EURO 2020: Μαθαίνει τους αντιπάλους της η ανδρών - Χωριστά Σερβία και Κόσσοβο αλλά όχι Ελλάδα και ΠΓΔΜ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

EURO 2020: Μαθαίνει τους αντιπάλους της η ανδρών - Χωριστά Σερβία και Κόσσοβο αλλά όχι Ελλάδα και ΠΓΔΜ

Στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 στις 20:00 η κλήρωση της κύριας και τελευταίας προκριματικής φάσης για το EURO 2020, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 10-26 Ιανουαρίου σε τρεις χώρες (Σουηδία- Αυστρία- Νορβηγία) και θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού 24 ομάδες.

H Εθνική Ανδρών προκρίθηκε από τον 1ο προκριματικό όμιλο (με αντιπάλους Κύπρο και Νησιά Φερόε) που διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2017, ενώ στην συνέχεια προκρίθηκαν και άλλες ομάδες από την διοργάνωση IHF Εmerging Nations Championship 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω γεωπολιτικών διαφορών, υπάρχει ειδική πρόβλεψη να μην κληρωθούν
Σερβία και Κόσσοβο στον ίδιο όμιλο, χωρίς κατά πολύ περίεργο τρόπο να συμβεί κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Ευρωπαική Ομοσπονδία, δεν υπήρξε τιμωρία για Σερβία και Κόσσοβο, για όσα συνέβησαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου γυναικών Κ20 τον Μάρτιο στη Σερβία, σε αντίθεση με την ΟΧΕ που της επιβλήθηκε υψηλότατο πρόστιμο και δικαστικά έξοδα για όσα είχαν συμβεί στον αγώνα με την ΠΓΔΜ στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα γυναικών Κ17 της Β κατηγορίας περυσι το καλοκαίρι. 

Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος θα εκπροσωπήσει στην κλήρωση ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, ο οποίος θα πάρει μέρος και στις ειδικές συναντήσεις με στελέχη όλων των Ομοσπονδιών της Ευρώπης, ενόψει της νέας εφαρμογής των διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων με θεματολογίες όπως: Προκριματικά EURO 2020, οικονομικά θέματα (πως θα διανεμηθούν τα κέρδη από τις διοργανώσεις), marketing, Social Media, τηλεόραση, νέοι κανονισμοί κ.α.

Τα γκρουπ δυναμικότητας 
Η Ελλάδα βρίσκεται στον 4ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Φιλανδία, Βέλγιο, Εσθονία, Ρουμανία, Ιταλία, Κόσσοβο και Νησιά Φερόε.

1ο γκρουπ: Γαλλία, Κροατία, Γερμανία, Δανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ
2ο γκρουπ: Ρωσία, Τσεχία, Πολωνία, Ισλανδία, Σερβία, Μαυροβούνιο, δύο από Βοσνία, Ολλανδία, Πορτογαλία που έχουν ίδια βαθμολογία
3ο γκρουπ: Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία και μια από Βοσνία, Ολλανδία, Πορτογαλία που έχουν ίδια βαθμολογία

Το σύστημα
Συνολικά θα πάρουν μέρος στα προκριματικά 32 ομάδες, ενώ στην τελική φάση θα αγωνιστούν 24 ομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι διοργανώτριες χώρες (Σουηδία, Αυστρία, Νορβηγία) και η κάτοχος (Ισπανία).
Οι άλλες 20 ομάδες θα προκύψουν από τα προκριματικά (οχτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων), από τα οποία θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Η προκριματική φάση θα αρχίσει τον προσεχή Οκτώβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Έξι πόλεις
Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και συγκεκριμένα στο Tele2Arena της Στοκχόλμης, χωρητικότητας 22.000 θεατών ενώ αγώνες θα διεξαχθούν επίσης στο Γκέτεμποργκ (Scandinavium-12.000), στο Μάλμε (Malmo Arena, 13.000), στην Βιέννη (Wiener Stadthalle, 10.000), στο Γκρατς (Stadthalle Graz, 6.000) και στο Τρόντχαϊμ (New Nidarohallen, 8.000).

No comments