Μύλος με τον αριθμό των ομάδων στο νότιο όμιλο της Α2 ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μύλος με τον αριθμό των ομάδων στο νότιο όμιλο της Α2 ανδρών

Κι ενώ στον 2ο όμιλο της Α2 ανδρών ο Αλέξανδρος Αξιούπολης κάλυψε τη θέση της Δράμας 86 που ανέβηκε στην Α1 ανδρών, υπάρχει -ανεξήγητη- κινητικότητα από πλευράς ΟΧΕ, που θέλει να συμπληρώσει 12 ομάδες στον 1ο όμιλο της Α2 ανδρών, που ενώ θα έπρεπε να αποτελείται από 10 ομάδες, αποτελείται από 11 και τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο και για 12η ομάδα, που αν περάσει θα είναι μια εκ των Τελαμώνα ή Πανιώνιο, μόλις 4 εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η Ομοσπονδία απέστειλε την παρακάτω επιστολή στους συλλόγους του ομίλου της Α2 ανδρών

"Κύριε Πρόεδρε,

"Σας γνωρίζουμε ότι σχετικά με τον 1ο όμιλο της Α2 Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018,η Διοίκηση της Ο.Χ.Ε. προτίθεται, με γνώμονα πάντα την αρτιότερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων να συμπληρώσει τον όμιλο με σωματείο της Β Εθνικής έτσι ώστε ο αριθμός των συμμετεχόντων ομάδων να γίνει 12 και να υπάρχει πλήρης αγωνιστική δραστηριότητα για όλα τα σωματεία. Η κλήρωση και η σειρά των αγώνων δεν θα
μεταβληθούν καθόσον το σωματείο που θα προβιβαστεί θα αγωνίζεται με το σωματείο στην κάθε αγωνιστική που έχει ρεπό.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο.Χ.Ε"

Μέχρι στιγμής απάντησαν οι Ακαδημία των Σπορ Πάτρας και ο Κένταυρος Αγριάς, που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια ακόμα μετακίνηση. Αναλυτικά οι επιστολές των δυο σωματείων:

"Κύριε Πρόεδρε.

Σε σχέση με το παρακάτω έγγραφο που μας στείλατε σας γνωρίζουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις καλές προθέσεις σας για αρτιότερη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και κατηγοριών και θα θέλαμε πριν προβείτε σε κάποιες ενέργειες να μας απαντήσετε τον τρόπο διεξαγωγής του,  διότι 21 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μας αλλάζετε ( για 2η φορά, η 1η με τον Ποσειδών Λουτρακίου) όλον τον προϋπολογισμό  και μας αναγκάζεται να προβούμε και σε παραπάνω έξοδα,  ιδιαίτερα για μια επαρχιακή ομάδα που αναγκάζετε να έχει  συνεχώς μετακινήσεις. Ίσως το οικονομικό να μην είναι πρόβλημα για τις Αθηναϊκές ομάδες, διότι δεν έχουν τις ίδιες μετακινήσεις με εμάς.
Θα σας παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα, διότι με τα νέα δεδομένα πρέπει να συνεκτιμήσουμε  από την πλευρά μας αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος.
Γνωστοποιήστε μας πόσες ομάδες θα υποβιβασθούν και πόσες θα ανέβουν.
Αν αυτό θα γίνει και στο βόρειο όμιλο.
Αν θα μας καλύψετε τα παραπάνω έξοδα.
Γιατί εφόσον το πρόβλημα το γνωρίζατε από το τέλος την περσινής περιόδου δεν μας ενημερώσατε έγκαιρα.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χ. ΔΕΒΕΛΕΓΚΑΣ                        Α. ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ"

"Α.Γ.Ε. ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2008”
ΑΓΡΙΑ 15/09/2017
ΑΡ ΠΡΩΤ. 67/17
ΠΡΟΣ : Δ.Σ. Ο.Χ.Ε. 
Επιτροπή Πρωταθλήματος 
Συμπλήρωση 1ου ομίλου
Κύριοι,
σχετικά με την ειδοποίηση που λάβαμε χθες με μήνυμα στο επίσημο e-mail μας, για την πρόθεσή σας να αυξήσετε τις ομάδες του 1ου ομίλου της Α2, όπου και συμμετέχουμε, από 11 σε 12, τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα εξής:
1. Αν η παραπάνω πρόθεση είναι και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΧΕ, η της επιτροπής Πρωταθλήματος;
2. Αν μπορεί μία τέτοια απόφαση να αναιρέσει τους κανόνες που ορίζει η Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και η ειδική Προκήρυξη της Α2, που βγήκαν τον Ιούλιο (ως προς τον αριθμό ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους της Α2, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, τον τρόπο ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων κ.λ.π.) ;
3. Τον τρόπο υποβιβασμού των ομάδων στη Β εθνική, σε περίπτωση αύξησης των ομάδων;
4. Αν η αύξηση των ομάδων αφορά και τον 2ο όμιλο της Α2 και αν θα ισχύει από εδώ και πέρα για τα επόμενα χρόνια;
5. Γιατί εφόσον υπήρχε αυτή η πρόθεση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων δεν πάρθηκε ως απόφαση από την αρχή του Καλοκαιριού προκειμένου κάθε ομάδα που συμμετέχει να κάνει τον σχεδιασμό της;
Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τα παραπάνω προκειμένου και εμείς να συνεκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα και να λάβουμε τις ανάλογες αποφάσεις. Γνωρίζετε όλοι ότι ζούμε σε καιρούς ισχνών αγελάδων, το βλέπετε εξάλλου με ομάδες που αναστέλλουν τη λειτουργιά τους για οικονομικούς λόγους, κάτι που είναι θλιβερό για το άθλημα. Γνωρίζετε ότι για 4η χρονιά θα συμμετέχουμε σε έναν όμιλο όπου θα κάνουμε τις περισσότερες και μεγαλύτερες μετακινήσεις, χωρίς να πάρουμε ουδεμία αποζημίωση από τη Ομοσπονδία. Γι αυτό κάθε απόφαση που έχει οικονομικό κόστος μετράει για εμάς και δεν μπορεί να λαμβάνεται τη τελευταία στιγμή.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΟΥΡΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝ/ ΝΟΣ"




No comments