Ένας θρύλος στην Ελλάδα για τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ένας θρύλος στην Ελλάδα για τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ

 


Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και οι παρατηρητές των αγώνων της ΑΕΚ με την Ρουμανική Τούρντα, για τους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ ανδρών. Στον πρώτο αγώνα την επόμενη Δευτέρα στην Κλούζ, διαιτητές θα είναι οι Βόσνιοι Γιόβιτς και Αρναούτοβιτς, με παρατηρητή τον Ιταλό Μάρκο Τρέσπιντι, συνεργάτη του Γιώργου Μπεμπέτσου στην επιτροπή Beach Handball της EHF. Στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, ορίστηκαν διαιτητές οι Ούγγροι Αντόρκα και Χούκερ, με παρατηρητή τον Τσέχο Κονέτσνι και κομισσάριο τον Ισπανό Ξαβιέ Ο' Κάλλαχαν που θα κάνει και την απονομή.

Ποιος είναι όμως ο Ξαβιέ Ο' Κάλλαχαν; Πρόκειται για εναν θρύλο του Ισπανικού χάντμπολ που διέπρεψε με τη φανέλα της μεγάλης Μπαρτσελόνα της δεκατίας του 90, των Μασίπ, Γκιγιόσα, Τσέπκιν, Γκαράλντα, Μπαρουφέτ κλπ αλλά και της Εθνικής Ισπανίας με την οποία πήρε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ. Μάλιστα η Μπάρτσα έχει αποσύρει τη φανέλα με το νόυμερο 4, για να τιμήσει με αυτό τον τρόπο την προσφορά και την αφοσίωση του, στον σύλλογο της Καταλωνίας.

Σήμερα ο Ο' Κάλλαχαν είναι ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ της Μπαρτσελόνα, μέλος του ΔΣ της EHF και επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικού χάντμπολ της EHF (ΡΗΒ), καθώς επίσης πρόεδρος του Forum Club Handball (FCH), του οργάνου που έχουν συστήσει οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι για την προάσπιση των συμφερόντων τους, από το οποίο προέρχονται όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν στις διασυλλογικές Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όχι μόνο.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τη σημειολογία του ορισμού του συγκεκριμένου ανθρώπου στον τελικό της Αθήνας, αφού επισημαίνει το ενδιαφέρον που δείχνουν οι θεσμοί του αθλήματος, για το τι συμβαίνει στο διασυλλογικό ελληνικό χάντμπολ, ιδιαίτερα μετά την διοργάνωση του τελικού στο Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ η οποία έχει λάβει ιδιαίτερη δημοσιότητα στο εξωτερικό, μιας και πρόκειται για μια εγκατάσταση που είναι εφάμιλλη της Lanxess Arena που διεξάγεται το F4 του Champions League ανδρών.



  

No comments