Τσιλιμπάρης: "Νίκη για να ελπίζουμε για την πρόκριση" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τσιλιμπάρης: "Νίκη για να ελπίζουμε για την πρόκριση"

Στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου χάντμπολ στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση Ελλάδα- Τουρκία, η οποία θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 (19:00- ΕΡΤ3) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2019.  Ο διεθνής τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης, ανέφερε:

«Η ομάδα παρ’ ότι ηττήθηκε από μία καλύτερη ομάδα, την Ολλανδία -γιατί πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας- ένιωσε δυσαρέσκεια γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή και να κλείσουμε αυτόν τον μικρό κύκλο στην πρώτη φάση των προκριματικών με μια καλύτερη ατμόσφαιρα μεταξύ μας και να συνεχίσουμε να
ελπίζουμε για την πρόκριση. Για το μέλλον της ομάδας, είναι πολλά που παίζουν ρόλο για την εξέλιξη μιας εθνικής ομάδας. Εμείς προσπαθούμε όσο επιτρέπουν οι συνθήκες να πατήσουμε σε συνταγές που δεν είναι μυστικές, δηλαδή χρειάζεται δουλειά και υπομονή! Το να “χτιστεί” μια ομάδα που θα φέρνει αποτελέσματα και θα πρωταγωνιστεί, δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Η ομάδα πρόσφατα είχε βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση, αφού παίζαμε προ-προκριματικά, με ομάδες που δεν αντιμετωπίζαμε παλιότερα, αφού ήμασταν σε υψηλότερο επίπεδο. Βγήκαμε από εκεί και τώρα παλεύουμε να σταθεροποιήσουμε τη θέση μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάντμπολ, σε ένα επίπεδο που να μας αρμόζει στα δεδομένα της στιγμής. Αντιμετωπίσαμε την Τουρκία πρόσφατα, το ρόστερ έχει μικρές διαφορές έκτοτε, αλλά δεν περιμένουμε κάποια έκπληξη. Όταν τους αντιμετωπίσαμε ήταν σε άλλη φάση και αρκετούς μήνες πριν. Μπορεί στα φιλικά του Βύρωνα να μην ήταν η πραγματική εικόνα τους. Είναι μία μάχη. Και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Παίζει ρόλο η ημέρα, η έδρα, το πάθος και η θέληση για νίκη».

No comments