Δημητρούλιας για Λουξεμβούργο, Ζαραβίνας για Διομήδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δημητρούλιας για Λουξεμβούργο, Ζαραβίνας για Διομήδη

Μία… ανάσα από το Λουξεμβούργο ο Δημήτρης Δημητρούλιας, φαβορί για αντικαταστάτης ο Γιώργος Ζαραβίνας

Εκτός απροόπτου αυτό το καλοκαίρι θα χωρίσουν οι δρόμοι του Διομήδη Άργους με τον Δημήτρη Δημητρούλια, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια (οχτώ ως αθλητής 2003-2011 και άλλα έξι ως προπονητής 2011-2017).

Σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, o 39χρονος τεχνικός έχοντας διανύσει μία πολύ καλή πορεία στην Ελλάδα -παρότι αρκετά νέος ακόμη- με δύο πρωταθλήματα (2012, 2014), έναν
ευρωπαϊκό τίτλο (Τσάλεντζ Καπ, 2012) και συνολικά επτά τελικούς, ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα προς το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την kaerjeng, η οποία κατέκτησε στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργο την 4η θέση, κερδίζοντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Τσάλεντζ Καπ της επόμενης περιόδου.

Η kaerjeng είναι η συνέχεια της ομάδας Μπασαράζ, η οποία πήρε το όνομα της από τον νέο Δήμο που σχηματίστηκε και την συνένωση τεσσάρων περιοχών. Ιδρύθηκε το 1974, ενώ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα το 2014 και τέσσερα κύπελλα (2016, 2015, 2008, 2004)

Στην ομάδα επέστρεψε αισίως ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος ήταν βασικό στέλεχος στους τίτλους που κατακτήθηκαν την τελευταία τριετία. Ο 27χρονος δεξιός ίντερ έκανε φέτος ένα μικρό διάλειμμα στην Πετάνζ και συμφώνησε εκ νέου για συμβόλαιο 1+1 χρόνια στην kaerjeng.



Προπονητής της ομάδας μέχρι πρότινος ήταν ο Ρικάρντο Τριλίνι, ο οποίος ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Εθνική Ανδρών της Ιταλίας, ενώ ο στόχος για φέτος είναι να αυξηθεί το μπάτζετ (είχε 500.000 ευρώ) για να μπορέσει να… χτυπήσει την νταμπλούχο Ες του Αλέξανδρου Βασιλάκη, η οποία είχε προϋπολογισμό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Αν τελικώς επέλθει οριστική συμφωνία ο Δημητρούλιας θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα δουλέψει ως προπονητής σε ομάδα χάντμπολ του εξωτερικού (εκτός Κύπρου), έχοντας εργαστεί την προηγούμενη χρονιά σε ελληνικό σύλλογο.
Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις του Νίκου Γραμματικού, ο οποίος διατέλεσε παίκτης- προπονητής στην Ελβετική Βίντετουρ το 2005 και του Γιώργου Χαλκίδη που είναι πλέον προπονητής στην Κ19 της Βάκερ Τούν, έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του ως αθλητής στην Ελβετική ομάδα πέρσι το καλοκαίρι.

Στο «στρατόπεδο» του Διομήδη έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους και είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα αν και εφόσον χρειαστεί.
Έχουν ψηλά στην λίστα τους για την θέση του προπονητή τον Γιώργο Ζαραβίνα. Μία απόλυτα λογική σκέψη και επιλογή, αφού οι δύο πλευρές έχουν άριστες σχέσεις από την εποχή που ήταν αθλητής της ομάδας την τετραετία 2010-2014.

Μάλιστα ως αρχηγός κατέκτησε με τους «Λύκους» τους τρεις τίτλους (δύο πρωταθλήματα και Τσάλεντζ Καπ) που έχει στην τροπαιοθήκη της η ομάδα.

Με την κατάσταση στον Πανελλήνιο να είναι ρευστή λόγω των γνωστών διοικητικών προβλημάτων, ο 41χρονος προπονητής θα σκεφτόταν την μετακίνηση του στον Διομήδη, γνωρίζοντας τους ανθρώπους της ομάδας, και την φιλοσοφία, ενώ μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικά το πρότζεκτ με τα νέα παιδιά που επιχειρεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

No comments