Danaon Cup: "Aπό τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Danaon Cup: "Aπό τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα"

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας θα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου για το Danaon Cup 2017 που περιλαμβάνει τα ΟΠΕΝ Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην Αργολίδα το διάστημα 3-8 Ιουλίου 2017.

Διοργανωτές του φετινού Danaon Cup είναι η Επιτροπή Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο Διομήδης Άργους, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας), τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας και τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Τουρισμού Τολού.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:


Τάσσος Χειβιδόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας- Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Το τουρνουά ξεκίνησε ως Diomidis Cup τα δύο πρώτα χρόνια, συνεχίστηκε ως Danaon Cup και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο. Φέτος σαφέστατα είναι η πιο παραγωγική μας χρονιά. Θα συμμετέχουν περίπου 40 ομάδες μαζί με τις ξένες, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Με πολύ μεγάλη χαρά την φετινή χρονιά μας ανατέθηκε από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος μετά από δική μας πρόταση και την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παγκορασίδων Α’, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’, το οποίο διοργανώνουμε με επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια. Το Danaon Cup είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Αργολίδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Σαν Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Συνοδοιπόροι μας είναι ο Δήμος Άργους- Μυκηνών, ο Δήμος Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας και από φέτος ο σύνδεσμος επαγγελματιών τουρισμού Τολού. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στήριξαν σε αυτή την διαδρομή και βέβαια το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΕ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά φέτος που μας ανέθεσε την διοργάνωση δύο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Θα έχουμε λοιπόν στην Αργολίδα 40 ομάδες, 700 συμμετέχοντες, 19 ξενοδοχεία, τέσσερις πόλεις Άργος, Ναύπλιο, Νέα Κίο, Τολό, τέσσερα γήπεδα, 200 αγώνες. Το τουρνουά αυτό είναι μία πηγή ανάπτυξης για το άθλημα, για τον αθλητισμό της περιοχής, είναι πηγή ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού που τόσο ανάγκη έχει η Αργολίδα. Πάνω απ’ όλα το τουρνουά είναι... παιδί του Διομήδη Άργους. Πιστοί και αντάξιοι στην ιστορία μας ως Διομήδης συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2002 στην νέα εποχή του συλλόγου. Είμαστε μία παρέα ανθρώπων, η οποία καθημερινά μεγαλώνει και προστίθενται σε αυτή όλο και περισσότερα άτομα. Έχουμε κάνει το χάντμπολ αν όχι το πρώτο, ένα από τα πρώτα στην περιοχή και το παρακολουθούν εκατοντάδες έως χιλιάδες άνθρωποι. Είναι ένας σύλλογος υπόδειγμα που έχει φέρει στην Αργολίδα πολλές επιτυχίες, με κορυφαία το Τσάλεντζ Καπ το 2012, όπου έγινε και ο μοναδικός επαρχιακός σύλλογος που κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Να είστε σίγουροι ότι ο Διομήδης θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και θα είναι αυτός που θα στηρίζει το τουρνουά, κάνοντας το ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Στην δεύτερη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου, θα ανακοινωθούν όλοι οι χορηγοί- υποστηρικτές του Danaon Cup 2017, οι οποίοι θα ξεπεράσουν τους 60. Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που... τρέχουν το τουρνουά και αποτελούν τον βασικό κορμό της Οργανωτικής Επιτροπής, τον Νίκο Βλαχοσπύρο –εκ των εμπνευστών της ιδέας- τον Γιάννη Ηλία, την Μάγδα Πέππα και την Μαριλία Σουλάνδρου».

Κώστας Γκαντής (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος): «Φέτος είναι μια ξεχωριστή και κομβική χρονιά για το άθλημα μας. Όταν πριν πέντε χρόνια ο Διομήδης ξεκινούσε δειλά δειλά να διοργανώσει το πρώτο τουρνουά, ουδείς πίστευε ότι μπορεί να φτάσει στο μέγεθος και την ποιότητα που είναι σήμερα. Οι άνθρωποι του Διομήδη ήταν από τους πρώτους που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και το τουρνουά έχει βοηθήσει και την ομάδα. To Danaon Cup είναι διαφήμιση για τον σύλλογο, τον νομό και το brand name της περιοχής. Το Danaon Cup είναι υπόδειγμα αθλητικού μάνατζμεντ, αν σκεφτούμε ότι το 2013 ξεκίνησε με 20-22 ομάδες και φέτος θα ξεπεράσουν τις 40. Από μόνο του αυτό ξεπερνάει τα όρια του νομού. Η περιοχή έχει άλλες δυνατότητες. Σε λίγες εβδομάδες θα επισκεφτεί την Ελλάδα κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας για να κάνει επιθεώρηση σε κάποια γήπεδα στο πλαίσιο της υποψηφιότητας που έχουμε θέσει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ή Εφήβων το 2021. Έχουμε δηλώσει κάποιες περιοχές, έχουμε μιλήσει και με τον κ. Χειβιδόπουλο και το κλιμάκιο θα έρθει και εδώ, ώστε να δει τις υποδομές που υπάρχουν. Το Danaon Cup έχει γιγαντωθεί, αυτό το τουρνουά μαζί με το Βριληττός, είναι αυτά που έχουμε ξεχωρίσει ως Ομοσπονδία. Αλλάξαμε πολιτική με αυτά τα τουρνουά, δεν μπαίνουν σε διαδικασία διαγωνισμού, είναι καθαρά θέμα συνεννόησης με το Δ.Σ. της ΟΧΕ. Αυτό συμβαίνει διότι αυτά τα τουρνουά έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους πολλά χρόνια τώρα. Είναι αξιόπιστα, φερέγγυα και άρτια. Πουθενά αλλού σε άλλο άθλημα δεν γίνεται τόσο μαζικό τουρνουά, αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον αθλητισμό της χώρας. Υπάρχει ωστόσο και κάτι αρνητικό που θέλω να αναφέρω. Δυστυχώς κάποιες ομάδες τις ίδιες ημερομηνίες προτιμούν να συμμετέχουν σε τουρνουά του εξωτερικού. Δεν γίνεται εμείς να στηρίζουμε αυτά τα τουρνουά τα οποία είναι καλύτερα και ποιοτικότερα από του εξωτερικού και οι ομάδες να επιλέγουν αυτά που διεξάγονται εκτός Ελλάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν για αυτή την διοργάνωση. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται ένα προπονητικό forum στο Τολό με συγκεκριμένη ατζέντα για το μέλλον του αθλήματος».


Βαγγέλης Τζαβέλλας (Δημοτικός Σύμβουλος Άργους- Μυκηνών, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου): «Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την διοργάνωση, που έχει αφήσει τα προηγούμενα χρόνια σημαντική παρακαταθήκη. Ως νομικό πρόσωπο κοινωνικής μέριμνας και αθλητισμού σκοπεύουμε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο το τουρνουά, παρά την υποστελέχωση που υπάρχει. Όλοι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Εξάλλου το πιστεύουμε και είναι ένα από τα οράματα του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου, η προαγωγή και διάδοση του αθλητισμού, αλλά και ο εμπλουτισμούς όλων των νέων ανθρώπων με τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Βλέπουμε μία νέα γενιά ανθρώπου που έχουν τις δυνατότητες να μας οδηγήσουν σε μία καλύτερη Ελλάδα».


Γιώργος Καχριμάνης (Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων): «Όλα αυτά τα χρόνια το χάντμπολ αγωνίζεται να πάρει την θέση που του αξίζει στα αθλητικά δρώμενα. Πρέπει όλοι από κάθε πλευρά να το βοηθήσουμε. Είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα που απολαμβάνεις να το παρακολουθείς. Το Danaon Cup είναι ένα τουρνουά που μπορεί να δώσει ώθηση στο χάντμπολ. Έχει γίνει θεσμός και οργανωτικά μπορεί να δώσει ακόμη και τεχνογνωσία σε άλλα τουρνουά. Ως Δήμος Ναυπλιέων είμαστε αρωγοί σε πολλά αθλητικά γεγονότα, στηρίζουμε και θα το στηρίζουμε, εξάλλου δύο από τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν βρίσκονται στον Δήμο μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές και στους αθλητές υγεία».


Φώτης Δαμούλος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αργολίδας): «Σας καλωσορίζω στο Επιμελητήριο Αργολίδας. Το Danaon Cup έχει γίνει θεσμός και προάγει τον αθλητισμό και προβάλει τον νομό μας. Θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας 40 αποστολές και 700 αθλητές- αθλήτριες. Το Danaon Cup δίνει υπεραξία στην Αργολίδα και βοηθάει οικονομικά. Το Επιμελητήριο Αργολίδας δεν μπορεί να λείπει από αυτές τις διοργανώσεις, είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που προωθούν την τοπική επιχειρηματικότητα, η οποία έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Διομήδη και στην διοργάνωση. Το έργο του συλλόγου ξεφεύγει από τα αγωνιστικά πλαίσια. Είναι σημαντικό ότι βλέπουμε την συσπείρωση όλων των φορέων για αυτό το τουρνουά. Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσουμε το επόμενο ραντεβού μας στο τέλος Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Επιμελητηρίου, μία διοργάνωση που ξεφεύγει από τα τοπικά πλαίσια αφού μετονομάζεται σε Πελοπόννησος Expo με την συμμετοχή και των 7 Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. Είναι ένα στοίχημα για όλη την Αργολίδα».

Γιάννης Γεωργιδάκης (Εκπρόσωπος Συλλόγου Επαγγελματικών Τολού): «Τέτοια γεγονότα είναι πολύ σημαντικά. Βοηθούν σημαντικά τον τουρισμό. Οι ημερομηνίες και η διάρκεια είναι ιδανικές. Πολλές από τις επιχειρήσεις θα γεμίσουν από κόσμο. Θα έρθουν χρήματα στην περιοχή μας σε ένα καλό timing, δηλαδή λίγο πριν την καλή περίοδο του καλοκαιριού. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε όλες τις διοργανώσεις και αυτό βλέπουμε ότι μας ωφελεί. Θα θέλαμε του χρόνου να γνωρίζουμε ακόμα νωρίτερα για την διεξαγωγή του τουρνουά, ώστε οι προδιαγραφές και οι υπηρεσίες που θα προσφέρουμε να είναι ακόμα καλύτερες».

Κώστας Βλαχοσπύρος (Αντιπρόεδρος Διομήδης Άργους): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΟΧΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τους Δήμους Άργους- Μυκηνών, Ναυπλιέων, το Επιμελητήριο Αργολίδας, τον Σύλλογο Επαγγελματικών Τουρισμού Τολού γιατί πραγματικά η στήριξη τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτό το τουρνουά είναι το... διαμάντι μας στην ιστορία του συλλόγου, ίσως ξεπερνάει και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού γιατί αυτό ήταν και κάπως συγκυριακό, ενώ το τουρνουά και η γιγάντωση του ήταν αποτέλεσμα στρατηγικού στόχου. Κανένας δεν πίστευε ότι θα εξελιχθεί σε θεσμός, δίνουμε κάθε χρόνο την ψυχή μας. Φέτος θα έχουμε και ένα ερωτηματολόγιο για τις ομάδες και τα παιδιά, γιατί πιστεύω ότι κοιτώντας τα λάθη και τις παραλήψεις μας θα γίνουμε καλύτεροι. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι συμφωνώ με τον κ. Γεωργιδάκη, να γνωρίζουμε νωρίτερα για την ανάθεση των διοργανώσεων από πλευράς ΟΧΕ. Πολλές ξένες ομάδες έχουν ήδη αποφασίσει από νωρίς σε ποια τουρνουά θα συμμετέχουν. Εμείς έχουμε σημαντικά όπλα εκτός από την οργάνωση, έχουμε τον ήλιο και την θάλασσα. Εύχομαι τα παιδιά να το ευχαριστηθούν».

Danaon Cup 2017 Press Office
Argos, 21200 – Greece
Tel: +30 27510 29418
info@danaon-cup.gr
danaoncup@gmail.com
www.danaon-cup.gr
www.facebook.com/DanaonCup

No comments