Υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας ΟΧΕ - Περιφέρειας Αττικής - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Υπογράφτηκε το μνημόνιο συνεργασίας ΟΧΕ - Περιφέρειας Αττικής
Τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της χειροσφαίρισης καθώς και την ανάπτυξη και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στην Αττική, αποφάσισαν σήμερα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ), Κώστα Γκαντή και τον Γενικό Γραμματέα, Κώστα Σταματιάδη, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου εντεταλμένου για θέματα Αθλητισμού, Σπύρου Πάντζα και του Περιφερειακού Συμβούλου, Πάρη Ευαγγελίου.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, η Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας έμφαση στην προαγωγή αθλητικών δράσεων μαζικής συμμετοχής, αναλαμβάνει τη στήριξη διοργανώσεων της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2021 και το Διεθνές Τουρνουά «Athens world cup» που θα διοργανώνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή Εθνικών Ομάδων.

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών, η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού καθώς και η δημιουργία συνθηκών διευρυμένης αθλητικής παιδείας για τους πολίτες και ειδικά για τα παιδιά, με την καθιέρωση αναπτυξιακών προγραμμάτων εκμάθησης των αγωνισμάτων χειροσφαίρισης και beach handball

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις συνέργειες με τους αθλητικούς φορείς για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού. Σήμερα επισφραγίζουμε την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, με τη μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήσαμε τον περασμένο Νοέμβριο στο Πεδίο του Άρεως μαζί και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τα 40 χρόνια του ελληνικού χάντμπολ. Μία γιορτή στην οποία μετείχαν εκατοντάδες παιδιά. Συμπράττουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε μία σοβαρή δυναμική για το μέλλον των παιδιών μας».

Ο Πρόεδρος τη ΟΧΕ Κώστας Γκαντής δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος  συνεχίζει την υλοποίηση του προγραμματισμού αθλητικών δράσεων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, έχοντας ήδη ορατό στόχο την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων το 2021, αλλά και ενδιάμεσους αγωνιστικούς και οργανωτικούς στόχους, όπως είναι το Athens World Cup, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο με την παρουσία Εθνικών ομάδων. Αποτυπώσαμε λοιπόν σε αυτό το μνημόνιο συνεργασίας πολλές δράσεις, πάνω στις οποίες η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να μας δώσει τις απαραίτητες βοήθειες»No comments