Γιορτή χάντμπολ δημοτικών σχολείων στην Πάρο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γιορτή χάντμπολ δημοτικών σχολείων στην Πάρο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο, γιορτή Δημοτικών Σχολείων και επιμορφωτική ημερίδα

Στο Δημαρχείο Πάρου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Πάρου Εμμανουήλ Μαλαματένιος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπή Χαράλαμπος Μαλινδρέτος τους Προπονητές της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) Κώστα Κότσιρα – (Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Νοτίου Ελλάδος) και Δημήτρη Σκάρλο (Τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης και Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών Κ15, Πρόεδρο ΣΥΠΧΕ).

Υπό την επίβλεψη των Ομοσπονδιακών Προπονητών πραγματοποιήθηκε

στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Αρχίλοχου-Μάρπησσας, η 1η Γιορτή Handball Δημοτικών Σχολείων Πάρου, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Πάρου, το Γραφείου Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Κυκλάδων - Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κα Ουρανία Ρινακάκη και η ΕΑΠ/Ο.Χ.Ε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μικροί αθλητές των κατηγοριών Μίνι και Προμίνι, οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν σε μια αθλητική γιορτή που σκοπό είχε να βιώσουν τα παιδιά την χαρά του αθλητισμού και να γνωρίσουν το άθλημα της Χειροσφαίρισης, μέσα από δραστηριότητες τόσο ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Την γιορτή προλόγισαν ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Χαράλαμπος Μαλινδρέτος, η Σχολικής Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ουρανία Ρινακάκη, ο προπονητής της Ο.Χ.Ε. Κωνσταντίνος Κότσιρας και το καλωσόρισμα έκλεισε με την ομιλία του αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού και συντονιστή της εκδήλωσης Μανώλη Μαλαματένιου.

Επίσης μετά από αίτημα του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων ΔΕ Κυκλάδων και της Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Ουρανίας Ρινακάκη, στον Δήμο Πάρου, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα, και σεμινάριο με καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Πάρου, στην οποία δίδαξαν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές της ΟΧΕ Κώστας Κότσιρας και Δημήτρης Σκάρλος

Σκοπός της ημερίδας ήταν η διάδοση και η ανάπτυξη της Χειροσφαίρισης στα σχολεία της Πάρου. Παρουσιάστηκε αναλυτικά το άθλημα της Χειροσφαίρισης και οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας του στα σχολεία και στη συνέχεια έγινε επίδειξη του αθλήματος από τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές και οι γυμναστές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και οι ίδιοι σε ασκήσεις εκγύμνασης.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για την έναρξη αυτής της όμορφης συνεργασίας, ενώ το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Πάρου ευχαρίστησε για αυτές τις δράσεις την γιατρό Χριστίνα Δαφερέρα και τους χορηγούς - υποστηρικτές: Αρχίλοχος Συμμετοχών Α.Ε., Γεώργιος Ραγκούσης & Υιοί Α.Ε, Εμποροεισαγωγική Πάρου Α.Ε.- Κάβα Ζουμής, Τσαντούλη Αντωνία- Γενικό εμπόριο ποτών, Μεταφορική Πάρου- Αντίπαρου «Ανάργυρος», Karent και Αnemomylos Travel.

No comments