Τελευταία νέα

Αποκλεισμός και 25.000 πρόστιμο την Ελλάδα από την EHF

Βαρύ το τίμημα για την ΟΧΕ ύστερα από την απόφαση για αποχώρηση από τον αγώνα των γυναικών Κ17 με την ΠΓΔΜ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέδειξε ιδιαίτερη σπουδή και επέβαλλε τον αποκλεισμο της ομάδας μας από τη συνέχεια του τουρνουά και 25.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ μπορεί να ζητηθεί και περαιτέρω αποζημίωση για βλάβες της EHF. Ήταν τέτοια η σπουδή της Ευρωπαϊκής που έκανε λάθος και στην ημερομηνία του συμβάντος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της EHF :

" Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2017 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EHF των
Γυναικών Κ17 στα Σκόπια της ΠΓΔΜ η ελληνική εθνική ομάδα έφυγε από το γήπεδο μετά από 32 δευτερόλεπτα του προγραμματισμένου αγώνα της με την διοργανώτρια, διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι οι συνοδοί της ομάδας  φορούσαν ρούχα με το όνομα «Μακεδονία».
Πραγματοποιήθηκαν διαδικασίες εναντίον της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ μετά από τον αγώνα και η Πειθαρχική Επιτροπή διαπίστωσε ότι η ομάδα είχε την υποχρέωση να παίξει τον αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς της EHF.
Σύμφωνα με το άρθρο B.7 του καταλόγου κυρώσεων της EHF, η ελληνική ομάδα αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της διοργάνωσης και με βάση τα άρθρα 12 και 14.1 των νομικών κανονισμών της EHF, το αποτέλεσμα των αγώνων στην προκριματική φάση, κατακυρώθηκαν με το σκορ 0:10 και 0:2 βαθμούς.
Στην Ελληνική ομοσπονδία επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους € 25.000 και μπορεί να καταβληθεί περαιτέρω αποζημίωση. Το όργανο σταμάτησε την επιβολή περαιτέρω αποκλεισμού της ελληνικής εθνικής ομάδας πέρα ​​από την διοργάνωση.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αλλά δεδομένου ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EHF 17 γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσφυγή δεν θα έχει ανασταλτικά αποτελέσματα"

No comments