Α2 ανδρών: Νίκη σε "νεκρό" χρόνο για τον Φαίακα (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 ανδρών: Νίκη σε "νεκρό" χρόνο για τον Φαίακα (βίντεο)

Κομβική νίκη με 23-22 σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι πέτυχεχθες ο Φαίακας, επί του Αρχελάου Κατερίνης στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών. Νίκη που την ανεβάζει πλέον την ομάδα του Νίκου Ριγανά, μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς σε 6 παιχνίδια, πίσω μόνο από την αήττητη πρωτοπόρο ΧΑΝΘ, και την διατηρεί απολύτως εντός στόχων 4άδας για τη συνέχεια του φετινού πολύ δύσκολου πρωταθλήματος.

Μπροστά σε περίπου 450 άτομα που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Κέρκυρας και
κάτω από πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση λόγω της απώλειας της συζύγου του συμπαίχτη τους Σπύρου Κατσαρού, οι παίκτες του Φαίακα που μετρούσαν και σημαντικές απουσίες, μπήκαν εμφανώς μουδιασμένοι στο παιχνίδι, με τον Αρχέλαο να μπαίνει καλύτερα και να διατηρεί το προβάδισμα μέχρι το 15' και το σκορ στο 6-7. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά, κατορθώνοντας να έχει μια ισχνή διαφορά 1-2 τερμάτων μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που τους βρήκε να προηγούνται με 12-10.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο 2ο μέρος, με τον Φαίακα να κρατάει μικρό προβάδισμα και τον Αρχέλαο να παρακολουθεί από κοντάτο σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 50' του παιχνιδιού, με το σκορ στο 21-18, σημείο από το οποίο ο Αρχέλαος στα 10 λεπτά που απέμεναν, βρήκε τον τρόπο και κράτησε τον Φαίακα μόλις στο 1 τέρμα και περισσότερο ψύχραιμοι και εύστοχοι, ισοφάρισαν σε 22-22, μέχρι την τελευταία επίθεση του αγώνα.

Ο Φαίακας έχοντας κατοχή στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα, δεν κατάφερε να εκδηλώσει σουτ, κερδίζοντας απλά φάουλ με τη λήξη των 60'. Tην εκτέλεση δε μπορούσε να πάρει άλλος από το Νίκο Ριγανά, που με το σήμα του διαιτητή προσποιήθηκε μπροστά στο τείχος των αντιπάλων, βρήκε το κενό και "πυροβόλησε" στην κάτω αριστερή γωνία του εξαιρετικού Κοσμίδη, δίνοντας την πολύτιμη νίκη me 23-22 και το σύνθημα για ξέφρενους - λυτρωτικούς πανηγυρισμούς σε συμπαίκτες και φιλάθλους της ομάδας.

Η νίκη αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη της Μαρίας Στεφάνου, συζύγου του αθλητή της ομάδας Σπύρου Κατσαρού, που έφυγε από τη ζωή αυτή την εβδομάδα. Στο χθεσινό παιχνίδι παρευρέθηκε η οικογένειά της και πριν την έναρξη του αγώνα παρέλαβε ανθοδέσμη από τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Σπύρο Κουλούρη, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της. Οι παίχτες του Φαιακα αγωνίστηκαν με μαύρο περιβραχιόνιο ως ελάχιστη ένδειξη πένθους.

ΦΑΙΑΚΑΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ 23-22
Πεντάλεπτα:1-3, 3-4, 6-7, 10-9, 10-9, 12-10 (ημιχρ)14-11, 15-14, 17-16, 21-18, 22-21, 23-22(τελικό)

Α.Ο Φαίαξ Κέρκυρας: (Ριγανάς.Μιχαλάκης) Κατσαρός(4), Ριγανάς(6), Γεωργιάδης, Καραμανλής(2), Βάγιας(3), Κυριακίδης(3), Λινάρδος, Κορακιανίτης(4),Δόικας, Παγωνίδης, Νάστος, Ασμάνογλου, Αρβανίτης, Γιούργας(1), Τσιλιμπάρης, Κουλούρης.

Γ.Α.Σ. Αρχέλαος Κατερίνης: (Σκούφας Σ.) Παπαδόπουλος(1), Τσαβές, Καιμακάνης, Ραντζέλοβιτς(6), Εγγλέζος(5), Ράπτης(30, Ξώνης(5), Ξεφτέρης, Τριανταφύλλου(2), Κοσμίδης, Σκούφας Δ., Δράντζιου.

Πέναλτι:1/4-2/2
Δίλεπτες: 1-7
Διαιτητές: Κατσίκης, Μιχαηλίδης


No comments