Στους Μεσογειακούς το χάντμπολ - Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια στην ΕΟΕ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Στους Μεσογειακούς το χάντμπολ - Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια στην ΕΟΕ

Με δύο ομάδες, την Εθνική Ανδρών και την Εθνική Γυναικών θα συμμετέχει το ελληνικό χάντμπολ στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ταραγόνα της Ισπανίας το διάστημα 22 Ιουνίου-1η Ιουλίου 2018. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε την παραπάνω απόφαση ενημερώνοντας παράλληλα και την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά στην ΕΟΕ υπήρξε έντονη άρνηση από εκπροσώπους πολύ δυνατών ομοσπονδιών (πχ
ΣΕΓΑΣ), όμως με την απαραίτητη παρέμβαση των Στέλιου Αγγελούδη και Γιώργου Αλικάκου στον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν και τελικά το άθλημα μας θα εκπροσωπηθεί με δύο ομάδες.


Είναι η 9η φορά που το ελληνικό χάντμπολ θα εκπροσωπηθεί σε Μεσογειακούς Αγώνες με κορυφαία στιγμή την συμμετοχή στον μικρό τελικό και την 4η θέση το 1991 στην Αθήνα με προπονητή τον Πάνα Λάσκαρη.
Οι συμμετοχές της Ελλάδας και οι θέσεις
1983 Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) -9η θέση Άνδρες
1987 Λατάκεια (Συρία) -6η θέση Άνδρες
1991 Αθήνα (Ελλάδα) -4η θέση Άνδρες/ 5η Γυναίκες
1993 Ρουσιγιόν (Γαλλία) -9η θέση Άνδρες
2001 Τύνιδα (Τυνησία) -9η θέση Άνδρες-8η Γυναίκες
2005 Αλμερία (Ισπανία) -8η θέση Άνδρες και Γυναίκες
2009 Πεσκάρα (Ιταλία) -6η θέση Άνδρες και 9η Γυναίκες
2013 Μερσίνα (Τουρκία) -10η θέση Άνδρες

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωπος της ΟΧΕ στην ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας: «Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θέλοντας να δώσει στις Εθνικές ομάδες την δυνατότητα παρουσίας και δυνατής προετοιμασίας ενόψει της προολυμπιακής χρονιάς, αποφάσισε να εγκρίνει την συμμετοχή των ομαδικών αθλημάτων στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, μεταξύ αυτών και του χάντμπολ. Η προσπάθεια που γίνεται είναι το άθλημα να βρίσκεται σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, έχοντας την ευκαιρία να αγωνίζεται και να διεκδικεί».

No comments