Handball Premier: Αυλαία της κανονικής περιόδου - Το ενδιαφέρον στην ουρά - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier: Αυλαία της κανονικής περιόδου - Το ενδιαφέρον στην ουρά

Ολοκληρώνεται σήμερα η Α’ φάση της Handball Premier από την οποία θα προκύψουν τα ζευγάρια των πλέι οφ (1-6), ενώ θα κριθεί το αν θα διεξαχθούν πλέι άουτ (9-12) και ανάμεσα σε ποιες ομάδες.
Βάσει προκήρυξης για να συμμετέχει μία ομάδα στα πλέι άουτ θα πρέπει να μην έχει με την αμέσως επόμενη της στην βαθμολογία διαφορά μεγαλύτερη από πέντε πόντους.

Οι θέσεις που κρίνονται αύριο είναι η πρώτη που δίνει πλεονέκτημα έδρας για το πρωτάθλημα, η έκτη που οδηγεί στα πλέι οφ, αλλά αυτές για τα πλέι άουτ.

Στο τηλεοπτικό (ΕΡΤ3) παιχνίδι της ημέρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή και Δούκα οι
γηπεδούχοι χρειάζονται έναν πόντο για να σφραγίσουν την πρωτιά και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μπει με καλή ψυχολογία στη Β’ φάση. Ο Δούκας είναι σίγουρα 4ος και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ κόντρα στον 5ο Διομήδη Άργους.

Στη Δράμα το ενδιαφέρον είναι διπλό, αφού ο Χιλιώτης Δράμα 1986 θέλει τους βαθμούς για να σιγουρέψει την συμμετοχή του στα πλέι άουτ, ενώ ο ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV θα αναζητήσει τους δύο πόντους και θα περιμένει ήττα του Ολυμπιακού για να πάρει την πρώτη θέση.

Η ομάδα της Δράμας θα είναι στα πλέι άουτ, ακόμα και αν ηττηθεί, αρκεί ο ΓΑΣ Καματερού να μην κερδίσει την ΑΕΚ -που είναι σίγουρα 3η- στην έδρα του και ο Φοίβος να μην πάρει βαθμό ή βαθμούς στην έδρα του Διομήδη Άργους.

Ο Πανελλήνιος για να παίξει πλέι άουτ και να μην υποβιβαστεί απευθείας θέλει μόνο νίκη στην έδρα του Αερωπού Έδεσσας, ο οποίος με την σειρά του πρέπει να πάρει τους δύο πόντους για να είναι σίγουρα στην εξάδα των πλέι οφ, αφού ο Φίλιππος παίζει με την αδιάφορη βαθμολογικά ΧΑΝΘ (εξασφάλισε την 8η θέση), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας οι Βεροιώτες έχουν το πλεονέκτημα, λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το πρόγραμμα
Handball Premier (22η αγωνιστική)
Μελίνα Μερκούρη 17:00 (ΕΡΤ3), Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή- ΑΣΕ Δούκα (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Μίγκας)
Κραχτίδης 18:00, Χιλιώτης ΓΣ Δράμα- ΠΑΟΚ ΒΕΡΓΙΝΑ TV (Σαπανίδης- Ηλιάδης, Χατζηγεωργίου)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Πανελλήνιος (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
Καματερού 18:00, ΓΑΣ Καματερού- ΑΕΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Μπεμπέτσος)
Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Φοίβος Συκεών (Καραπάνος- Αβράμης, Νικολίτσας)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΧΑΝΘ (Τζαφερόπουλος- Λινάρδος, Λιακόπουλος)

No comments