Βριληττός 2017: Ζάγκρεμπ με Ισραήλ ο μεγάλος τελικός. Κροατία και Αυστρία για το χρυσό στους παίδες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βριληττός 2017: Ζάγκρεμπ με Ισραήλ ο μεγάλος τελικός. Κροατία και Αυστρία για το χρυσό στους παίδες

Η ομάδα του Ζάγκρεμπ θα διεκδικήσει το 3ο χρυσό μετάλλιο στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»- Κροατία, Αυστρία, Βοσνία τα μετάλλια στους Παίδες

Ολοκληρώθηκε και η 3η ημέρα του 5ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».
Στην κατηγορία των Παμπαίδων Κροάσια Ζάγκρεμπ και Εθνική Ισραήλ προκρίθηκαν στον τελικό μετά τις νίκες τους επί των Παρτιζάν και Λοκομοτίβα αντίστοιχα.
Ειδικότερα η Σερβοκροατική «μονομαχία»... έσπασε καρδιές αφού κρίθηκε στα πέναλτι με την Κροάσια επικρατεί 25-24.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κροάσια θα βρεθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του
«ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και θα διεκδικήσει το 3ο της χρυσό μετάλλιο, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό και το 2014 με νικήτρια την Κροάσια 22-21.
Στους αγώνες κατάταξης από ελληνικής πλευράς καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (6η θέση), ενώ στην 7η θέση βρέθηκε ο ΠΑΟΚ και ο Φίλιππος στην 8η.
Στο τουρνουά των Παίδων η Εθνική Ελλάδος ήταν ανταγωνιστική, ωστόσο έχασε από την Αυστρία 27-22 και αύριο (15:20) κόντρα στο Ισραήλ θα διεκδικήσει την 4η θέση.
Τα μετάλλια εξασφάλισαν Κροατία, Αυστρία και Βοσνία με το παιχνίδι Κροατία- Αυστρία (19:00) θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο.

Κείμενα- Δηλώσεις- Στατιστικά

ΒΑΡΝΤΑΡ – ΔΙΚΕΑΣ 21-17
Την 5η θέση στην διοργάνωση του «ΒΡΙΛΛΗΤΟΣ» κατάφερε να πάρει η ομάδα της Βαρντάρ, καθώς επιβλήθηκε με 21-17 του αξιόμαχου ΔΙΚΕΑ.
Οι δυο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στα πρώτα λεπτά του αγώνα (6-6) ωστόσο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Βαρντάρ άνοιξε την διαφορά (10-6, 11-7). Στην επανάληψη οι παίκτες του ΔΙΚΕΑ πίεσαν (12-8), ωστόσο δεν μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ πληρώνοντας κάποιες επιλογές στο επιθετικό κομμάτι (15-9, 19-11), με αποτέλεσμα να χάσουν και να καταλάβουν την 6η θέση στην διοργάνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αντριάνα Μπούντιμιρ Φιλιπόφσκα (Προπονήτρια Βαρντάρ): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, όπως το περίμενα. Είμαι χαρούμενη που κερδίσαμε, ωστόσο είμαι απογοητευμένη καθώς έπρεπε να περάσουμε στην 4άδα της διοργάνωσης».
Αλέξης Αλβανός (Προπονητής ΔΙΚΕΑ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι χαρά μας να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες με παράδοση στο χάντμπολ, με τόσο μεγάλο υλικό. Προσπαθήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να φανούμε ανταγωνιστικοί, παρόλα που το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν μας πήγε καλά. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να δώσουμε όλη την ενέργεια μας, αλλά ήταν και το 5ο μας παιχνίδι οπότε δεν μπορέσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές μου, θεωρώ πως κάναμε καλή εμφάνιση στο τουρνουά. Σίγουρα μένουμε ευχαριστημένοι και θα κοιτάξουμε να γίνουμε καλύτεροι».

ΒΑΡΝΤΑΡ – ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 21-17
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 6-6, 10-6, 11-7 (Ημίχρονο), 12-8, 15-9, 19-11, 21-17
Βαρντάρ (Αντριάνα Μπούντιμιρ Φιλιπόφσκα): Μισέφσκι 1, Τσάκαλιτς 8, Παβλόφσκι, Τραγιανόφσκι 1, Ζερνόφσκι 3, Πετκόφ, Καλατζέσκι 1, Δημητριέφσκι 2, Σρμπινόφσκι 1, Γκρουκόφσκι , Τρασέφσκι, Σαβρέφσκι 3, Δημτσέσκι, Μιρτσέφσκι 1, Πεσέφσκι, Ανγκελόφσκι, Τσορογκούνοφ, Ασπρόφσκι.
ΔΙΚΕΑΣ: (Αλέξανδρος Αλβανός): Γιάντσα 5, Αθανασάκος, Κοβανής, Κοτσιώνης 6, Βασιλείου 4, Χατζηζαφειρίου, Στάθης, Σαμαράς, Καρράς, Βάρσος, Γιλάκης, Τσαμποδήμος, Καραμπουρνιώτης, Παπαντωνίου, Ρούτσιας, Βεζίρης 2, Κιαρτζίδης, Ασλής. Δίλεπτα: 3/0 Πέναλτι:1/1 – 2/2

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ΜΠΡΙΤΣΚΟ - ΙΣΡΑΗΛ 2002 22-30
Η Εθνική ομάδα του Ισραήλ με παίκτες γεννηθέντες το 2002 πήρε το πρώτο – χρονικά – εισιτήριο για τον αυριανό τελικό στο 5ο Διεθνές Αναπτυξιακό τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017». Το έργο των παικτών του Αλεξ Μπρτσόβιτς αποδείχθηκε εύκολο αφού η Λοκομοτίβα Μπρίτσκο ήταν εμφανώς κουρασμένη από τη μεγάλη προσπάθεια στον προημιτελικό με την Βαρντάρ Σκοπίων. Το τελικό 30-22 ήρθε φυσιολογικά για τους Ισραηλινούς οι οποίοι από το πρώτο ημίχρονο είχαν εξασφαλίσει μια διαφορά δέκα τερμάτων που οι Βόσνιοι δεν μπορούσαν να καλύψουν.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πράγιο Ράντομιρ (Προπονητής Λοκομοτίβα): «Η ομάδα του Ισραήλ έχει πολύ καλούς παίκτες. Είμαι χαρούμενη για τα παιδιά μου που καταφέραμε και σκοράραμε 22 γκολ απέναντι στο Ισραήλ. Ήμασταν λιγότερο τυχεροί από χθες. Τώρα έχουμε το παιχνίδι για την τρίτη θέση και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».
Άλεξ Μπρτσοβιτς (Προπονητής Ισραήλ 2002): «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα παίξαμε καλό χαντμπολ και πήραμε τη νίκη. Εύχομαι να κερδίσουμε αύριο στον τελικό και να πάρουμε το τρόπαιο».

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ – ΙΣΡΑΗΛ 2002 22-30
Τα πεντάλεπτα: 2-4, 3-8, 5-11, 7-15 (Ημίχρονο) 12-20, 15-25, 18-28, 22-30
Λοκομοτίβα Μπρίτσκο (Πράγιο Ράντομιρ): Τοντόσεβιτς 1, Γκάβριτς, Μαξίμοβιτς 7, Πούριτς, Νίκολιτς, Στεφάνοβιτς A., Ρίστιτς, Στεφάνοβιτς Σ. 1, Λούσιτς, Σίμιτς 3, Τριφούνοβιτς 3, Μπλαγκόγεβιτς, Ντόρντεβιτς 7, Ράντιτς, Πάτζικ, Ντόμιτς, Ντόκιτς.
Ισραήλ 2002 (Άλεξ Μπρτσόβιτς): Χαρέλ Χαλίμι, Μόρντοβ, Κοχέν 2, Λιβγκοτ 6, Γκινγκολντ, Λουζόν 3, Χοργουιτς 3, Ρόσενφελντ, Μπεν 1, Σουλμαν 3, Σαραμπι 3, Νταχαν, Μαμαν 2, Λεβι 6, Γουεινινγκερ 1, Σλαμπονταρ.
Δίλεπτα: 3 - 1, Πέναλτι: 2/2 – 4/6

ΠΑΟΚ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 17-14
Την έβδομη θέση στο 5ο Διεθνές τουρνουά χάντμπολ “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ”, κατέλαβε η ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία επικράτησε με 17-14 του Φιλίππου Βέροιας στο ΕΑΚ. Η ομάδα του Ιωάννη Μπιζέτα παρότι δεν μπήκε καλά στο πρώτο πεντάλεπτο, ανέβασε τον ρυθμό της στη συνέχεια και με πρώτο σκόρερ τον Κυριακίδη (9 τέρματα), έφτασε στην επικράτηση. Ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος είχε πρώτους σκόρερ τους Καρανάτσιο και Σαράφη (από 4 γκολ), αρκέστηκε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιάννης Μπιζέτας (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Ήταν πολύ δυνατό το φετινό τουρνουά, ήταν ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα για την δουλειά μας. Τα παιδιά προσπάθησαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και είμαι ικανοποιημένος. Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή, τώρα κοιτάζουμε την ατομική βελτίωση του κάθε παίκτη».
Σαράφης Κύρος (Προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος αλλά ούτε και απογοητευμένος. Κάποια πράγματα τα κάνουμε σωστά, κάποια άλλα όχι όμως. Ειδικά στο σκοράρισμα έχουμε θέμα. Είναι αυτή η ηλικία που παίζει ρόλο και η δύναμη του σώματος αλλά και η εσωτερική ηρεμία, που πολλές φορές διαταράσσεται. Στο μέλλον θα πάμε καλύτερα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζουμε χάντμπολ με σωστές αρχές».

ΠΑΟΚ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ 17-14
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 3-6, 7-7, 9-8 (Ημίχρονο), 11-8, 13-10, 14-12, 17-14
ΠΑΟΚ (Μπιζέτας Ιωάννης): Μαλανδρής, Φριντερίκος 1, Σαχίνης, Τελικώστογλου Σ. 2, Φραγκής Κ., Λαμπούδης 1, Κυριακίδης 9, Σταγόνας, Κοντουδής 1, Τζιορανίδης 3, Σακαλάκης, Παπαγιώτας, Τελικώστογλου Μ., Φραγκής Ι., Παπατζανίδης, Ζερβίδης, Τσακαλίδης, Νταφούλης.
Φίλιππος (Σαράφης Κύρος): Βασιλιάδης, Ελευθεριάδης, Εμμανουηλίδης, Ζαμάνης, Καραβόγιαννης 1, Καρανάτσιος 4, Κατσαβός, Λυκοστρατής 3, Μπογιατζής, Παπαγιάννης, Πελέκης, Πετρομελίδης, Σαράφης 4, Στανκίδης, Στεφανόπουλος, Τζωρτζίνης 1, Χουδαβέρδογλου, Τσαμήτρος.
Διαιτητές: Λάσκαρης - Τομίδης: Δίλεπτα: 1-0, Πέναλτι: 0/0-1/2.

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ 25–24 (πεν.)
Η Κροάσια Ζάγκρεμπ για ακόμη μια χρονιά προκρίθηκε στον τελικό του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Για να φτάσει όμως στον αυριανό αγώνα όπου θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ 2002, η ομάδα του Ζάγκρεμπ χρειάστηκε να περάσει από την ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι όπου επικράτησε της Παρτίζαν Βελιγραδίου με 25-24, με το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια να τελειώνει 21-21.
Οι δύο ομάδες είχαν ξεσπάσματα, με την Κροάσια να προηγείται γρήγορα με 4-0, την Παρτίζαν να επανακάμπτει, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα ένα γκολ πίσω (12-11), ενώ προηγήθηκε και με 15-12 στο 25’.
Το παιχνίδι σε όλο το δεύτεροι ημίχρονο ουσιαστικά πήγε γκολ – γκολ με την Κροάσια να ισοφαρίζει σε 21-21 τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρη σε γκολ του Γιάκοβ Νέραλιτς που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με επτά γκολ.
Στη διαδικασία των πέναλτι οι Κροάτες αποδείχθηκαν πολύ πιο ψύχραιμοι. Μπορεί ο Κλάριτς να έχασε το πρώτο πέναλτι, όμως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ήταν συνεπείς στο ραντεβού τους με τα... δίχτυα (Λέσκοβετς, Γιούτρισα, Νέραλιτς και Τίντορ). Αντίθετα οι Γκούντουριτς και Τσβίγετιτς από την Παρτίζαν σταμάτησαν πάνω στους Πάντζα και Τούρτσιτς που ήταν αντιστοίχως κάτω από τα δοκάρια της Κροάσια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τίντορ Ιβάν (παίκτης Κροάσια Ζάγκρεμπ): «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Παρτιζάν. Κερδίσαμε στα πέναλτι τα οποία είναι τύχη. Δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις ή όχι. Η ομάδα τα έδωσε όλα. Οι τερματοφύλακες ήταν πάρα πολύ καλοί. Θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό, θέλουμε όμως να κερδίσουμε το τρόπαιο».

ΚΡΟΑΣΙΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΑΡΤΙΖΑΝ 25–24 (πεν.)
Τα πεντάλεπτα: 4-0, 7-4, 10-7, 12-11 (Ημίχρονο) 12-15, 15-16, 19-19, 21-21

Ζάγκρεμπ (Νίνο Μάρκοβιτς): Γκρντόβιτς, Σρετς, Τζούτρισα 1, Γκολούζα, Κονράντ, Μπουντιμίρ , Στρκόβιτς, Νεραλιτς 7, Μπρέγκες, Ντέντο 1, Πουριτς, Τρνίνιτς 3, Τίντορ 2, Κλάριτς 1, Λέσκοβετς 6, Πάντζα, Τούρσιτς.
Παρτιζάν (Ζινάν Βούκοβιτς): Άλεκσιτς, Ρίστιτς 1, Βούισιτς 9, Μαιστόροβιτς, Λατίνοβιτς, Μπακάνοβιτς 6, Μαρίν, Γέσιτς, Στογιάνοβιτς, Γκούντουριτς 1, Πέτροβιτς, Τσβιέτις 2, Ισάκοβιτς, Ντένιτς 2, Σίμιτς, Ντόρντεβιτς, Κόσοβατς.
Δίλεπτα: 3 - 1 Πέναλτι: 2/3 - 4/7

ΧΑΝΘ - ΠΑΡΙ 16-17
Με τρία τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης η Παρί νίκησε με 17-16 την ΧΑΝΘ στο ΕΑΚ Βέροιας και πήρε τη 10ηθέση στο 5ο Διεθνές τουρνουά χαντμπολ “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ”. Η ομάδα της Γαλλίας είχε ως πρώτους σκόρερ τους Φοντέν και Ούγκο Πικορόν με τέσσερα τέρματα. Η ΧΑΝΘ από την πλευρά της που ολοκλήρωσε το τουρνουά στην 11η θέση είχε πρώτο σκόρερ τους Οσάγκι και Δαμιανίδη με τρία γκολ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γεώργιος Βασιλειάδης (Προπονητής ΧΑΝΘ): «Ήταν ένα τουρνουά στο οποίο ευχαριστηθήκαμε την συμμετοχή μας. Κάνουμε μια προσπάθεια, είδαμε αυτά που έπρεπε να δούμε και είμαστε ικανοποιημένοι από την συνολική εικόνα των παιδιών. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό, υπήρξαν λεπτομέρειες που έκριναν το αποτέλεσμα αλλά δεν μας πειράζει. Να ομολογήσω ότι όντας συνεργάτης του κ. Μάντζιου στην περσινή περίοδο στην μεγάλη ομάδα της ΧΑΝΘ και με υποχρεώσεις στην Α1, είχα λιγότερο άγχος και πίεση από ότι είχα εδώ (σ.σ. γέλια). Ωστόσο είναι θετική η ενέργεια των παιδιών, του περιβάλλοντος και γενικά το πώς εξελίσσεται ο προγραμματισμός μας και πιστεύουμε ότι υπάρχει πολύ καλό αύριο για την ομάδα μας αλλά και το ελληνικό χάντμπολ».
Τζέρεμι Μπορντέ (Προπονητής Παρί): «Είμαι χαρούμενος γιατί καταφέραμε να κερδίσουμε το τελευταίο ματς το οποίο θέλαμε πάρα πολύ. Ήταν... "θρίλερ" αυτός ο αγώνας, η ΧΑΝΘ ήταν πάρα πολύ καλή αντίπαλος. Πιέζαμε συνέχεια στην αναμέτρηση, κάναμε αρκετά λάθη ωστόσο πήραμε αυτό που θέλαμε. Η διοργάνωση και φέτος ήταν καταπληκτική, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν».

ΧΑΝΘ - ΠΑΡΙ 16-17
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-5, 6-6, 8-9 (Ημίχρονο), 9-11, 14-13, 15-14, 16-17
ΧΑΝΘ (Γεώργιος Βασιλειάδης): Κοκορότσικος 1, Τσίχλης, Μπεκίρι 1. Θεοχαρίδης, Οσάγκι 3, Καρούσης, Καραθεοδώρου 1, Οκανταρίδης 1, Χατζηλιάς, Φωτιάδης, Δαμιανίδης 3, Μαρίνης 2, Ντέμπος 2, Κοριτσάς 1, Μπίλιας, Θεοδώρου 1, Μαλαμπέτας, Τρεμπελάς.
Παρί (Τζέρεμι Μπορντέ): Μπονιφάι 3, Ρει 1, Φοντέν 4, Μποντίν, Νεφβίλ 1, Βίσεντ, Πικορόν Ου. 4, Μαργουάν, Πικορόν Π., Βαν Ντεν Μπόσε 3, Μεσαουντέν 1, Τεξιέρ, Τορεντ, Ανί, Λουισάου.
Διαιτητές: Τομίδης-Κυριακού, Δίλεπτα: 5-1, Πέναλτι: 0/1-3-3.

ΑΥΣΤΡΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 27-22
Την τρίτη νίκη της στο τουρνουά Παίδων του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» σημείωσε η Αυστρία επικρατώντας 27-22 της Εθνικής Ελλάδος, η οποία είχε θετική παρουσία παρά τις σοβαρές απουσίες των Εριφόπουλου, Δεληχρήστου.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε καλό ξεκίνημα και με κορυφαίο τον Μπουλταδάκη (8 γκολ) προηγήθηκε 7-5 στο 17:20, ωστόσο για τα επόμενα 7 λεπτά δεν κατάφερε να σκοράρει και οι Αυστριακοί με σερί 5-0, ξέφυγαν με 10-7 (23:11). Η Εθνική μείωσε σε 12-10 στο 29’, αλλά με τον Χούτεσεκ να κάνει εξαιρετικό ματς (12 γκολ) και σερί 4-0 η Αυστρία έφτασε στο 16-10 (33:40), ενώ λίγο αργότερα (42’) «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, ανεβάζοντας την διαφορά στα 8 γκολ (21-13). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα μάζεψε την διαφορά από το 24-16 στο 24-19 και τελικά το παιχνίδι έληξε 27-22.
Η «γαλανόλευκη» πλέον θα διεκδικήσει την τέταρτη θέση του τουρνουά στον αυριανό (15:20) κόντρα στο Ισραήλ, ενώ η Αυστρία θα παίξει για το χρυσό απέναντι στην Κροατία (19:00), ενώ το ασημένιο και το χάλκινο θα κριθούν στην συνολική διαφορά τερμάτων με την Βοσνία, αν ηττηθεί η Αυστρία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μάρουσεκ Ρόλαντ (Προπονητής Αυστρίας): «Ήταν μια δύσκολη μάχη. Η Ελλάδα έχει δυνατή ομάδα εμείς όμως παίξαμε καλή άμυνα. Πιστεύω ότι το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα μας. Ειδικά στο 3-1 ήμασταν καλοί και βάλαμε και κάποια εύκολα γκολ από αντεπιθέσεις».
Τάσος Χατζηπαρασίδης (Προπονητής Ελλάδας): «Σήμερα τα παιδιά προσπάθησαν όμως το φιλότιμο δεν αρκεί σε αυτές τις διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο και περισσότερες προπονητικές μονάδες και εγώ και ο κύριος Ζαραβίνας».

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 27 – 22
Τα πεντάλεπτα: 0-1, 2-2, 5-6, 7-7, 10-8, 13-10 (Ημίχρονο) 16-11, 19-13, 22-14, 24-19, 25-19, 27-22
Αυστρία (Μαρούστσεκ Ρόλαντ): Χούτετσεκ 12, Νίκιτς 2, Κόφλερ 1, Λάμπερτ 2, Ναγκελε 1, Αους 3, Πφέιφερ 2, Σχουχ, Νίκολιτς, Σάριτς 3, Πετρουσιτς, Σβαρζλερ, Ντέρντακ, Κάτιτς 1, Μοστλ, Νταβιντ.
Ελλάδα (Τάσος Χατζηπαρασίδης): Μπουλταδάκης 8, Τσαχουρίδης, Θεοδωρόπουλος, Μπαλτατζής, Ελευθεριάδης, Τσιγαρίδας 5, Τζίμπουλας 3, Μπόσκος 2, Καρακεχαγιάς, Ζαφειράκης 2, Μίγγας 1, Αγαθόνικος, Τσάκαλος 1, Μαρκατάτος, Παπαντονόπουλος, Γιαγκούλας.
Δίλεπτα: 3 - 4, Πέναλτι: 3/4 - 6/6.

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ-ΠΥΛΑΙΑ 20-24
Η Πυλαία ήταν η νικήτρια κόντρα στην Προσοτσάνη με 24-20 και κατέλαβε την 12η θέση της τελικής κατάταξης του 5ου διεθνές τουρνουά “ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ”. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και με πρώτους σκόρερ τους Αλεξανδρίδη και Φαχουρίδη με 6 γκολ πήραν τη νίκη. Από την άλλη η Προσοτσάνη που είχε πρώτο σκόρερ τον Φιντανά με 6 γκολ κατέλαβε την 9η θέση στο τουρνουά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πυλαία (Χαράλαμπος Ανανιάδης): «Όλα είναι ντέρμπι σε αυτό το τουρνουά. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία εδώ στην πόλη της Βέροιας. Ήταν καλό τουρνουά για εμάς όπου βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Χαίρομαι για τα παιδιά που κλείσαμε με νίκη αν και κάναμε τέσσερις ήττες. Ήμασταν κοντά στο να κάνουμε και άλλες νίκες, συνεχίζουμε και εύχομαι καλή επιτυχία και στην Προσοτσάνη Δράμας, ήταν άξια αντίπαλος».
Ηλίας Καλαϊτζίδης (Προπονητής ΑΟ Προσοτσάνης): «Στο τελευταίο παιχνίδι δεν τα πήγαμε καλά. Οι αθλητές μου δεν μπήκαν καθόλου στον αγωνιστικό χώρο, ούτε πνευματικά ούτε σωματικά. Έδωσα χρόνο σε παιδιά που δεν έπαιξαν καθόλου από τους παμπαίδες β’. Οι αθλητές μου φάνηκαν πολύ κουρασμένοι, εγκεφαλικά κυρίως. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και προχωράμε παρακάτω. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία στη διοργάνωση».

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ- ΠΥΛΑΙΑ 20-24
Τα πεντάλεπτα: 1-3, 4-6, 8-9, 11-13 (Ημίχρονο), 15-16, 17-20, 18-21, 20-24
ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ (Ηλίας Καλαϊτζίδης): Νικολαίδης 1, Παπάζογλου Αθ. 5, Ήλτσιος, Καραμουδάς 1, Φιλίππου, Μπουλούκης 3, Τόσκας 4, Μιχαηλίδης, Βασιλείου, Παπαδόπουλος, Φιντανάς 6, Παπάζογλου Ελ. 4, Καραμανίδης, Μπρασνάκης.
Πυλαία (Χαράλαμπος Ανανιάδης): Αμπατζίδης 1, Αλεξανδρίδης 6, Σιόβας 1, Δουκαλερός, Φαχουρίδης 6, Μπάμπαλης 2, Ξιδιάς 4, Στεφανίδης, Γκάγκος 1, Δουβαρτζής, Παπανίκου, Χαρούπας 1, Τσόγκας, Παπαβλασόπουλος, Πιαστόπουλος.
Διαιτητές: Τομίδης-Κυριακού, Δίλεπτα: 2-1, Πέναλτι: 0/0-2-3.

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 32-30

Αήττητη και με το απόλυτο των νικών θα μπει η Κροατία στην τελική ευθεία του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα της και φέτος. Οι Κροάτες δυσκολεύτηκαν αρκετά από τη Ρουμανία που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα πεισμωμένη για να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η Κροατία – κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων - επικράτησε με 32-30 αλλά κατάφερε να πάρει τη διαφορά των δύο τερμάτων στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν οι Ρουμάνοι πλέον είχαν αρχίσει να μένουν από δυνάμεις από την προσπάθεια των προηγουμένων λεπτών αλλά και τα συνεχή παιχνίδια.

Η Κροατία αύριο χρειάζεται μια ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου των Εθνικών ομάδων κόντρα στην Αυστρία η οποία έχει έναν βαθμό λιγότερο και μόνο με νίκη μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση εκθρονίζοντας τους Κροάτες.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ιβάν Ντράγκιτς (βοηθός προπονητή Κροατίας): «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι για σήμερα. ήμασταν αργοί και δεν είχαμε ρυθμό. Η ατομική ποιότητα όμως ήταν αυτή που μας έδωσε τη νίκη»
Ράντουτα Τίτελ (Προπονητής Ρουμανίας): «Ήμασταν καλοί, με λίγη προσπάθεια και περισσότερη συγκέντρωση ίσως και να κερδίζαμε το παιχνίδι».

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 32 - 30
Τα πεντάλεπτα: 3-4, 6-6, 8-8, 10-11, 12-13, 16-17 (Ημίχρονο) 19-19, 22-23, 25-24, 28-26, 30-28, 32-30
Κροατία (Μπόρις Νέμετς): Πούστακ 1, Τζάζα 3, Βρίμπιτς 3, Μέντιτς 3, Κράλγιοβιτς, Ντρούζινετς 1, Σταρτσεβιτς, Ιβάνκοβιτς 1, Σαφράνκο 3, Σίροτιτς 5, Ζάβορ 5, Λιούμπιτς 2, Κόσεν 5, Πούριτς, Κάιμπα.
Ρουμανία (Ραντουτα Τίτελ): Ποπ 2, Τοτοι 6, Ντίνου 2, Σζαζ, Λαζούρκα 2, Μποντορ 8, Ντεμπου, Ιορντάχι, Χοντόρογκ 3, Λαζαρ 1, Μίτου 6, Χιορεαν 1, Ποπα, Μίκα, Τουρτούριτσα, Ρουσου.
Δίλεπτα: 3 - 5, Πέναλτι: 6/8–3/5 Κόκκινες: Ρούντολφ στο 59:50, Ντέντου στο 52:16

Τελικές Βαθμολογίες Παμπαίδων (σε 2 αγώνες)
Α’ όμιλος
1. Εθνική Ισραήλ 4
2. Φίλιππος Βέροιας 2
---------------------------
3. Παρί Σεν Ζερμέν 0

Β’ όμιλος
1. Βαρντάρ 4
2. ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. 2
--------------------------
3. ΑΕΣΧ Πυλαίας 0

Γ’ όμιλος
1. Παρτίζαν Βελιγραδίου 4
2. ΠΑΟΚ 2
--------------------------------
3. ΑΟ Προσοτσάνης 0

Δ’ όμιλος
1. Κροάσια Ζάγκρεμπ 4
2. Λοκομοτίβα Μπρτσκό 2
---------------------------------
3. ΧΑΝΘ 0

Τελική Βαθμολογία για θέσεις 9-12
1. ΑΟ Προσοτσάνης 4
2. Παρί Σεν Ζερμέν 4
3. ΧΑΝΘ 2
4. ΑΕΣΧ Πυλαίας 2

Βαθμολογία Παίδων (σε 4 παιχνίδια)
1. Κροατία 8
2. Αυστρία 7
3. Βοσνία- Ερζεγοβίνη 5
--------------------------
4. Ελλάδα 2
5. Ισραήλ 2
6. Ρουμανία 0

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο 8 Απριλίου 2017
«Φιλίππειο»
Κροάσια- ΧΑΝΘ 30-10
ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΕΣΧ Πυλαίας 21-17
Φίλιππος- Ισραήλ 15-27
Αυστρία- Ρουμανία 27-22
Ισραήλ- Βοσνία 20-25
Ελλάδα- Κροατία 28-31
Βοσνία- Αυστρία 24-24
Παρί- Φίλιππος 20-22

«ΔΑΚ Βικέλας»
ΠΑΟΚ- ΑΟ Προσοτσάνη 33-24
Λοκομοτίβα- Κροάσια 16-35
ΑΕΣΧ Πυλαίας- Βαρντάρ 10-21

Κυριακή 9 Απριλίου 2017
«Φιλίππειο»
Βαρντάρ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ 24-16
Ισραήλ- Παρί Σεν Ζερμέν 15-11
Κροατία- Ισραήλ 29-24
Ελλάδα- Ρουμανία 26-23
1ος Προημιτελικός: Βαρντάρ- Λοκομοτίβα 26-27 (πέναλτι)
2ος Προημιτελικός: ΙΕΚ ΞΥΝΗ- Κροάσια 18-24
3ος Προημιτελικός: Ισραήλ- ΠΑΟΚ 28-19
4ος Προημιτελικός: Παρτίζαν- Φίλιππος 21-13
Βοσνία- Ελλάδα 35-25
Ισραήλ- Αυστρία 14-28

«ΔΑΚ Βικέλας»
ΑΟ Προσοτσάνης- Παρτίζαν 23-34
ΧΑΝΘ- Λοκομοτίβα 16-22
Παρτίζαν- ΠΑΟΚ 22-13
Θέσεις 9-12: Παρί Σεν Ζερμέν- ΑΕΣΧ Πυλαίας 20-18
Θέσεις 9-12: ΑΟ Προσοτσάνης- ΧΑΝΘ 34-22

Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2017
«Φιλίππειο»
Θέσεις 5-8: Βαρντάρ- ΠΑΟΚ 23-19
Θέσεις 5-8: ΙΕΚ ΞΥΝΗ- Φίλιππος 21-18
Βοσνία- Κροατία 20-28
Ισραήλ- Ρουμανία 27-26
1ος ημιτελικός: Λοκομοτίβα- Ισραήλ 22-30
2ος ημιτελικός: Κροάσια- Παρτίζαν 25-24 (πέναλτι)
Αυστρία- Ελλάδα 27-22
Κροατία- Ρουμανία 32-30

«ΔΑΚ Βικέλας»
ΑΟ Προσοτσάνης- Παρί Σεν Ζερμέν 27-21
ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΧΑΝΘ 15-16
Θέσεις 5-6: Βαρντάρ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 21-17
Θέσεις 7-8: ΠΑΟΚ- Φίλιππος Βέροιας 17-14
ΧΑΝΘ- Παρί Σεν Ζερμέν 16-17
ΑΟ Προσοτσάνη- ΑΕΣΧ Πυλαίας 20-24

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2017
«Φιλίππειο»
09:00-12:00 Εκδρομή στη Βεργίνα
13:00 Ρουμανία- Βοσνία
14:20 Λοκομοτίβα- Παρτίζαν
15:20 Ελλάδα- Ισραήλ
16:40 Μέριμνα
17:20 Ισραήλ- Κροάσια Ζάγκρεμπ
18:20 Αγώνας Βετεράνων
19:00 Κροατία- Αυστρία




Η ομάδα της Δράμας νίκησε τους Γάλλους και κατέκτησε την 9η θέση στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»

Σημειολογικού και ιστορικού χαρακτήρα νίκη σημείωσε το πρωί της 3ης ημέρας του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ο ΑΟ Προσοτσάνης επί της Παρί Σεν Ζερμέν στον όμιλο κατάταξης 9-12.
Η ομάδα παμπαίδων της ομώνυμης κωμόπολης των 4.000 κατοίκων επικράτησε 27-21 της Γαλλικής ομάδας που εδρεύει στο Παρίσι που μόνο στο κέντρο του ζουν 2.229.000 άνθρωποι!
Αυτή η νίκη που θα μείνει χαραγμένη για την Προσοτσάνη, στην παρθενική της συμμετοχή στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και εκτός των άλλων της εξασφαλίζει την 9η θέση στη διοργάνωση.

Στο τουρνουά των Παίδων η Κροατία μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση νίκησε 28-20 την Βοσνία και απέδειξε ότι δικαίως ήταν ανάμεσα στα φαβορί για το χρυσό, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει κόντρα στην Αυστρία.
Η ομάδα του Ισραήλ που νίκησε 27-26 την Ρουμανία θα είναι η αντίπαλος της Ελλάδας με φόντο την 4η θέση με την Εθνικής μας να έχει ελπίδες και για την 3η, αλλά μόνο αν κερδίσει την πανίσχυρη Αυστρία το απόγευμα (18:00).

«Από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην Ελλάδα»
Ένας από τους χορηγούς-υποστηρικτές του 5ου Διεθνές Τουρνουά Handball «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που διεξάγεται στην Βέροια είναι η ACT UNIBELL ΕΠΕ η οποία αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο την αυθεντική θεραπεία HUMAN TECAR.
Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Διευθύνων Σύμβουλος της ACT UNIBELL ΕΠΕ Θεόφιλος Καρασαββίδης, μίλησε τόσο για τις δραστηριότητες της εταιρείας, όσο και για την συμμετοχή της στο τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».
«Η εταιρεία μας ACT UNIBELL ΕΠΕ αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο την αυθεντική θεραπεία HUMAN TECAR και ήταν αυτή που την έφερε το 2009 στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει στο πελατολόγιο της σε Ελλάδα και Κύπρο τις μεγαλύτερες ομάδες με πλήθος θεραπευτών οι οποίοι την επέλεξαν για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των αθλητών», είπε αρχικά ο κ. Καρασαββίδης και συνέχισε για την συγκεκριμένη επιλογή του τουρνουά: «Είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε εκδήλωση που μπορούμε να βοηθήσουμε. Την συγκεκριμένη διοργάνωση την θεωρούμε μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις στην Ελλάδα, με πολύ καλό αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο που προβάλει διεθνώς το άθλημα. Συγχαρητήρια στον κ. Κοτσιώνη και σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Ευχόμαστε να γίνετε κάθε χρόνο και καλύτερο μαζί με την HUMAN TECAR».
Ο κ. Καρασαββίδης επεσήμανε πως η συνεργασία με το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», γίνεται για πρώτη φορά και ότι δεν θα είναι η τελευταία: «Αυτό που είδαμε μας εντυπωσίασε και θεωρούμε ότι από εδώ και πέρα θα χτιστεί μια σχέση για να βαδίζουμε μαζί όσα χρόνια το επιθυμούν οι διοργανωτές».
Κλείνοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACT UNIBELL ΕΠΕ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην πρώτη επαφή σε διεθνές επίπεδο με το χάντμπολ: «Είναι η πρώτη φορά συνεργαζόμαστε με το άθλημα του χάντμπολ. Παρότι έχουμε αθλητές της Εθνικής δεν είχαμε συμμετάσχει σε τέτοιο επίπεδο. Μας άρεσε πολύ αυτή η συνεργασία και θέλουμε να συνεχίσουμε ακόμα πιο οργανωμένα σαν εταιρεία στο συγκεκριμένο άθλημα».

Κείμενα- Δηλώσεις- Στατιστικά

ΒΑΡΝΤΑΡ – ΠΑΟΚ 23-19
Η Βαρντάρ μετά τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση από την Λοκομοτίβα Μπρίτσκο παρουσιάστηκε εμφανώς επηρεασμένη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα των Σκοπίων επικράτησε του Δικέφαλου του Βορρά με 23-19 και θα διεκδικήσει την 5η θέση, όμως δυσκολεύτηκε μέχρι να φτάσει στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι και το 25’. Με τον Μιλτιάδη Τεληκωστόγλου να σκοράρει συνεχώς (ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 τέρματα), οι Θεσσαλονικείς έδειχναν ικανοί να σοκάρουν εκ νέου τη Βαρντάρ καθώς ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 25’(13-12). Η Βαρντάρ με ένα σερί 4-0 άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα, και παρά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

ΒΑΡΝΤΑΡ – ΠΑΟΚ 23 – 19
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-6, 7-8, 11-11 (Ημίχρονο) 12-13, 16-13, 20-18, 23-19
Βαρντάρ (Αντριάνα Μπούντιμιρ Φιλιπόφσκα): Μισέφσκι 1, Τσάκαλιτς 8, Παβλόφσκι, Τραγιανόφσκι, Ζερνόφσκι 2, Πετκόφ, Καλατζέσκι 2, Δημητριέφσκι, Σρμπινόφσκι 1, Γκρουκόφσκι 2, Τρασέφσκι, Σαβρέφσκι 4, Δημτσέσκι 3, Μιρτσέφσκι, Πεσέφσκι, Ανγκελόφσκι, Τσορογκούνοφ, Ασπρόφσκι.
ΠΑΟΚ (Γιάννης Μπιζέτας): Μαλανδρής, Φρειδερίκος, Σαχίνης 1, Τεληκώστογλου Σ. 1, Βελισαρίου, Λαμπούδης, Κυριακίδης 1, Γιορανίδης 4, Σακαλάκης, Παπαγιώτας 1, Τεληκώστογλου Μ. 11, Φραγκής Ι., Φραγκής Κ., Ζερβίδης, Παπατζανίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αντριάνα Μπούντιμιρ Φιλιπόφσκα (Προπονήτρια Βαρντάρ): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί χθες είχαμε χάσει. Δείξαμε όμως πρόοδο και ελπίζω να κερδίσουμε και το απόγευμα».
Ιωάννης Μπιζέτας (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Κάναμε μια καλή προσπάθεια απέναντι σε μια ομάδα που παίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά. Συνεχίζουμε».
Δίλεπτες: 5 – 1 Πέναλτι: 1/3 – 4/4

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΠΑΡΙ 27-21
Κεφάλι για τις θέσεις 9-12 κατάφερε να πάρει η Προσοτσάνη Δράμας, η οποία επιβλήθηκε της Παρί Σεν Ζερμέν με 27-21.
Οι δυο ομάδες ήταν κοντα στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου (6-6), ωστόσο η Προσοτσάνη κατάφερε να πάρει μια διαφορά (13-8) προς την λήξη του πρώτου μέρους. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της (20-13) και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 27-21.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ηλίας Καλαϊτζίδης (Προπονητής ΑΟ Προσοτσάνης): «Τα παιδιά μέρα με την μέρα γίνονται καλύτεροι. Χθες αλλά και σήμερα δείξανε πάθος. Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη κόντρα μια δύσκολη ομάδα, με πολλές παραστάσεις. Ότι και να πούμε για την Παρί είναι λίγο. Η ομάδα μου έδειξε πάθος και σοβαρότητα».
Τζέρεμι Μπορντέ (Προπονητής Παρί): «Οι παίκτες μου δεν ήταν καλοί σήμερα. Είχανε κακές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι, κάναμε αρκετά λάθη, ενώ αργούσαμε πολύ στις πάσες. Έχουμε ακόμα ένα αγώνα και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ- ΠΑΡΙ 27-21
Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 7-6, 13-8 (Ημίχρονο), 18-8, 20-13, 22-17, 27-21
ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ (Ηλίας Καλαϊτζίδης): Νικολαίδης, Παπάζογλου Αθ. 4, Ήλτσιος, Καραμουδάς 4, Φιλίππου, Μπουλούκης 4, Τόσκας 7, Μιχαηλίδης, Βασιλείου, Παπαδόπουλος, Φιντανάς 8, Παπάζογλου Ελ., Καραμανίδης, Μπρασνάκης.
ΠΑΡΙ (Τζέρεμι Μπορντέ): Μπονιφάι 4, Ρει, Φοντέν 4, Μποντίν 1, Νεφβίλ, Βίσεντ, Πικορόν Ου. 6, Μαργουάν 1, Πικορόν Π. 1, Βαν Ντεν Μπόσε 1, Μεσαουντέν, Τεξιέρ 3, Τορεντ, Ανί, Λουισάου.
Δίλεπτα: 3/1 Πέναλτι: 0/0 – 3/5

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 21-18
Ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ θα διεκδικήσει την 5η θέση κόντρα στη Βαρντάρ Σκοπίων. Η ομάδα του Αλέξη Αλβανού βρήκε ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 21-18 του Φιλίππου που βρέθηκε στο 30’ πίσω στο σκορ με 17-10.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αλέξης Αλβανός (Προπονητής ΔΙΚΕΑ): «Ήταν το τέταρτο παιχνίδι για εμάς και έπρεπε να κάνουμε μια διαχείριση. Δώσαμε χρόνο σε κάποια παιδιά που δεν αγωνίστηκαν στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και περιορίσαμε τον αντίπαλο στην επίθεση αλλά στο δεύτερο χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά».
Σαράφης Κύρος (Προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ωστόσο στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αλλά η διαφορά ήταν μεγάλη και δεν μπορέσαμε να την καλύψουμε. Υπάρχει και η κούραση, συγχαρητήρια στην ομάδα του ΔΙΚΕΑ».

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 21–18
Τα πεντάλεπτα: 2-3, 5-4, 9-5, 12-6 (Ημίχρονο) 13-8, 17-10, 18-13, 21-18
Δικέας (Αλέξανδρος Αλβανός): Γιάντσα 8, Αθανασάκος, Κοβανής 3, Κοτσιώνης 5, Βασιλείου 2, Χατζηζαφειρίου, Στάθης, Σαμαράς, Καρράς 1, Βάρσος, Γιλάκης, Τσαμποδήμος, Καραμπουρνιώτης, Παπαντωνίου, Ρούτσιας, Βεζίρης 2, Κιαρτζίδης, Ασλής.
Φίλιππος (Σαράφης Κύρος): Ελευθεριάδης 2, Κατσαβός 1, Βασιλειάδης, Σαράφης 3, Ζαμάνης, Λυκοστρατής 1, Πετρομελίδης, Καρανάτσιος 4, Στεφανόπουλος 2, Καραγιοβάννης, Τζωρτζίνης, Παπαγιάννης 5, Νιόπας, Εμαννουηλίδης, Κιρμανίδης, Καπραράς, Μπογιατζής, Στανκίδης.
Δίλεπτα: 0 - 1, Πέναλτι: 2/2 - 2/2

ΠΥΛΑΙΑ – ΧΑΝΘ 15-16
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο ήταν αμφίρροπο μέχρι και το τέλος, η ΧΑΝΘ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 16-15 και να κάνει το πρώτο βήμα για την 9η θέση.
Η αναμέτρηση είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με την Πυλαία να είναι μπροστά στο πρώτο μέρος (7-3, 9-8). Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ΧΑΝΘ ανέβασε την απόδοση της και ευτύχησε να περάσει μπροστά (11-13). Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν κυριολεκτικά... δραματικά, με την ΧΑΝΘ να βρίσκεις λύσεις (13-15) και τελικά να παίρνει τη νίκη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανανιάδης Χαράλαμπος (Προπονητής Πυλαίας): «Αυτό που έχω δώσει από την αρχή της χρονιάς και θέλω να κάνουν οι αθλητές μου, είναι να παλεύουν μέχρι το τέλος. Δεν τα καταφέραμε σήμερα, τρίτο παιχνίδι που το κάνουμε ντέρμπι ενώ είμαστε μπροστά και το χάνουμε στο τέλος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΧΑΝΘ, μας μένει ακόμα ένα παιχνίδι και θα κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας».
Γεώργιος Βασιλειάδης (Προπονητής ΧΑΝΘ): «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εμείς πρέπει να συνεχίσουμε από το σημείο που βρισκόμαστε. Κάναμε ένα θετικό αποτέλεσμα που κατά κάποιο τρόπο, επιβεβαιώνει και δικαιώνει τις προσπάθειες των αθλητών. Τα παιδιά έχουν συγκεντρωθεί και έχουν καταφέρει να βγάλουν στο γήπεδο κομμάτια στα οποία προετοιμάζονται. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο τουρνουά σαν το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι εξαιρετικά σημαντικά και προσφέρουν στους νεαρούς αθλητές και σε εμάς τους προπονητές, τις ιδανικότερες συνθήκες για να δούμε και να αξιολογήσουμε την ποιότητα της δουλειάς μας. Αν δεν υπήρχε ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, αυτό το σημερινό δεν θα μπορούσαμε να το ζησουμε».

ΠΥΛΑΙΑ – ΧΑΝΘ 15-16
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-3, 7-3, 9-8 (Ημίχρονο), 9-11, 11-13, 13-15, 15-16
Πυλαία (Χαράλαμπος Ανανιάδης): Αμπατζίδης 1, Αλεξανδρίδης 7, Σιόβας 1, Δουκαλερός 1, Φαχουρίδης 3, Μπάμπαλης 2, Ξιδιάς, Στεφανίδης, Γκάγκος, Δουβαρτζής, Παπανίκου, Χαρούπας, Τσόγκας, Παπαβλασόπουλος, Πιαστόπουλος.
ΧΑΝΘ (Γεώργιος Βασιλειάδης): Μπεκίρι 5, Κοκορότσικος, Τσίχλης, Θεοχαρίδης, Καρούσης, Καραθεοδώρου, Οκανταρίδης 2, Χατζηλιάς, Φωτιάδης 4, Δαμιανίδης, Μαρίνης 3, Ντέμπος, Κοριτσάς 2, Μπίλιας, Θεοδώρου, Οσάγκι, Μαλαμπέτας, Τρεμπελάς.

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΚΡΟΑΤΙΑ 20–28
Την ανωτερότητά της και κόντρα στην Βοσνία / Ερζεγοβίνη έδειξε η Κροατία στο τρίτο της παιχνίδι στον όμιλο των εθνικών ομάδων, επικρατώντας με 28-20 και παρέμεινε η μοναδική ομάδα χωρίς απώλεια βαθμού. Οι Βόσνιοι ήταν ανταγωνιστικοί και προβλημάτισαν τους Κροάτες στο πρώτο ημίχρονο αφού προηγήθηκαν με 8-7 στο 20’. Όμως στο δεύτερο μέρος η Κροατία μπήκε πολύ πιο δυνατά και με επιμέρους σκορ 5-2 δημιούργησε μια διαφορά τεσσάρων τερμάτων (15-11 στο 35’). Η Βοσνία προσπάθησε να αντεπιτεθεί, μείωσε σε 16-14, αλλά οι Κροάτες έκλεισαν τα κενά στην άμυνά τους και με ένα σερί 4-0 ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη στο 50’ (23-16).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Νέμποισα Γκόλιτς (Προπονητής Βοσνίας Ερζεγοβίνης): «Συγχαρητήρια στην Κροατία. Είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Δεν είμαι απογοητευμένος, όπως είπα και χθες για εμάς είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά».
Μπόρις Νέμετς (Προπονητής Κροατίας): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Επιτέλους ήμασταν σοβαροί από την αρχή. Κάναμε και ένα ροτέισον για να παίξουν κι άλλα παιδιά. Είμαι ενθουσιασμένος».

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΚΡΟΑΤΙΑ 20–28
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 3-5, 5-6, 8-7, 9-10, 10-13 (Ημίχρονο) 11-15, 14-16, 16-19, 16-23, 19-27, 20-28
Βοσνία (Νέμποισα Γκόλιτς): Μεχίναγκιτς, Ισάκοβιτς, Μισετιτς 3, Νεντιτς, Βούκσιτς 2, Πρίμορατς 2, Μπαράκοβιτς 1, Κλις 5, Φαριτς, Λούκιτς 2, Χάντζιτς 2, Μάλμπασιτς 1, Κνέζεβιτς, Γκράχοβατς 2, Ρικάνοβιτς, Τσέριτς, Χόντζιτς.
Κροατία (Μπόρις Νέμετς): Πούστακ 3, Τζάζα 1, Βρίμπιτς, Μέντιτς, Κράλγιοβιτς 5, Ντρούζινετς 3, Σταρτσεβιτς 3, Ιβάνκοβιτς 2, Σαφράνκο 4, Σίροτιτς, Ζάβορ 2, Λιούμπιτς 4, Κόσεν 1, Πούριτς, Κάιμπα.
Δίλεπτα: 5 - 4, Πέναλτι: 3/6 - 1/2

ΙΣΡΑΗΛ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 27-26
Την πρώτη του νίκη στο τουρνουά πέτυχε το Ισραήλ με 27-26 επί της Ρουμανίας που έμεινε τελευταία στον όμιλο χωρίς βαθμό. Οι Ισραηλινοί μετά τρεις διαδοχικές ήττες κατάφεραν έστω και πολύ δύσκολα να πάρουν τους δύο πρώτους βαθμούς σε ένα παιχνίδι που η εξέλιξή του στο τελευταίο πεντάλεπτο ήταν διαφορετική σε σχέση με την εικόνα του υπόλοιπου αγώνα. Οι Ισραηλινοί είχαν το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του ματς και προηγήθηκαν με 23-19 στο 50’ δείχνοντας πως δύσκολα θα χάσουν. Όμως οι Ρουμάνοι με ψυχικά αποθέματα ισοφάρισαν σε 26-26 ενάμιση λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Το Ισραήλ κέρδισε πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τον Γκάι Ατζμόν να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του, τον Ρουμάνο τερματοφύλακα να τον σταματάει, αλλά ο Ισραηλινός παίρνοντας το ριμπάουντ πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει από τη γραμμή των επτά μέτρων διαμορφώνοντας το 27-26. Οι Ρουμάνοι στην τελευταία επίθεση έκαναν το σουτ, όμως ο Οσέρ Ζιβ Ντούτσνε το σταμάτησε κρατώντας τη νίκη για το Ισραήλ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Όντετ Νίμαν (Προπονητής Ισραήλ): “Παίξαμε καλά όμως στο τέλος δεν είχαμε ανάσες για να κρατήσουμε το σκορ. Είμαι χαρούμενος που κρατήσαμε στο τελευταίο σουτ. Πολύ καλή και αθλητική ομάδα η Ρουμανία”.
Ράντουτα Τίτελ (Προπονητής Ρουμανίας): “To παιχνίδι κρίθηκε στο τέλος. Είχαμε την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε όμως δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν πειθαρχημένοι όμως”.

ΙΣΡΑΗΛ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ 27- 26
Τα πεντάλεπτα: 3-3, 6-5, 10-7, 12-7, 15-9, 17-11 (Ημίχρονο) 19-13, 19-15, 21-18, 23-19, 24-22, 27-26
Ισραήλ (Όντετ Νίμαν): Πολίτι, Σούισα 2, Μπεκερμαν, Κοχέν 2, Αξεμπρουντ, Λέβι, Ίσραελ 5, Σαποσνικοβ, Ταλ 1, Ατζμόν 9, Κουρτι, Ντούχνε, Ζίτλερ 1, Ελιμελέχ, Αβί 4, Αχαρόνι 3.
Ρουμανία (Ραντουτα Τίτελ): Ποπ 5, Τοτοι, Ντίνου, Σζαζ, Λαζούρκα 9, Μποντορ 2, Ντεμπου 1, Ιορντάχι, Χοντόρογκ 1, Λαζαρ 5, Μίτου, Χιορεαν 2, Ποπα, Μίκα 1, Τουρτούριτσα, Ρουσου.
Δίλεπτα: 5 – 2 Πέναλτι: 2/5 – 3/4

No comments