Πρωταγωνιστές οι Βασιλάκης, Χερουβείμ, Μάλλιος. Στην πρώτη θέση των σκόρερ ο Σάββας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρωταγωνιστές οι Βασιλάκης, Χερουβείμ, Μάλλιος. Στην πρώτη θέση των σκόρερ ο Σάββας

Οι επιδόσεις των Ελλήνων του εξωτερικού που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκορερ της HBL2, ανέβηκε ο Σάββας Σάββας.

Γερμανία
Για την HBL2, η Χίλντεσχάιμ ηττήθηκε 33-26 στην έδρα της Μπιτενχάιμ του Παναγιώτη Εριφόπουλου που πέτυχε 3 τέρματα, με τον Σάββα να είναι για μια ακόμα φορά εξαιρετικός με 11 γκολ (4/4, 5 ασίστ), τον Τζούφρα και τον Αδάμ Παπαδόπουλο να σημειώνουν 5 και 3 τέρματα αντίστοιχα και τον Πασσιά στην αποστολή. Η Χίλντεσχάιμ βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες, ενώ η Μπιτενχάιμ στη 3η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς σε 7 αγώνες. Ο Σάββας πλέον βρίσκεται
στην πρωτη θέση, στον πίνακα των σκορερ της HBL2 με 63 τέρματα (17 πέναλτι).

Ήττα και για τη Χαμ του Βύρωνα Παπαδόπουλου, με 25-19 στην έδρα της Λούμπεκ με τον έλληνα διεθνή να πετυχαίνει 7 τέρματα (6/6 7μ) με την ομάδα του να παραμένει με 8 πόντους στην 9η θέση της βαθμολογίας, ύστερα από 7 παιχνίδια.

Στην 3 Liga Sud η Ντάσενμπεργκ έχασε εντός έδρας με 19-30 από τη Χάσλοχ με τον Θοδωρή Μεγαλοοικονόμου να πετυχαίνει 1 τέρμα (1/2 πέναλτι, 1 κίτρινη). Η Ντάσεμπεργκ βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες

Στην 3 Liga Nord η Μέκλενμπουργκ Σβερίν των Μαραγκού (1 τέρμα, 1 δίλεπτο) και Ευαγγελίδη (2 τέρμα, 1 κίτρινη), ήρθε ισόπαλη 20-20 με την Οράνιενμπέργκερ. Η Σβερίν βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς σε 4 αγώνες. Για τον ίδιο όμιλο το Ανόβερο Μπούρντβεντελ του Στέφανου Μιχαηλίδη (1 δίλεπτο) έχασε από την Φλένσμπουργκ 2 με 26-25 και βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς σε 6 αγώνες. Η Ροστόκ με τον Θέμη Ηλιόπουλο να μην πετυχαίνει τέρμα έχασε με 31-25 από την Μπραουσβάικ και βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς σε 5 αγώνες.

Λουξεμβούργο

Με καταπληκτικό τον Αλέξανδρο Βασιλάκη, που πέτυχε 8 τέρματα (2/2) και τον νεομεταγραφέντα Σπύρο Χερουβείμ που πέτυχε 5 τέρματα στην πρώτη του εμφάνιση μετά την επιστροφή του στο Λουξεμβούργο, η νταμπλούχος Ες στην οποία αγωνίζεται και ο διεθνής τερματοφύλακας Πέτρος Μπουκοβίνας, επικράτησε με 31-30, της Καρχενγκ των Μίμη Δημητρούλια, Νίκου Λοίζου και Κώστα Γιαννόπουλου, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος του Λουξεμβούργου.

Εντυπωσιακη εμφάνιση για τον Χρήστο Τσάτσο να πετυχαίνει 9 τέρματα (1/1), στη νίκη της Μπέρχεμ απέναντι στη Πετάνζ με 20-39

Γαλλία
Στην Πρo Λιγκ (δεύτερη κατηγορία) της Γαλλίας οι ομάδες των Ελλήνων, τα πηγαίνουν αρκετά καλά. Η Ποντόλ Κομπόλ του Γρηγόρη Ιωάννου που δεν πέτυχε τέρμα, ήρθε ισόπαλη 28-28 με την Ιστρ και βρίσκεται στη 2 θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς σε 3 αγώνες.

Η φιλόδοξη Λιμόζ του Γιάννη Μπασμαλή έχασε εντός έδρας με σκορ 25-28 από τη Νανσύ, με τον διεθνή δεξιό ίντερ να σημείώνει 1 τέρμα.

Τουρκία
Ο πλέι μέικερ της εθνικής ανδρών Χάρης Μάλλιος, ήταν πρωταγωνιστής στη νίκη της Νιλουφέρ Μπούρσα με 26-33 επί της πολύ δυνατής Σελκασπορ, με το διεθνή μας να σημειώνει 9 τέρματα. 

Δεν αγωνίστηκαν οι Τσάκαλου και Λογδανίδου, αφού υπάρχει διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων γυναικών στα προκριματικά  του Euro 2018

No comments