Ήττα στις λεπτομέρειες για την παίδων από το Ισραήλ (φωτό) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ήττα στις λεπτομέρειες για την παίδων από το Ισραήλ (φωτό)

Η ανατροπή που προσπάθησε να πετύχει η Εθνική Παίδων σχεδόν 40 λεπτά επί της αντίστοιχης του Ισραήλ δεν ήρθε και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 28-27 και έμεινε στη δεύτερη θέση του Α’ ομίλου του 6ου διεθνούς τουρνουά ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018, έχοντας όμως εξασφαλίσει την είσοδό του στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη αν και μπήκαν νωθρά στον αγώνα και βρέθηκαν νωρίς πίσω με τέσσερα τέρματα (6-2 στο 10:35), απόρροια της κλειστής 3-2-1 άμυνας των Ισραηλινών (σκόραρε για πρώτη φορά στο 8’) εντούτοις βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν.

Η ταυτόχρονη παρουσία των αριστερόχειρων Σαράφη και Παπάζογλου στην περιφέρεια
απελευθέρωσε τον Μπινιάρη κι έφερε την ισοφάριση δέκα λεπτά αργότερα σε 9-9. Από το 20:20 και για έξι λεπτά οι άμυνες κυριάρχησαν και οι δύο ομάδες έμοιαζαν δεμένες σε αυτό το σκορ. Το Ισραήλ όμως με τον αεικίνητο Κοέν - που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια αγωνιζόταν σε θέση εξτρέμ – αυτή τη φορά από θέση δεξιού ίντερ έκανε την ζημιά στην ελληνική άμυνα. Οι τυπικά και πρακτικά φιλοξενούμενοι Ισραηλινοί στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ άρχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό χάρη στην άμυνά τους και τις επεμβάσεις του Γκίνγκολντ (ολοκλήρωσε τον αγώνα με 15/42 επεμβάσεις και 36% ποσοστό) και πήγαν στα αποδυτήρια με +2 (12-10).

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 35:30 η ελληνική άμυνα πήρε άριστα μη δεχόμενη τέρμα, αλλά με μόλις ένα γκολ ενεργητικό αδυνατούσε να ισοφαρίσει. Οι Ισραηλινοί όπως ήταν φυσιολογικό «ξεκόλλησαν» χάρη στις εμπνεύσεις του Κοέν και κατάφεραν να διατηρούν – με αργό ρυθμό – την υπέρ τους διαφορά στα ένα με δύο γκολ. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο τρία χαμένα πέναλτι, όσο και τα πολλά χαμένα τετ α τετ που προήλθαν από οργανωμένες «γαλανόλευκες» επιθέσεις.

Ακόμη όμως και με τα λάθη και τις ατυχίες οι διεθνείς πάλεψαν πολύ, έφταναν πολλές φορές μια ανάσα από την πολυπόθητη ισοφάριση που όμως δεν ήρθε ούτε στην τελευταία επίθεση.
Με δύο γκολ των Αλεξανδρίδη (58:18) και Μπινιάρη - με παίκτη λιγότερο – στο 59:16 η εθνική μείωσε σε 28-27 και το λάθος των Ισραηλινών έδωσε δικαίωμα επίθεσης 15 δευτερολέπτων για να έρθει η ισοφάριση, όμως δεν ήρθε αφού το φάουλ σε νεκρό χρόνο κατέληξε στο αντίπαλο μπλοκ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ 27-28
Τα πεντάλεπτα: 0-2, 2-5, 5-7, 8-9, 9-9, 10-12 (ημχ) 11-12, 14-16, 17-18, 19-22, 22-25,27-28
EΛΛΑΔΑ (Νίκος Γεωργιάδης): Πετρομελίδης, Σινά 1, Βασιλείου-Τσάφος 1, Γιάντσα, Μπινιάρης 9, Ταμπάκος, Παγιάτης, Τζωρτζίνης 4, Παπάζογλου 5, Σαράφης 3, Δικαιούλιας, Αλεξανδρίδης 4, Κοτσιώνης 1, Αναγνωστόπουλος, Σκουφάς, Αναστασίου, Μπαμπατζανίδης, Στανκίδης.
ΙΣΡΑΗΛ (Νίκολα Μαξίμοβιτς): Κοχέν 7, Ζο Λέτοβα 1, Λέβι 6, Ρ. Λίβγκοτ 1, Σουλμάν 1, Χόρβιτζ 1, Χαντάρ, Γκολάν, Μαμάν 4, Λουζόν, Σαλβαντόρ, Σαλμά 4, Νταχάν, Μοραντόβ 2, Μπουχνίκ, Ι. Λίβγκοτ, Τζίνγκόλντ, Σαρόν 1.
Διαιτητές: Μιχαϊλοβιτς – Εργόγκοβατς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), Δίλεπτα: 1-3, Πέναλτι: 1/4 – 2/3

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Γεωργιάδης (Τεχνικός Ελλάδας): «Στο Ισραήλ κάνουν μια προσπάθεια αναβάθμισης των Εθνικών τους ομάδων και αυτή η ομάδα που αντιμετωπίσαμε σήμερα έχει στηθεί εδώ και τρία χρόνια. Κι εμείς απέναντί τους παλέψαμε για το θετικό αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είχαμε προβλήματα στην αρχή του αγώνα, ειδικά στην επίθεση, προσπαθήσαμε να βρούμε τους παίκτες που ήταν σε καλή κατάσταση για το γκολ, με την πάροδο του χρόνου βελτιώσαμε και την άμυνά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες για το πάθος και την προσπάθειά τους. Δεν έχει κριθεί κάτι, ούτε κρίνεται κάτι σε αυτά τα παιχνίδια, απλά αποκτάς εμπειρίες. Φάση σαν την τελευταία του αγώνα την παίξαμε για πρώτη φορά, δεν μας είχε τύχει ξανά. Αν βρούμε ξανά στο μέλλον την ίδια φάση, θα σκοράρουμε».

Νίκολα Μακσίμοβιτς (Προπονητής Ισραήλ): «Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, όπως το περιμέναμε. Κάναμε την ιδανική αρχή, δεχθήκαμε το πρώτο γκολ στο 8ο λεπτό περίπου. Όμως η Ελλάδα αντέδρασε, εμείς στην πορεία είχαμε κάποια προβλήματα στην ισορροπία του παιχνιδιού μας. Ο αγώνας πήγε περισσότερο στη δύναμη, παρά στην τέχνη. Πήραμε τη νίκη και την πρώτη θέση, τώρα μας περιμένει ένας δύσκολος ημιτελικός. Η ελληνική ομάδα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, έχει καλούς παίκτες, μια ελπιδοφόρα γενιά, οι προπονητές κάνουν σπουδαία δουλειά, τους αξίζουν συγχαρητήρια, αγαπώ την Ελλάδα».


No comments