Α2 Ανδρών: Σπουδαία νίκη των Βριλησσίων στο ντέρμπι της Νεας Φιλαδέλφειας - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 Ανδρών: Σπουδαία νίκη των Βριλησσίων στο ντέρμπι της Νεας Φιλαδέλφειας

Σπουδαίο «διπλό» για τα Βριλήσσια που επικράτησαν με 21-23 του Ιωνικού μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το σύνολο του Δημήτρη Καφφάτου κατάφερε να περάσει από άλλη μια δύσκολη έδρα και συνεχίζει χωρίς απώλειες την πορεία της στη φετινή Α2, παρέα με τον ΓΑΣ Καματερού που πέρασε εύκολο απόγευμα στο Βύρωνα κόντρα στην Αναγέννηση. Το ματς είχε χαρακτηριστεί από την αρχή ντέρμπι και τέτοιο ήταν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει προβάδισμα μεγαλύτερο των 2 τερμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση και πήρε ένα μικρό προβάδισμα 3-1 πριν
συμπληρωθούν 10 λεπτά. Τα Βριλήσσια ισορρόπησαν και στο 15’ είχαν αυτά κεφάλι δύο τερμάτων (4-6). Μετά το 20ο λεπτό οι ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι με το ημίχρονο να κλείνει στο 10-11 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Μετά την ανάπαυλα ο Ιωνικός πήρε «κεφάλι» στο σκορ και στο 45’ ήταν μπροστά με 18-17. Σε εκείνο το σημείο τα Βριλήσσια ανέβασαν την απόδοσή τους και γύρισαν την κατάσταση (18-19 στο 50’), όμως σε καμία στιγμή δεν κατάφεραν να ξεφύγουν καθώς ο Ιωνικός απαντούσε συνεχώς στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Έτσι φτάσαμε να ζήσουμε ένα «θρίλερ» στα δύο τελευταία λεπτά.

Τα Βριλήσσια κατάφεραν να περάσουν μπροστά 21-22 (στο 59’00’’) με γκολ του Τσαγκούλη, σε μια φάση που η μπάλα οριακά πέρασε τη γραμμή. Στο 59’29’’ ο Τζανιδάκης δέχτηκε 2’ αποβολή και έτσι ο Ιωνικός είχε την ευκαιρία να επιτεθεί με παίκτη περισσότερο. Όμως μια καλή άμυνα των φιλοξενούμενων και μια λάθος πάσα του Μουρελάτου, έδωσαν την ευκαιρία στον Τσαγκούλη να βρει με μακρινή πάσα το Σκουλά και εκείνος να «κλειδώσει» τη νίκη των Βριλησσίων λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Δηλώσεις: O Χρήστος Εμμανουήλ και ο Χρήστος Φιλίππου είπαν για τον αγώνα:

Χρήστος Εμμανουήλ
"Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά, εγινε ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων ίδιας δυναμικότητας και δυστυχώς το ματς χάθηκε στις λεπτομέρειες για εμάς. Στον φίλο μου, τον Χρήστο Φιλίππου, έχω να του πω ότι θα τα πούμε στη ρεβάνς."

Χρήστος Φιλίππου
"Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, από τα καλύτερα που θα δούμε φέτος στην κατηγορία, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που περάσαμε ίσως από την πιο δύσκολη έδρα που θα παίξουμε φέτος το πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είδα τους παλιούς μου συμπαίκτες που με πολλούς από αυτούς είμαστε και καλοί φίλοι. Θα ήθελα να σταθώ και στην διοργάνωση του παιχνιδιού που ήταν εξαιρετική, είδαμε ένα γεμάτο γήπεδο που δεν το βλέπουμε πολύ συχνά στο ελληνικό χάντμπολ και η παρουσία των τσιρλίντερ αλλά και των ηχητικών συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα."

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ 21-23
Πεντάλεπτα: 2-1, 3-2, 4-6, 7-7, 8-9, 10-11 (ημίχρονο), 13-12, 16-15, 18-17, 18-19, 19-20, 21-23 (τελικό)

Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας (Ε. Μαντζόπουλος – Μ. Φουντεδάκης): Λερούτσος, Εμμανουήλ, Κώστας, Βιδάκης, Κρητικός 6, Αντωνιάδης 1, Ανεμογιάννης, Ξανθάκης, Μπιτόπουλος 6, Τσομπανίδης 2, Μουρελάτος 1, Παναγιώτου 3, Τσαγκογεώργας 2, Σωτηρίου, Καψάλης, Καπετάνιος.

ΕΣΝ Βριλησσίων (Δ. Καφφάτος): Καμπούρης, Τζανιδάκης 1, Λέκκας 2, Πέρρος, Ντούσικος 8, Όρκας 2, Τσαγκούλης 6, Φιλίππου 1, Χρόνης, Κάτρης, Λάγιος, Νικολακόπουλος 1, Παπαϊωάννου, Σκουλάς 1, Παππάς, Σομπιρακούλ 1.
.
Δίλεπτες: 3 – 7
Κόκκινη κάρτα: Μπιτόπουλος (49’50’’ – 3 δίλεπτα δεν κρατήθηκε δελτίο)
Πέναλτι: 6/6 – 4/5
Διαιτητές: Μ. Τζαφερόπουλος – Δ. Τσάκωνας

Πηγή: vrilissianews.gr

No comments