Με ντέρμπι Δούκα - ΠΑΟΚ ξεκινάει η 14η αγωνιστική - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Με ντέρμπι Δούκα - ΠΑΟΚ ξεκινάει η 14η αγωνιστική

Ντέρμπι στο Καματερό ανάμεσα σε Δούκα και ΠΑΟΚ, σημαντικά παιχνίδια σε Έδεσσα και Συκιές
Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Handball Premier με την διεξαγωγή της 13ης αγωνιστικής. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, εκ των οποίων οι τρεις είναι σημαντικοί και αναμένονται αμφίρροποι.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΠΑΟΚ (16:00)
Ο τέταρτος της βαθμολογίας Δούκας (18 π.) θα αντιμετωπίσει στο κλειστό του Καματερού τον δεύτερο ΠΑΟΚ (21 π.), ο οποίος τρέχει ένα σερί πέντε νικών και βρίσκεται στο… κυνήγι του πρωτοπόρου ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Τον Δεκέμβριο οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο Δαϊς με τον ΠΑΟΚ να κερδίσει 27-24, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου, ενώ στον πρώτο γύρο ο «δικέφαλος» του Βορρά είχε πάρει ευρεία νίκη στη Θεσσαλονίκη με 31-17.

Ο αριστερός ίντερ του ΑΣΕ Δούκα, Χρήστος Μυλωνάς είπε: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι για εμάς
διότι από το αποτέλεσμα του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η θέση μας στην πρώτη τετράδα. Η ομάδα του ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά με τις δύο προσθήκες των Γρηγόρη Σανίκη και Δημήτρη Μπαντή στη μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου. Το έργο μας είναι δύσκολο αλλά το κίνητρο μεγαλύτερο για να μπορέσουμε να πάρουμε τους δύο βαθμούς στην έδρα μας οι οποίοι θα μας φέρουν πιο κοντά στο στόχο μας. Το παιχνίδι θα κριθεί στην διάρκεια της αποτελεσματικότητας της άμυνας μας η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα να τρέξουμε και να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό. Χρειάζεται όμως απόλυτη προσήλωση στον στόχο μας και πάθος για την νίκη. Εύχομαι να γίνει ένα ποιοτικό παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια».

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θα παραταχθεί χωρίς τον Άγγελο Παπαδόπουλο, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών. Ο αρχηγός του «δικεφάλου» Θόδωρος Πετρίδης σχολίασε: «Κατεβαίνουμε για να δώσουμε ένα δύσκολο ματς. Είχαμε καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Τώρα ξεκινάει μία περίοδος με δύσκολα παιχνίδια που πρέπει να τα διαχειριστούμε.
Αυτά τα παιχνίδια είναι τετράδας και πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Δούκας έχει ποιοτικούς παίκτες όπως και εμείς άλλωστε. Πιστεύω ο αγώνας θα κριθεί στην αμυντική λειτουργία και στους τερματοφύλακες».

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (18:00)
Από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θέλει να ξεφύγει ο Αερωπός Έδεσσας, ο οποίος βρίσκεται στους 6 πόντους ισόβαθμος με Φοίβο Συκεών και ΑΕΣΧ Πυλαίας. Η ομάδα της Έδεσσας υποδέχεται τον Διομήδη που βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, έχοντας 8 συνεχόμενες νίκες. Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Εδεσσαίος πίβοτ του Διομήδη Σωτήρης Γιόσμου, οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπός με την παλιά του ομάδα.

Ο συνεργάτης του Γιάννη Πηλαλίδη, Χρήστος Δεληχρήστος είπε: «Έχουμε πίστη για καλή εμφάνιση. Είμαστε όλοι υγιείς. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία και πιστεύουμε ότι με την βοήθεια του κόσμου θα έχουμε καλό αποτελέσματα»

Ο πίβοτ των «Λύκων» Σωτήρης Γιόσμου δήλωσε: «Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα, όπου ο αντίπαλος εμφανίζεται πολύ δυνατός και θέλει να κερδίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, για να πάρει μια βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Το γεγονός ότι παίζουμε σε ένα γήπεδο για μένα πολύ γνώριμο, καθιστά σαφές πως όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές του και μας κάνει να έχουμε ένα ακόμα πλεονέκτημα, ώστε να εμφανιστούμε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι για τα 60 λεπτά. Η βαθμολογική μας κατάσταση και ο ρυθμός που έχουμε βρει μας κάνουν να δώσουμε παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων μας, για να πάρουμε τους δύο βαθμούς. Έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο σε πολλά επίπεδα και ελπίζω αυτό να αντικατοπτριστεί και στον αγωνιστικό χώρο».

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (18:00)
Στις Συκιές ο Φοίβος θα παίξει κόντρα στον Πανελλήνιο με τους γηπεδούχους να «καίγονται» για τους βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι να θέλουν να συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία τους που βρίσκεται εντός της εξάδας. Οι Μέτσης, Πάτσιας είναι σοβαρές απώλειες για τους γηπεδούχους, ενώ ο Ματσού είναι αμφίβολος .

«Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, έχουμε προβλήματα απουσιών. Σκοπός μας είναι η νίκη. Παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Πανελλήνιος είναι πειθαρχημένος και έχει άλλους στόχους από εμάς, ίσως διεκδικήσει ακόμα και είσοδο στην τετράδα», σχολίασε ο Δημήτρης Πελεκίδης, ενώ ο Γιώργος Ζαραβίνας του Πανελληνίου υπογράμμισε: «Σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα. Πιστεύω θα δούμε ένα ανταγωνιστικό και ωραίο παιχνίδι. Ο Φοίβος ήταν πολύ καλός σε όλα του τα παιχνίδια ασχέτως αν κέρδισε ή αν έχασε».

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (18:00)
Στη… σκιά του σοβαρού τραυματισμού του Πέτρου Κανδύλα που υπέστη ρήξη χιαστών και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ φιλοξενείται από τον Άρη στη Νίκαια. Το φαβορί στην αναμέτρηση είναι ξεκάθαρα η ομάδα της Νέας Ιωνίας που βρίσκεται στην κορυφή της Handball Premier με 24 πόντους. Η ομάδα του Πειραιά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό στο πρωτάθλημα, αλλά παλεύει όλα τα παιχνίδια, χάνοντας αρκετά στις λεπτομέρειες, δείχνοντας πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί.


Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017
Handball Premier (14η αγωνιστική)
Καματερού 16:00, ΑΣΕ Δούκα- ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Χασκής, Μίγκας)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Αγγελίδης)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. (Κουτσός- Ψύλλος, Μπεμπέτσος)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- Πανελλήνιος (Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017
Handball Premier (14η αγωνιστική)
Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Φίλιππος Βέροιας (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Παρτεμιάν)
Καματερού 16:00, ΑΕΚ- Σεριφάτο Αιγίου (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κυριακούλιας)

No comments