Πρώτη νίκη με καλή εμφάνιση για την Κ18 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρώτη νίκη με καλή εμφάνιση για την Κ18



Την πρώτη της νίκη πέτυχε η Εθνική Εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα K18 της Β κατηγορίας που διεξάγεται στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Η ομάδα μας, ύστερα από τις ήττες με Λευκορωσία και Ιταλία, επικράτησε στο τρίτο της παιχνίδι στη διοργάνωση, επι της οικοδέσποινας Γεωργίας, με σκορ 24-19. Παρά τη νίκη, η υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αφού και σε πιθανές ισοβαθμίες, οι ήττες μας με 10 και 7 τέρματα από Λευκορωσία και Ιταλία, αναμένεται να μας στοιχήσουν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με ανοιχτή άμυνα, προσαρμοσμένη στους Τσχκοβρεβάτζε και Καλαντάτζε, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τις επιθετικές προσπάθειες των Γεωργιανών, οι οποίοι υπέπεσαν αρκετές φορές σε λάθη. Έτσι μετά το πρώτο πεντάλεπτο, που το σκορ ήταν ισόπαλο 2-2, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκμεταλλευόμενο την καλή του άμυνα, βγήκε στην επίθεση και με καλές επιλογές προηγήθηκε στο 11' με διαφορά 5 τερμάτων και το σκορ στο 8-3 γεγονός που ανάγκασε τους Γεωργιανούς να ζητήσουν τάιμ άουτ. Παρα την διακοπή, η ομάδα μας, εκμεταλλευόμενη την πολύ καλή αμυντική της λειτουργία και τους Παπαντωνόπουλο στο τέρμα με τον Ελευθεριάδη -που πέτυχε 7 τέρματα στο πρώτο ημίχρονο- να σηκώνει το επιθετικό βάρος, διατήρησε τη διαφορά στα 5 τέρματα στο 20' (11-6). Στο χρόνο που απέμενε για το ημίχρονο, οι Γεωργιανοί άλλαξαν την άμυνα τους σε 5:1, γεγονός που δυσκόλεψε την ελληνική επίθεση με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι μας να πλησιάσουν στα 2 τέρματα στο 26' (12-10), όμως δεν υπήρξε συνέχεια, με την Εθνική μας να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά στο σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε σε 14-11 με τέρμα του Ελευθεριάδη, δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της κόρνας.

Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα, διατηρώντας διαρκώς προβάδισμα 3-5 τερμάτων, ακόμα και όταν έπαιξε με δύο παίχτες λιγότερους και έδειχνε με το παιχνίδι της αυτοπεποίθηση, υψηλή συγκέντρωση και γενικά ότι κρατάει το παιχνίδι στα χέρια της, με τον Παπαντωνόπουλο, που αναδείχθηκε παίχτης του αγώνα, να πραγματοποιεί κρίσιμες επεμβάσεις σε καίρια σημεία του αγώνα.

Με το σκορ στο 18-13 και την ομάδα μας να παίζει με παίχτη λιγότερο, η Γεωργία εκμεταλλεύτηκε την κόπωση που παρουσίασε από το 40' εως το 50' η ελληνική ομάδα, για να μειώσει σε 18-16 στο 50'. Όμως ο Παπαντωνόπουλος ήταν εκεί και η διαφορά ξαναπήγε στα 5 τέρματα στο 25' (21-16) κι εκεί κάπου όλα τελείωσαν. Στο πεντάλεπτο που απέμενε για τη λήξη του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, επικρατώντας με επί της διοργανώτριας Γεωργίας με σκορ 24-19.

«Επικεντρωθήκαμε στους καλούς παίκτες της Γεωργίας. Εξ΄αρχής είχαμε μία στρατηγική για τον όμιλο, κάποιες φορές η στρατηγική βγαίνει, κάποιες άλλες όχι. Σήμερα λειτούργησε. Δυστυχώς είναι το τρίτο παιχνίδι για εμάς, αλλά το πρώτο που κερδίσαμε, οπότε είμαστε λίγο στεναχωρημένοι. Ήρθαμε εδώ με μεγάλα όνειρα, παίξαμε εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια. Το τρίτο μας παιχνίδι ήταν πολύ καλό, έπρεπε να παίξουμε έτσι και το κάναμε, αλλά πιθανότατα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό πλέον. Ελπίζουμε για το καλύτερο”, τόνισε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης.


ΕΛΛΑΔΑ- ΓΕΩΡΓΙΑ 24-19
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 7-3, 8-5, 11-6, 12-9, 14-11 (ημχ), 15-12, 18-13, 18-13, 18-16, 22-16, 24-19
Ελλάς (Αρβανίτης): Αγαθόνικος, Αθανασιάδης 1, Μπόσκος 4, Δεληχρήστος, Ελευθεριάδης 10, Γεωργαλής, Μαρκατάτος, Μίγγας, Παπαδόπουλος, Παπαντωνόπουλος, Παπαβασίλης 3, Ρουσόπουλος, Τρούλος 2, Τσάκαλος, Τσιγαρίδας, Τζίμπουλας 4.
Γεωργία (Καλαντάτζε): Τσκχοβρεμπάτζε 5, Λαπιασβίλι 4, Γκβελεσιάνι, Καλαντάτζε 5, Κουκαλασβίλι, Σιλαγκάτζε 2, Ασαμπασβίλι, Ντγκεμπουάτζε, Ντικχαμίνγια, Ντνελάτζε, Ιμνάτζε, Κακοσβίλι, Καταμάτζε 1, Κελάτζε 2, Νιαζασβίλι.
Διαιτητές: Μπράσετ – Σούντετ (Νορβηγία) Δίλεπτα: 7-5. Πέναλτι: 1/2 – 2/6.

Η βαθμολογία του ομίλου: Ιταλία 4 (2 αγώνες), Γεωργία 3 (3 αγώνες), Λευκορωσία 2 (2 αγώνες), Ελλάδα 2 (3 αγώνες), Φινλανδία 1 (3 αγώνες).
Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής:

Παρασκευή 10 Αυγούστου
Λευκορωσία - Ελλάδα 32-22
Γεωργία - Φινλανδία 25-25

Σάββατο 11 Αυγούστου
Ελλάδα  - Ιταλία 20-27
Γεωργία  - Λευκορωσία 32-24

Δευτέρα 12 Αυγούστου
Ελλάδα - Γεωργία 24-19
Ιταλία - Φινλανδία 32-17

No comments