Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Σωτηρίου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Νίκο Σωτηρίου

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο άνθρωπο του χάντμπολ και δημοσιογράφο- Υπό τους ήχους του αγαπημένου του Μάνου Χατζιδάκι η ταφή

Στην τελευταία του κατοικία, το κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Νίκος Σωτηρίου. Σύσσωμες οικογένειες του ελληνικού χάντμπολ και της αθλητικής δημοσιογραφίας αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που σημάδεψε με την παρουσία του το άθλημα, από την ημέρα της γέννησης του το 1977 και για τα επόμενα 40 χρόνια.

Μαζί του για το μεγάλο ταξίδι είχε το λάβαρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, το
πρώτο λογότυπο που απεικονίζει τον αρχαίο έφηβο χειροσφαιριστή. Μία από τις τελευταίες του επιθυμίες –η οποία και πραγματοποιήθηκε- ήταν την ώρα της ταφής του να τον συνοδεύει ο ήχος από τις συνθέσεις του αγαπημένου του Μάνου Χατζιδάκι. Όλος ο κόσμος λύγισε στο άκουσμα του αριστουργήματος «Οδός Ονείρων» του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και ποιητή.

Ήταν όλοι εκεί, συγγενείς, φίλοι, όλοι οι συνάδελφοι του στην ΟΧΕ, αθλητές, προπονητές, διαιτητές, κριτές, δημοσιογράφοι, συντοπίτες από τις πόλεις που μεγάλωσε τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό με πρώτο τον Δήμαρχο Νίκο Σαράντη.

Συγκινητικοί ήταν οι επικήδειοι που εκφώνησαν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης εκ μέρους της ΟΧΕ, η Άννα Σαμαρά από πλευράς του προσωπικού της Ομοσπονδίας και ο Στέλιος Αλεπουδέας που μίλησε εκπροσωπώντας τους αθλητές και τους προπονητές.

Την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Σταμούλης, η Ταμίας Κυριακή Μπακουλοπούλου, ο ειδικός γραμματέας Χαράλαμπος Προδρομίδης. Το «παρών» έδωσαν επίσης οι πρώην Πρόεδροι Παντελής Χατζηιωάννου, Χαράλαμπος Πιλαφάς, Γιώργος Αλικάκος, Γιώργος Χαλκίδης και Μιλτιάδης Μπουφίδης. Από την ΕΣΧΑ ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Σταυρακάκης, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Σπύρος Παπαϊωάννου, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Τριανταφύλλου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Σωτήρης Μίγκας, ο Πρόεδρος του ΣΥΔΧΑ Στράτος Κυριακούλιας και πολλοί διαιτητές, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ Κώστας Τσιλιμπάρης και πολλοί αθλητές, ο Πρόεδρος του ΣΥΠΧΕ Δημήτρης Σκάρλος και πλήθος προπονητών μεταξύ αυτών ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ανδρών Νίκος Γραμματικός, της Εθνικής Γυναικών Μενέλαος Δανήλος, οι Παναγιώτης Ιατρούδης, Γιάννης Βαρελτζής και όλο το τεχνικό επιτελείο της ομοσπονδίας, ενώ από την Βόρεια Ελλάδα παρέστησαν η Γρηγορία Γκόλια, η Άννα Ψαθά και ο Τάσος Χατζηπαρασίδης.

Την αθλητική δημοσιογραφία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, οι επίτιμοι Πρόεδροι Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Παύλος Γερακάρης, ο επίτιμος αντιπρόεδρος Κώστας Μυλωνάς, η Ταμίας Αγγελική Βύζικα, το μέλος του Δ.Σ. Τάσος Αντωνίνης, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μανετάκης, Γιώργος Στεφανής, Νίκος Ασημακόπουλος, Παύλος Παπαδημητρίου, Τάσος Παπαχρήστου, Νίκος Μαχαίρας, Πάνος Σαμαράς, Nίκος Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Λαμπίρης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Γιώργος Ρουσάκης, Θόδωρος Κοτσώνης, Αλέξανδρος Βιρβίλης, Νίκος Αντωνιάδης, Νίκος Τσώνης, Ντίνος Κούλης και πολλοί άλλοι.

No comments