Η ΕΣΧΑ παράδειγμα που σηκώνει ψηλά τον πήχη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΕΣΧΑ παράδειγμα που σηκώνει ψηλά τον πήχη


Του Στάθη Παπαχαρτοφύλη
BSc Sports Management

Βασική προυπόθεση για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος, είναι η λειτουργία των Ενώσεων που είναι επιφορτισμένες -κυρίως- με τη διεξαγωγή των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, αλλά και τη βελτίωση και εξέλιξη των αθλητών και αθλητριών μέσα από τη διαδικασία των κλιμακίων. Τον τελευταίο χρόνο, στην Αθήνα και την ΕΣΧΑ, τη μεγαλύτερη Ένωση στην Ελλάδα, υπήρξαν άλματα προόδου.

Εκτός των υποχρεωτικών ηλικιακών πρωταθλημάτων, υπήρξαν και άλλες διοργανώσεις όπως το Κυπελλο ΕΣΧΑ "Φώτης Μπάβας", το Κύπελλο Παίδων "Τάσος Δανήλος", που διατηρούν την αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος Ιουνίου, γεγονός πολύ σημαντικό για την βελτίωση των μικρών αθλητών και αθλητριών. Παράλληλα οι τελικοί αγώνες των ηλικιακών πρωταθλημάτων, στα οποίοα υπάρχει κανονική περίοδος και πλέι οφς, παρά το γεγονός ότι γίνονται καθημερινές και αργά, συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου που γεμίζει τα γήπεδα, με το ενδιαφέρον να βρίσκεται στο κατακόρυφο. 

Όσον αφορά τα κλιμάκια, υπήρξε οργασμός δραστηριοτήτων κάθε μήνα, με τη μια δράση να διαδέχεται την άλλη, ενώ για πρώτη φορά είδαμε στην Αθήνα να πραγματοποιούνται κλιμάκια ηλικίας παμπαίδων και παγκορασίδων Β', γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά του αθλήματος. Παράλληλα υπήρξαν δραστηριότητες σε συνεργασία με τον ΣΥΠΧΕ, για την επιμόρφωση των προπονητών της περιοχής ευθύνης της ΕΣΧΑ.

Σε επίπεδο λειτουργίας και επικοινωνίας, για τον κόσμο που ενδιαφέρεται να μάθει τα νέα των πρωταθλημάτων της Ένωσης, υπάρχει το esxa.gr με όλα τα αποτελέσματα, βαθμολογίες, ορισμούς, ενω υπάρχει και σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία η ανταπόκριση στα ερωτήματα του κόσμου είναι σχεδόν άμεση.

Από τα παραπάνω, συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα, ότι οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά θα είναι πιο υψηλές, ιδιαίτερα στις ηλικιακές διοργανώσεις που ελπίζω να δεχθούν στις τάξεις τους και τα ηλικιακά τμήματα του Διομήδη Άργους, εκτοξεύοντας έτσι την αγωνιστική ποιότητα και το επίπεδο ανταγωνισμού των αγώνων.

Η διοίκηση της ΕΣΧΑ, που προέκυψε από αρχαιρεσίες για τις οποίες πίστευα και πιστεύω ότι ήταν αντικανονικές, σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου από την εκλογή της, εξέπληξε ευχάριστα και κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Φάνηκε στη διάρκεια της χρονιάς, ότι την απασχολεί η ουσία και όχι η (μικρο)πολιτική τύπου ποιος θα διοργανώσει τις τελικές φάσεις των μοριοδοτούμενων πρωταθλημάτων και άλλα ανούσια πράγματα που δεν σχετίζονται με το άθλημα. 

Γι το λόγο αυτό, μέσα από το ιστολόγιο μου, έχω την υποχρέωση να τη συγχαρώ και να παραδεχθώ δημόσια, ότι σηκώνει ψηλά τον πήχη και αποτελεί παράδειγμα για τις διοικήσεις των υπόλοιπων ΕΣΧ. 

Για την ιστορία τη διοίκηση της ΕΣΧΑ συγκροτούν οι:

Πρόεδρος: Δημήτρης Σταυρακάκης
Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Ιωάννου
Γενικός Γραμματέας: Βαγγέλης Παπαϊωάννου
Ταμίας: Δημήτρης Σταματιάδης
Μέλη: Ιωάννης Κωστόπουλος, Μάριος Λουκάτος, Σπύρος Παπαϊωάννου, Ανδρέας Παπασταμάτης, Κατερίνα Ψωμιάδου

No comments