ΕΣΧΑ Παίδων: Πρωταθλητής ο ΑΣΕ Δούκα (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΕΣΧΑ Παίδων: Πρωταθλητής ο ΑΣΕ Δούκα (βίντεο)

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΣΕ Δούκα στέφθηκε πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία Παίδων. Στον τελικό του Τοπικού Πρωταθλήματος ΕΣΧΑ που έγινε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης νίκησε με 26-19 τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Στην 3η θέση ήταν ο ΓΝΟ Άρης Νικαίας που κέρδισε στον μικρό τελικό με 28-24 τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Ο ΑΣΕ Δούκα και ο Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας προκρίθηκαν απευθείας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων ενώ ο ΓΝΟ Άρης Νικαίας θα δώσει μπαράζ το Σάββατο στο Αίγιο με τον Διομήδη Άργους και η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στα τελικά.

Στην αναμέτρηση με το συγκρότημα της Νέας Φιλαδέλφειας ο ΑΣΕΔ είχε τον απόλυτο έλεγχο από
το ξεκίνημα και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 14-8. Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και στην επανάληψη, με τον Δούκα να κυριαρχεί και να οδηγείται στη μεγάλη νίκη με 26-19 και την κατάκτηση της κούπας.

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της παιδικής ομάδας, Τρύφων Ανδρικόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα από έναν μαραθώνιο 20 παιχνιδιών καταφέραμε να αναδειχτούμε πρωταθλητές ΕΣΧΑ και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το πρωτάθλημα μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, είδαμε ομάδες που θεωρούνταν φαβορί να βγαίνουν εκτός στόχων όμως εμείς δουλέψαμε σκληρά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στην ψυχολογία των αθλητών μας και καταφέραμε να φτάσουμε στην υλοποίηση του πρώτου στόχου μας. Πλέον, έχουμε μπροστά μας την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος (Final 8) όπου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στον Σύλλογο ένα ακόμα μετάλλιο. Το έργο μας θα είναι δύσκολο όμως μέσα από τις προπονήσεις θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά σε εγρήγορση και να δουλέψουμε για τα δύσκολα παιχνίδια που μας περιμένουν».

ΒΑΤΗΣ: «ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου και Γενικός Αρχηγός του τμήματος χάντμπολ, Θεόφιλος Βάτης μοίρασε συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας, τον προπονητή μας και τα μέλη της ομάδας μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΣΧΑ τη σεζόν 2016-2017. Μέσα από μια δύσκολη αγωνιστικά χρονιά καταφέραμε να βγούμε νικητές και ουσιαστικά οι κόποι, οι θυσίες και οι προσπάθειες των παιδιών μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Πλέον, θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση και στην τελική φάση. Γνωρίζουμε ότι θα βρούμε στο δρόμο μας ομάδες με πολύ καλά ρόστερ αθλητών όμως πιστεύω ότι και πάλι η ομάδα μας θα μπορέσει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί. Είναι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά μας ότι καταφέρνουν να κάνουν πρωταθλητισμό συνδυάζοντας άψογα και τα μαθήματα τους. Ζητούμενο άλλωστε για εμάς στον Δούκα, όλα αυτά τα χρόνια, είναι μέσα από τον αθλητισμό να διαμορφώσουμε καλούς χαρακτήρες παιδιών τα οποία θα δείχνουν υπομονή και επιμονή και θα παλεύουν για τη διάκριση».

ΑΣΕ Δούκα – Ιωνικός Ν.Φ. 26-19
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 5-2, 6-3, 7-5, 10-7, 14-8 (ημίχρονο), 16-11, 17-14, 19-16, 21-17, 23-18, 26-19.

ΑΣΕ Δούκα (Τρύφων Ανδρικόπουλος): Κατσαρης, Μάνος Κωνστανταρόπουλος, Λαφαζάνος, Σκαρής 3, Στραβομύτης 3, Καλαργυρός, Κωστόπουλος, Ζώης 2, Πατμανίδης, Σπηλιώτης 6, Ορφανόπουλος, Μπαζδέκης 9, Ζαφειράκης 3, Παγιάτης, Δαπόλλας.

Ιωνικός Ν.Φ. (Ευάγγελος Καρνάβας): Ζακυνθινός, Μπέσιος, Παπαδάκης, Μαρκόπουλος, Μανής 2, Πάγκος 1, Βασιλείου 2, Βελτανιώτης, Μελίσσης 1, Θεοδωρόπουλος 8, Σβεντζούρης, Σιάτρας 3, Μυλωνάς, Μελίσσης Γρ., Μάνθος 2, Κάστορας.
Διαιτητές: Κουτσός, Μπράμου.

Στην 3η θέση ήταν ο ΓΝΟ Άρης Νικαίας που κέρδισε στον μικρό τελικό με 28-24 τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΣΝΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: 28-24
Δεκάλεπτα: 3-4, 8-8, 10-10 (ημίχρονο), 16-15, 21-20, 28-24 (τελικό).
Διαιτητές: Σκλαβενίτης-Φωκίτης.
ΓΝΟ ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Γιάννης Γρηγοράκης): Εφραιμίδης, Πατσουλίνης 1, Βλάχος 4, Αρτινιάν 3, Ασβεστάς, Κρεμμύδας 3, Τερλέσκι, Γρούσπας, Κοκκοράκης 1, Ντεσούκι 5, Ακερμανίδης, Βαμβόλης, Πογάτος, Χουρσουντιάν 8, Κούβαρης,Τσαμούρης 3.
ΑΣΝΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Μπούνας): Κιαρτζίδης, Λόλας 3, Τσανίνος 5, Παπαντώνης, Σιδηρόπουλος, Μαϊνας 3, Λιάπης 6, Τραπεζάρης, Βέργος, Λήμνος,Σκαλαλόγλου, Σπυλιανέλης , Γιαννέτος 7.



No comments