Η επιστήμη κέρδισε τον Δημήτρη Κατσίκη. Η δύσκολη απόφαση στο Παγκόσμιο το 2011 - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η επιστήμη κέρδισε τον Δημήτρη Κατσίκη. Η δύσκολη απόφαση στο Παγκόσμιο το 2011

 


Εκεί γύρω στο 2010 ο Δημήτρης Κατσίκης, ήταν ένας από τους καλύτερους αθλητές της γενιάς που γεννήθηκε το 1992, με υψηλές προοπτικές, και τους προπονητές να μιλούν για εναν παίχτη που μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τους Αλβανό και Βασιλάκη που δέσποζαν στην εθνική ανδρών, στη θέση του δεξιού ίντερ και όλοι περίμεναν την εμφάνιση του στο Παγκόσμιο Κ21 του 2011 στη Θεσσαλονίκη για να επιβεβαιωθεί σε υψηλό επίπεδο το ταλέντο του. 

Ο αθλητής που ξεκίνησε από το Κορωπί και στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Βριλήσσια, ΑΕΚ, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ και Hurry Up, πήρε τότε την πολύ δύσκολη απόφαση, να μην συμμετάσχει στην κορυφαία αυτή διοργάνωση και να αφοσιωθεί στις σπουδές του. Σήμερα αρκετό καιρό μετά από την απόφαση του εκείνη, θεωρείται ενας από τους ανερχόμενους επιστήμονες σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ πρόσφατα συμμετείχε ως προσκεκλημένος σε εκπομπή της ΕΡΤ για να μιλήσει για το αντικείμενο των σπουδών του. Ας δούμε τι είπε ο Δημήτρης Κατσίκης στο GreekHandball


"Στο παγκόσμιο είχα εξεταστική για το Β εξάμηνο. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για την οποία επικρίθηκα πολύ, όμως ήξερα ότι αν επέλεγα το παγκόσμιο τότε, δεν θα είχε πισωγύρισμα για μένα στο αντικείμενο των σπουδών μου (το cybersecurity) που τόσο αγαπώ, αλλά και στην μετέπειτα επαγγελματική μου διαδρομή.

Τελείωσα το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τώρα είμαι στο δεύτερο εξάμηνο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων» του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του ΠΑ.ΠΕΙ με έμφαση στο ethical hacking. 


Ξεκίνησα το χάντμπολ 6 χρόνων και ακόμα παίζω έστω και ερασιτεχνικά. Ο συνδυασμός σπουδών και χάντμπολ είναι κάτι πολύ εφικτό, άλλα μέχρι μια ηλικία (για το επαγγελματικό χάντμπολ). Δεν σταμάτησα πότε να διαβάζω για την σχολή μου ακόμα και όταν έπαιζα "επαγγελματικά" χάντμπολ, ακόμη και πέρσι που ήμουν στο εξωτερικό μαζεύοντας λεφτά για το μεταπτυχιακό μου.  

Από το χάντμπολ πήρα πολλά, αφού το να είσαι αθλητής και ειδικά σε ομαδικό άθλημα, βοηθάει πάρα πολύ στον επαγγελματικό τομέα και όλοι χαίρονται να ακούνε ότι έχεις το team spirit και την πειθαρχία ενός αθλητή για μια δουλειά. Είναι κάτι που το ζητάνε πάντα."


No comments