Β' Εθνική: Νίκη για Πολιχνίτο στο ντέρμπι της Λέσβου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β' Εθνική: Νίκη για Πολιχνίτο στο ντέρμπι της Λέσβου

Το πρώτο ματς μεταξύ ομάδων της Λέσβου στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής χάντμπολ των ανδρών κατέληξε στον ΑΟ Πολιχνίτου, που νίκησε τον Αίαντα Μυτιλήνης με 24-25, στο Κλειστό Νεάπολης.

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι, με την ομάδα της Δήμητρας Κατρακάζα να έχει ένα μικρό, πλην όμως σταθερό προβάδισμα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος. Ο Πολιχνίτος προηγήθηκε με 6-9, διατήρησε το +3 για μεγάλο διάστημα και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 11-13. Το προβάδισμα παρέμεινε αμείωτο και στο πρώτο 10λεπτο του β΄ημιχρόνου (14-17), στη συνέχεια ο Πολιχνίτος ξέφυγε ακόμα
και με 5 τέρματα, όμως οι παίκτες του Παναγιώτη Κατσαβέλλη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και έφεραν το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο, ο Αίαντας έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ, με τον Πολιχνίτο να είναι πιο ψύχραιμος και να φτάνει στη νίκη με 24-25.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Μάρκου (8) και Συκάς (8), τους οποίους βοήθησαν στο σκοράρισμα οι Λεμονός (3), Ανδρακάκος (3), Φούλας (2) και Φλώρος (1). Από πλευράς Αίαντα Μυτιλήνης, ιδιαίτερα παραγωγικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Θοδωρής Ταμβακέλλης (8), με τον Γιώργο Ταμβακέλλη (7) να συνδράμει επίσης επιθετικά και τους Κουκέλλη (5), Θ. Κατσαβέλλη (), Βλάμο (1) και Βερβέρη (1) να πετυχαίνουν τα υπόλοιπα τέρματα.

Πηγή: sportlesvos.gr

No comments