Πύρρειος νίκη του ΙΕΚ Ξυνή επί της ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πύρρειος νίκη του ΙΕΚ Ξυνή επί της ΑΕΚ

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας συνέχισε το νικηφόρο σερί στην έδρα της

Την διαφορά των τριών πόντων από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, διατήρησε ο ΙΕΚ ΞΥΝΗ, επικρατώντας 26-23 της ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία. Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη εντός έδρας για την ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη, ενώ η «Ένωση» δεν συνέχισε το δικό της σερί στις εκτός έδρας επιτυχίες. Το ματς ήταν ντέρμπι με τους γηπεδούχους να δείχνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο περισσότερη ψυχραιμία. Από λίγο αγωνίστηκαν οι τραυματίες Αλβανός, Νικολαΐδης, ο Άντρεγιτς δεν ήταν 100% έτοιμος, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν στο 22:12 τον Πέτρο Κανδύλα, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο και
μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με ρήξη χιαστού.

Ο προπονητής του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Παναγιώτης Ιατρούδης είπε: «Δεν έχουμε βρει ρυθμό στον β’ γύρο. Ήρθε και ο τραυματισμός του Κανδύλα και άλλαξε τα πλάνα μας. Είχαμε χαμένα σουτ από τα εξτρέμ και δεν παίξαμε συγκεντρωμένα. Σαφώς ανησύχησα αλλά πήραμε τους δύο βαθμούς κυρίως λόγω της εμπειρίας που έχουμε αλλά και τη ποιότητας».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ Κώστας Τούτσης είπε: «Κρατάμε την αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από τον Διομήδη. Στο 6-10 υπέρ μας δεχθήκαμε ένα άδικο τετράλεπτο που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μας πλησιάσουν. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι. Στο δεύτερο μέρος και μετά το 50’ μας έλειψε το καθαρό μυαλό και δεν είχαμε και τις λύσεις, λόγω των προβλημάτων των Νικολαΐδη, Άντρεγιτς».
ΙΕΚ ΞΥΝΗ – ΑΕΚ 26-23
Τα πεντάλεπτα: 2-0, 3-4, 5-5, 6-10, 7-10, 11-12 (ημχ.), 13-13, 15-15, 17-18, 20-20, 22-22, 26-23
ΙΕΚ ΞΥΝΗ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Καραμπουρνιώτης, Λαδάκης, Αργυράκης 3, Γκέρτσος 2, Μελετάκος, Κανδύλας, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου 3, Παπακυπριανού 8, Λεωνίδας 1, Τσιλιμπάρης, Λιόλιος, Χάλαρης, Κεδέρης 3.
ΑΕΚ (Κώστας Τούτσης): Χ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 7, Γεωργιάδης 3, Μακρυγιάννης, Π. Νικολαΐδης, Συγγάρης, Καραστέργιος, Χατσίκας 1, Αντωνιάδης, Σταύρου, Βαμβακάς 1, Άντρεγιτς 3, Χόγκας 5, Χρόνης, Αλικάκος 2.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης Δίλεπτα: 7- 6 Πέναλτι: 5/6 – 1/1 Κόκκινη 39.28 Χατσίκας (3 δίλεπτα)

No comments