Τα παιδιά με το εθνόσημο... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Τα παιδιά με το εθνόσημο...

Ολοκλήρωσε λοιπόν τις υποχρεώσεις της η ανδρών Κ21, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κ21 που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Αλγερία. Αμφιταλαντεύτηκα, αν θα πρέπει να μοιραστώ τις σκέψεις μου για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά σκέφτηκα ότι τελικά πρέπει να γράψω αυτές τις γραμμές, ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού στα παιδιά που έδωσαν την ψυχή τους για το εθνόσημο, σε συνδυασμό με την πρόκριση των Φαρόε για την Αλγερία, που απέκλεισαν την Ελβετία, μια παραδοσιακή δύναμη με συνεχή παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις.

Γραφαμε εδώ στο Greek Handball από τις 12 Οκτωβρίου 2016, ότι για την προετοιμασία της Κ21 δεν
πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη με την Κ18 και με προηγούμενες χρονιές. Δυστυχώς δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Οφείλω να παραδεχθώ ότι αναγνωρίζω την προτεραιότητα της διοίκησης για την πρόκριση μονόδρομο της ανδρών στα προκριματικά του EURO 2020 απέναντι σε Κύπρο και Φαρόε, κατά τη γνώμη μου το πιο πιθανό σενάριο. Είμαι βέβαιος ότι  η πρόκριση θα έρθει είτε από τον συγκεκριμένο όμιλο ή στην απευκταία περίπτωση από το IHF Challenge trophy αν χρειαστεί, γιατί και καλύτερη ομάδα έχουμε και επαρκώς έτοιμη. Οπότε αναγνωρίζω την αναγκαιότητα και αντιλαμβάνομαι την πίεση που αισθάνεται το ΔΣ της ΟΧΕ, αφού διαφορετικό αποτέλεσμα, θα αποτελέσει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στο άθλημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες εθνικές θα αφήνονταν στην τύχη τους, πολύ περισσότερο όταν ο πρόεδρος της ΟΧΕ, τον Ιούλιο του 2016, στην παρουσίαση του Νίκου Γραμματικού δήλωνε ότι "Φέτος ειδικά έχουμε κάνει επανεκκίνηση και στην Εθνική Γυναικών και στην Νέων"

Η ομάδα μας των Κ21 -χωρίς να είναι πλήρης- φάνηκε ανταγωνιστική και μπροστά στο σκορ σε όλα τα παιχνίδια, όμως μετά το 45' αρχίζαν τα προβλήματα. Και πως να μην άρχιζαν όταν η προετοιμασία ήταν κατώτερη από τους αντιπάλους μας. Αν υποθέσουμε ότι τα τρια 4ήμερα καμπ και 4-5 μονοήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά, πως θα μπορούσαν τα παιδιά να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις με δυο φιλικά απέναντι σε ΧΑΝΘ και Φοίβο, όταν οι αντίπαλοι μας είχαν παιχνίδια με αντίστοιχες εθνικές ομάδες. Το αποτέλεσμα δυστυχώς φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο, ότι δυνατότητες υπάρχουν, αρκεί να υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις και η ελάχιστη συννενόηση μεταξύ των προπονητών των εθνικών ομάδων.

Μια που μιλησαμε για στοιχειώδεις προϋποθέσεις, αυτές ισχύουν και για το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Μπορεί να υπάρχουν οι οικονομικές δυσκολίες, αλλά δεν μπορεί η προετοιμασία της Κ21 να κόστισε όσο ενας μηνιαίος λογαριασμός τηλεφώνου της ΟΧΕ. Δεν μπορεί ενα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μην έχει λεωφορείο για τη διαδρομή ξενοδοχείο-προπόνηση και αντίστροφα και οι γονείς να κάνουν τους μεταφορείς ή όταν τελείωσε το κάμπ των εορτών, να μην υπάρχει ενα ταξί να μεταφέρει τους αθλητές με το εθνόσημο στον σταθμό του τρένου και αυτό να γίνεται με λεωφορείο του ΟΑΣΘ από τους Ταγαράδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.....

"Κάνε κάτι. Αν πιάσει, κάνε περισσότερο. Αν όχι, κάνε κάτι άλλο....." Θεόδωρος Ρούζβελτ

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

ΥΓ1: Με την παραδοχή ότι ακολουθήθηκαν πιστά οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τους διεθνείς κανονισμούς, η μπερδεμένη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας για τις κλήσεις των διεθνών, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει.

ΥΓ2: Αύριο ξεκινάει το Παγκόσμιο Ανδρών στη Γαλλία. Στην επίσκεψη του το Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από ερώτηση του υπογράφοντος και του Γιώργου Νιφλή, ο πρόεδρος της IHF Δρ Μουσταφά Χασάν είχε υποσχεθεί "ότι η IHF θα καλύψει και τα δικαιώματα προκειμένου οι έλληνες φίλαθλοι να δουν στην τηλεόραση μεγάλες διοργανώσεις του Παγκοσμίου χάντμπολ." Επειδή ότι υποσχέθηκε τότε ο Δρ. Χασάν το πραγματοποίησε στο ΑΚΕΡΑΙΟ, δικαιούμαι να εικάσω ότι με το συγκεκριμένο θέμα δεν ασχολήθηκε κανείς, με αποτέλεσμα το ελληνικό κοινό να μην παρακολουθήσει τηλεοπτικά, άλλη μια μεγάλη διοργάνωση.....

ΥΓ3: Παρακολουθώ την αρθρογραφία του Κώστα Σταματιάδη σε κιτρινόμαυρο μπλόγκ. Οφείλω να ομολογήσω ότι έχει δυνατή πένα και διεισδυτική σκέψη!!! Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με πρόσφατο άρθρο του για τον κανιβαλισμό και στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης. έστω κι αν προέρχεται από "...ασταθείς Κασσάνδρες"

    

No comments