Αυλαία στα προημιτελικά του κυπέλλου με ΧΑΝΘ και Φοίβο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυλαία στα προημιτελικά του κυπέλλου με ΧΑΝΘ και Φοίβο

Μεγάλο και ιστορικό ντέρμπι με φόντο την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ανδρών

Με ένα μεγάλο ζευγάρι ανοίγει σήμερα στις 21:00 η αυλαία της προημιτελικής φάσης του 35ου Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών. Η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον Φοίβο Συκεών σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πρώτο εισιτήριο για το 15ο Φάιναλ Φορ του κυπέλλου Ανδρών.

Πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, αφού καμία δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στην τελική φάση του θεσμού και ο νικητής θα συμμετέχει για πρώτη φορά!

Τις δύο ομάδες χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία με τον Φοίβο Συκεών να αγωνίζεται στην Handball Premier -έχοντας πλεονέκτημα για την παραμονή- και τη ΧΑΝΘ στην Α2 Ανδρών.
Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έχουν κάνει έως τώρα την έκπληξη της χρονιάς, κερδίζοντας στην φάση των «16» τον Διομήδη Άργους με 32-25, ενώ στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών είναι πρωτοπόροι με 13 νίκες, 1 ισοπαλία, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Η προϊστορία δείχνει... μάχη
Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε όλες τις κατηγορίες στη Β’ Ανδρών, την Α2 Ανδρών, την Handball Premier και στο Κύπελλο.
Στα 18 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες εντός και εκτός έδρας ο Φοίβος Συκεών προηγείται με 9 νίκες, έναντι 7 της ΧΑΝΘ, ενώ υπάρχουν και 2 ισοπαλίες.
Στην έδρα της ΧΑΝΘ, οι γηπεδούχοι έχουν 5 νίκες, οι φιλοξενούμενοι 3, ενώ 1 ματς έληξε ισόπαλο.
Το μοναδικός έως σήμερα παιχνίδι Κυπέλλου που διεξήχθη ανάμεσα στις δύο ομάδες το κέρδισε ο Φοίβος με 31-30 στην έδρα της ΧΑΝΘ την περίοδο 2008-2009.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 18 ματς, τα 7 έχουν κριθεί στο γκολ και άλλα 8 σε διαφορές 3-5 τέρματα!

Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Αντώνης Τσολάκος είπε: «Είναι μια ευκαιρία για τη ΧΑΝΘ και για αυτά τα παιδιά που απαρτίζουν την συγκεκριμένη ομάδα και έτσι πρέπει να το δούμε. Παίζουμε με έναν δυνατό αντίπαλο. Ο φετινός Φοίβος είναι καλύτερος του περσινού. Εμείς ωστόσο δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε απέναντι στις δυσκολίες και έχουμε τις δυνατότητες. Το κλειδί για εμάς είναι να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και στα 60 λεπτά».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Φοίβου Συκεών Δημήτρης Πελεκίδης σχολίασε: «Είναι μία έξτρα πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Είναι ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και πιστεύω θα διεξαχθεί σε μία όμορφη ατμόσφαιρα. Θα είναι γιορτή για το άθλημα με πολύ κόσμο στο γήπεδο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά που έχουμε δώσει στο παρελθόν για το πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, ειδικότερα μετά και την νίκη μας κόντρα στην Πυλαία. Για να είμαστε ειλικρινείς είμαστε το φαβορί της πρόκρισης, αφού μας χωρίζει μία κατηγορία. Αυτό βέβαια μπορεί να αποτελέσει και... παγίδα για εμάς, αν δεν προσέξουμε και δεν σεβαστούμε τον αντίπαλο».

No comments