Ο ΑΣ Παπασιδέρης Κορωπίου καλωσορίζει τον Σίνισα Πρόκιτς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ο ΑΣ Παπασιδέρης Κορωπίου καλωσορίζει τον Σίνισα Πρόκιτς

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κορωπίου «Γ. Σ. Παπασιδέρης» ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Sinisa Prokic. Ο Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της παιδικής ομάδας για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19 με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.

Ο Α.Σ. Παπασιδέρης ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2015 με σκοπό την ανάπτυξη του handball στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Ο σύλλογος έχει σαν έδρα του το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γ.Σ. Παπασιδέρης» στο Κορωπί και αγωνίζεται με ομάδες αγοριών και κοριτσιών τόσο στα ηλικιακά πρωταθλήματα ΕΣΧΑ όσο και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των αντίστοιχων κατηγοριών. Η ανδρική ομάδα του συλλόγου
αγωνίζεται στην Β’ Εθνική.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Γεώργιος Δεληκούρας πρωταθλητής ιστιοπλοΐας και Παραολυμπιονίκης ενώ Αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Ξύδης βετεράνος παίκτης της Α1 με μακροχόνια επιτυχημένη καριέρα στο Ελληνικό handball.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας o Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δεληκούρας δήλωσε: «Είναι πραγματικά προνόμιο για μια μικρή ομάδα, να συνεργάζεται με έναν μεγάλο προπονητή. Για εμάς στην Διοίκηση του Α.Σ. Παπασιδέρης η συνεργασία με τον κ. Prokic είναι μια επένδυση στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα αυτής της επένδυσης όχι μόνο θα είναι ορατά σύντομα, αλλά θα μείνουν και σαν παρακαταθήκη για τις επόμενες αθλητικές γενιές. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Κορωπί και τα Μεσόγεια, περιοχή δημιουργίας μεγάλων αθλητών του handball όπως παλιότερα. Αθλητών που θα παίξουν στην Εθνική ομάδα και στο εξωτερικό. Καλωσορίζουμε τον κ. Prokic στην οικογένεια του συλλόγου μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του. »

Οι δηλώσεις του κ. Prokic: «Χαίρομαι που ξεκινώ την συνεργασία με μια φρέσκια ομάδα όπως το Κορωπί. Βλέπω με ευχαρίστηση μια Διοίκηση που αποτελείται από γονείς αθλητών με ενδιαφέρον κα αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους. Νομίζω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ καλή τα επόμενα χρόνια γιατί μιλάμε την ίδια γλώσσα, ως πρώην αθλητές, με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο. Είναι σημαντικό η Διοίκηση να ασχολείται με τα διοικητικά θέματα και αθλητές και προπονητές με τα αθλητικά. Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα και πιστεύω ότι αυτό θα είναι και το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε τις επιτυχίες μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τον Τεχνικό Διευθυντή του συλλόγου κ. Dragan Janca για τη συνεργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί συμφωνία αυτή. »

Sinisa Prokic, αθλητικό βιογραφικό
O Σίνισα Πρόκιτς (Sinisa Prokic) γεννήθηκε το 1965 στην Σερβία είναι παντρεμένος με Ελληνίδα και έχει δύο παιδιά. Είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδος και έχει Ελληνική υπηκοότητα. Σαν αθλητής αλλά και σαν προπονητής έχει μια πλούσια διαδρομή στο άθλημα της χειροσφαίρισης γεμάτη παγκόσμιες διακρίσεις και τίτλους.
Ο Πρόκιτς είναι ένας από τους σπουδαιότερους ξένους αθλητές που αγωνίστηκαν στην χώρα μας, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα της Εθνικής ομάδας handball στα προκριματικά του EURO 2002.
Στην πλούσια καριέρα του σαν αθλητής αγωνίστηκε σε πέντε χώρες, με τις ομάδες Ζελέζνιτσαρ Νις και Ερυθρό Αστέρα Σερβίας, με τις Ισπανικές Ατλέτικο Μαδρίτης, Θιουδάδ Ρεάλ, με την Γερμανική Ντίσελντορφ και την Ιταλική Κονβερσάνο, έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Σερβίας, ένα Ισπανίας και ένα κύπελλο Ιταλίας.
Ο Πρόκιτς ήταν μέλος της Εθνικής Νέων της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας καθώς και της Εθνικής Ανδρών με 84 συνολικά συμμετοχές εκ των οποίων στις 15 ως αρχηγός! Με την Εθνική Ανδρών αυτή αναδείχθηκε 3 φορές Βαλκανιονίκης.
Είχε επιλεγεί και συμμετείχε στην αποστολή της Γιουγκοσλαβίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Seoul το 1988, ενώ έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Πανεπιστημιάδα, ασημένιο στους Αγώνες Καλής Θέλησης στο Seattle το 1990 και την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα handball που διοργανώθηκε στην Τσεχοσλοβακία το 1990.
Στην Ελλάδα αγωνίστηκε στον ΑΣΕ Δούκα την περίοδο 1998-2001, κατακτώντας ένα νταμπλ (1998), ένα πρωτάθλημα Α1 (2001) και ένα κύπελλο Ελλάδος (1999). Την αγωνιστική περίοδο 2001-2002 αγωνίστηκε σαν παίκτης στον ΠΑΟΚ.
Σαν προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας τη σεζόν 2014-2015 με την ομάδα του Ζελέζνιτσαρ Νις.

No comments