Ο ΓΓΑ στο περίπτερο της ΟΧΕ στην Sportexpo - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΓΓΑ στο περίπτερο της ΟΧΕ στην Sportexpo

Άνοιξε χθες η αυλαία της διεθνούς έκθεσης αθλητισμού «Sportexpo 2018» στη ΔΕΘ, με το χάντμπολ να κερδίζει τις εντυπώσεις. Δύο γήπεδα, ένα εντός του εκθεσιακού χώρου και ένα στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και το άρτια εξοπλισμένο περίπτερο της ΟΧΕ και της ΕΣΧΘ, αποτέλεσαν πόλο έλξης για εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων που επισκέφθηκαν τη Sportexpo, μέσω του προγράμματος «Αθλούμαι, συμμετέχω, εκφράζομαι».

Συνολικά, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 3.000 μαθητές
δημοτικών σχολείων, που εκτός από τη Sportexpo θα δοκιμάσουν το χάντμπολ και στο Καυτανζόγλειο στάδιο, μαζί με άλλα αθλήματα.

Στο περίπτερο του χάντμπολ ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός
Κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης το περίπτερο της ΟΧΕ και της ΕΣΧΘ επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία με τον επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής του αθλήματος Χρήστο Κοτζαμανίδη. Μάλιστα, οι δυο τους έπαιξαν χάντμπολ σε έναν διαγωνισμό πέναλτι.
Σε όλους τους μαθητές διανεμήθηκαν φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες, αφενός για τα σωματεία που καλλιεργούν το χάντμπολ ανά γεωγραφική περιοχή στην πόλη και αφετέρου για το «Thesshand 2018» που θα διεξαχθεί στις 20 Μαΐου στην πλατεία Αριστοτέλους με έξι γήπεδα street handball.
Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα τριαντάλεπτο video με εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το ελληνικό και διεθνές χάντμπολ στη σάλα και στην άμμο.
Στα γήπεδα πραγματοποιήθηκαν αγώνες υπό την επίβλεψη των αναπτυξιακών προπονητών που δίδαξαν στους μαθητές τους κανόνες του αθλήματος, καθώς και βασικές τεχνικές.

«Αποδεικνύεται πόσο προσιτό είναι το χάντμπολ στα παιδιά»
Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της ΟΧΕ, Χρήστος Κοτζαμανίδης, δήλωσε τα εξής: «Οφείλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους διοργανωτές της Sportexpo, καθώς πρόκειται για ένα απόλυτα επιτυχημένο event. Η ΟΧΕ έδωσε τη συγκατάθεση, μας προμήθευσε υλικό και η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης ετοίμασε ένα καταπληκτικό περίπτερο που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για το άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για τη διαχρονική του αμέριστη στήριξη στο άθλημα, καθώς και τον διευθυντή της Sportexpo, κ. Ακριτίδη για τη βοήθειά του και τις διευκολύνσεις που μας παρείχε. Από την έναρξη της έκθεσης πολύς κόσμος δείχνει το ενδιαφέρον του, στέκεται στην οθόνη όπου προβάλλονται όμορφες εικόνες του αθλήματος, ενώ εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή στα δύο γήπεδά μας, κάτι που δείχνει πόσο προσιτό είναι το χάντμπολ στα παιδιά. Μόνο στην πρωινή ζώνη της Sportexpo δοκιμάζουν το χάντμπολ 250 παιδιά και παίρνουν πληροφορίες για τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τους. Τι άλλο μπορούμε να ζητήσουμε για να είμαστε χαρούμενοι σήμερα; Θέλω να δώσω τα εύσημα τόσο στον πρόεδρο της ΕΣΧΘ Δημήτρη Σαουλίδη, όσο και στον οργανωτικό υπεύθυνο Θανάση Καρακεχαγιά, καθώς αποτέλεσαν έναν εξαιρετικό μηχανισμό υλοποίησης, ενώ ευχαριστώ και τους αναπτυξιακούς μας προπονητές διότι ανταποκρίθηκαν πλήρως και δικαίωσαν το θεσμό».

«Ουσιαστική προώθηση του αθλήματος»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΧΘ και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Δημήτρης Σαουλίδης επισήμανε ότι «ξεκινήσαμε δυναμικά και με αυτόν τον τρόπο αντανακλάται η απήχηση που έχει το άθλημα στις μικρές ηλικίες. Θέλουμε να είμαστε όσο γίνεται πιο ουσιαστικοί και αυτή η απήχηση να έχει ως επακόλουθο νέες εγγραφές. Γι' αυτό το λόγο, σε όλες τις δράσεις μας πλέον διανέμουμε το φυλλάδιο με τον εύγλωττο τίτλο "παίζω χάντμπολ στη γειτονιά μου", το οποίο παρέχει πληροφορίες για όλους τους συλλόγους που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΣΧΘ, ώστε ο αθλητής και ο γονέας εύκολα να έχουν πρόσβαση. Επιπλέον, διαφημίζουμε το "Thesshand 2018" καθώς ο σκοπός είναι να πλημμυρίσει στις 20 Μαΐου η πλατεία Αριστοτέλους από μικρούς χαντμπολίστες. Όλο το δυναμικό της Ένωσης και οι αναπτυξιακοί προπονητές μας συμβάλλουν για την ουσιαστική προώθηση του αθλήματος στις μικρές ηλικίες».
Η Sportexpo 2018 θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Μαρτίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ στους χώρους της ΔΕΘ. Από αύριο, Παρασκευή, το περίπτερο του χάντμπολ θα επισκέπτονται και οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες της πόλης.

No comments