώς μπορεί να γίνει αυτό σε μια σύμβαση που τρέχει από το 2016.

Διαρροές από την ΟΧΕ, κατονομάζουν τον πρόεδρο της ΕΘΝΟΑ κ. Αλικάκο, ότι ως μέλος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, προσπαθεί να επηρρεάσει τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Σταδίου, ώστε να τροποποιηθεί η σύμβαση, προχωρόντας στην αλλαγή του τιμολογίου για τις ώρες 17:00-21:00, που έχουν ήδη διατεθεί στην ΑΕΚ, όπως και αυτό για τους αγώνες όλων των υπόλοιπων ομάδων που θα θέλουν να αγωνιστούν στην Κασιμάτης.

Μπορεί οι σχέσεις της ηγεσίας της ΟΧΕ όπως και του εκπροσώπου της στην ΕΟΕ κ. Αγγελούδη με τον κ. Αλικάκο να είναι εξαιρετικές, όμως δεν μπορεί σε ενα τόσο σοβαρό θέμα, να μένει στις διαρροές. Όταν της έγινε γνωστή αυτή η πρόθεση, έπρεπε ήδη να έχει προβεί σε διαμαρτυρία.

Το θέμα είναι ξεκάθαρα μεταξύ ΟΑΚΑ και ΟΧΕ. Η διοίκηση της ΟΧΕ οφείλει να πάρει δημόσια ξεκάθαρη θέση κι όχι να κρύβεται. Υπάρχει προσπάθεια για την τροποποίηση της ισχύουσας σύμβασης ή όχι; Κι αν ναι ποιός ευθύνεται; Δεν γίνεται και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα.

Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια!!!

Δείτε τη σύμβαση και την έγκριση και αποδοχή της χορηγίας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΡΑΝΙΤΕΣ από την ΟΧΕ:

















   

   

    

No comments