Αλλαγές στον Λεωνίδα με στόχο το μέλλον - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλλαγές στον Λεωνίδα με στόχο το μέλλον

 

Αλλάζει αέρα στα αποδυτήρια ο Α.Ο.Λεωνιδας Αγ. Αναργυρων αφού διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής Αθανασιάδης Δημήτρης αποφάσισαν ότι έφτασε η στιγμή για αλλαγή στο τιμόνι της ανδρικής ομάδας

"Επιτακτική ανάγκη η πρόσληψη ενός προπονητή που οι φιλοδοξίες του θα συμπίπτουν με αυτές της ομάδας" σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ο διευθυντής του συλλόγου Δημήτρης Αθανασιάδης και εξηγεί το γιατί. 

"Το να αναλάβεις το τιμόνι της ανδρικής ομάδας στο Λεωνίδα πραγματικά όταν έχεις ανδρωθει σε αυτό το club 30 ολόκληρα χρόνια ως αθλητής είναι ευλογία, μου δόθηκε το χρίσμα αυτό σε μια στιγμή κομβική και δύσκολη πριν δύο χρόνια, η ομάδα μόλις έχει ανέβει από την Β'εθνικη στην Α2 και στόχος ήταν να διατηρηθεί, μέχρι να φτάσει σε σημείο να πρωταγωνιστεί σε αυτήν. 

Δυστυχώς τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά τρεις ήττες στα πρώτα ματς και η ψυχολογία όλων χαμηλά, σε συνεργασία με την διοίκηση αποφασίσαμε την αλλαγή του τότε προπονητή κ. Περακη. Η ομάδα ήθελε ένα ηλεκτροσόκ εκείνη την στιγμή, με την διοίκηση να επιμένει να αναλάβω το ρόλο, κάτι που έκανα μια βδομάδα μετά περίπου αφού δεν μπόρεσαμε να βρούμε αυτό που θέλαμε. 

Η συνέχεια γνωστή λέγοντας σε όλους ότι εγώ προπονητής δεν είμαι έβαλα βάσει της εμπειρίας μου τις πινελιές που χρειάζονταν για να αλλάξουν πράγματα αγωνιστικά, με τελικό αποτέλεσμα δύο χρονιές επιτυχημένες, με την ομάδα να μην κινδυνεύει και να πρωταγωνιστεί, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων μέχρι τον πρώτο γύρο της φετινής χρονιάς όπου η διακοπή μας έκανε μεγάλο κακό, με τα κακά αποτελέσματα να φέρνουν γκρίνιες. 

Σε μια ομάδα που φημίζεται για το οικογενειακό κλίμα της, πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή για κάτι νέο και ίσως πιο έμπειρο να οδηγήσει τον σύλλογο σε υψηλότερα στάνταρ και λέω υψηλότερα με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ομάδα έχει πια σταθεροποιηθει σε όλα τα επίπεδα και είναι έτοιμη και για το άλμα αν χρειαστεί."

Σχετικά με το νεο προπονητή ο Δημήτρης Αθανασιάδης ανέφερε: "Συζητήσεις με προπονητές που θα ταιριάζουν στο προφίλ της ομάδας έχουν υπάρξει, σίγουρα έχουμε βάλει τις προτεραιότητες μας και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτές ώστε ο άνθρωπος που θα αναλάβει, να έχει κατανοήσει όλο το πρότζεκτ και να μπορεί να συνεχίσει και να εξελίξει αυτό που έχει χτιστεί τα τελευταία τρία χρόνια. Το διάστημα 30 Μαΐου με 10 Ιουνίου θα ήμαστε έτοιμοι να ανακοινωσουμε κάτι."

Για τους στόχους που έχουν τεθεί:  "Τα βήματα μας είναι προσεχτικά και με πλάνο. Φτάσαμε γρηγορότερα από ότι πιστεύαμε σε καλό επίπεδο, χωρίς βοήθεια, χωρίς γήπεδο, αφού θεωρουμαστε "φιλοξενουμενοι" στο Καματερό την άλλη ομάδα του Δήμου. Έτσι λοιπόν φτάσαμε σε σημείο να πούμε ότι ναι, σκεφτόμαστε και το κάτι παραπάνω και θα το υποστηριξουμε όπως έχουμε κάνει και αυτά τα χρόνια."

Για το γηπεδικό πρόβλημα: "Το γήπεδο είναι η μεγάλη πληγή για τον σύλλογο. Εδώ και 6 χρόνια άστεγοι, ύστερα από ένα λάθος, που μας έφερε στην παρακμή. Όμως ο σύλλογος σήκωσε κεφάλι, με ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα διεκδικησαμε και πήραμε ώρες στο καινούργιο κλειστό των Αγίων Αναργυρων που είναι οριακό για ακαδημίες και καταφέραμε να αλλάξουμε την δομή του γηπέδου, με γραμμογραφηση χάντμπολ ώστε να δημιουργηθεί ένα γήπεδο 32χ18.  Η πίεση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα έχοντας την διαβεβαίωση από την δημοτική αρχή ότι το λάθος τόσων χρόνων θα διορθωθεί. Ο χώρος έχει βρεθεί, υπάρχει συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Σαράντη και τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Μαλτεζο να λυθεί το συντομότερο το γηπεδικό πρόβλημα. Πιστεύω σύντομα να έχουμε ευχάριστα νέα, αφού θα μιλάμε για ένα γήπεδο κλειστό χάντμπολ στην καρδιά των Αγίων Αναργυρων, που θα φέρει νέα πνοή στο σύλλογο, στο χάντμπολ και σίγουρα θα απογειώσει αυτό που έχουμε χτίσει ήδη."

Για τις υποδομές του συλλόγου: "Οι ακαδημίες είναι μεγάλο κεφάλαιο για εμάς. Τρία χρόνια πριν, χωρίς γήπεδο, με μόλις 20-25 παιδιά και μια ανδρική ομάδα να φυτοζωει στην Β' Εθνική, εάν λέγαμε σε κάποιον, ότι σε λίγα χρόνια η ομάδα θα πρωταγωνιστει στην Α2 και οι ακαδημίες θα απαρτίζονται από τουλάχιστον 120 παιδιά, θα μας πέρναγε για τρελούς. Αυτή είναι η επιτυχία μας. Καταφέραμε να τραβήξουμε παιδιά από τα άλλα αθλήματα, να γνωρίσουν τον σύλλογο και το άθλημα, μέσα από διάφορες δράσεις εντός και εκτός σχολείων, με την βοήθεια γονιών που έβλεπαν προσπάθεια για κάτι καλό και έφερναν και άλλα παιδιά.

Μια οικογένεια γεννήθηκε και μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Η αγάπη τους για το άθλημα μας φέρνει και φίλους καινούριους και έχουν μπει οι βάσεις, ώστε στο μέλλον ο Λεωνίδας να παίζει με γηγενείς παίχτες στην καρδιά της πόλης, σε γεμάτο γήπεδο σε άνδρες γυναίκες. Αυτό είναι το όνειρο μας. Αυτή τη στιγμή αριθμουμε 120 παιδιά περίπου, έχοντας 2 τμήματα μίνι, παμπαιδες Β' και Παγκορασιδες Β' δύο τμήματα Παμπαιδων Α', παγκορασιδες Α, κορασίδες και Παίδες. Συνεχίζουμε όσο έχουμε την δύναμη και το μεράκι. Είμαστε από τους ρομαντικούς του αθλήματος και αυτό πολλές φορές μας φέρνει δυσκολίες, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ονειρευομαστε. Ανεξάρτητως της κατάληξης που θα έχουν τα σχέδια μας, θα ήμαστε σίγουροι ότι έχουμε προσπαθήσει να τα πετύχουμε." ανέφερε κλείνοντας ο Δημήτρης Αθανασιάδης

No comments