Το τελευταίο αντίο σε εναν μεγάλο του αθλήματος - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το τελευταίο αντίο σε εναν μεγάλο του αθλήματος

Σύσσωμη η οικογένεια του ελληνικού χάντμπολ αποχαιρέτησε τον μεγάλο Δάσκαλο Τάσο Δανήλο

Στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέας Φιλαδέλφειας στον Κόκκινο Μύλο ήταν όλοι εκεί. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, παράγοντες, αθλητές του. Όλοι με ένα σφίξιμο στην καρδιά και λίγα λουλούδια για να συνοδεύσουν τον μεγάλο δάσκαλο Τάσο Δανήλο, στην τελευταία του κατοικία. Τον άνθρωπο που έχτισε την παντοκρατορία του Ιωνικού ΝΦ και έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία, ανάπτυξη και διάδοση του ελληνικού χάντμπολ.

Τα λόγια των Χρήστου Σύλλα (Πρόεδρος Ιωνικού) και του Νίκου Σωτηρίου (Δημοσιογράφος ΟΧΕ) στους επικήδειους λύγισαν ακόμα και τους πιο δυνατούς. Μίλησαν για τον άνθρωπο Τάσο Δανήλο,
την καλοσύνη, το χιούμορ του και για το σπουδαίο έργο του στο άθλημα.

Το χάντμπολ όπως πάντα ήταν ενωμένο. Εκεί ήταν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής και οι πρώην Πρόεδροι Στέλιος Αγγελούδης, Παντελής Χατζηιωάννου, Μπάμπης Πιλαφάς, Γιώργος Αλικάκος, Γιώργος Χαλκίδης, Μιλτιάδης Μπουφίδης. Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, σύσσωμο το προσωπικό, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος της ΚΕΔ Σωτήρης Μίγκας, ο ΣΥΔΧΑ, ο ΣΥΔΚΑ, ο ΣΥΠΧΕ, ο ΠΣΑΧ, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός, Πρόεδροι και προπονητές από όλες τις ομάδες της Αττικής, ακόμα και ο Χρήστος Κοτζαμανίδης που ταξίδευσε από την Θεσσαλονίκη. Ο Κώστας Μαραγκούσης που ήταν συνοδοιπόροι στις Σχολές Ξυνή, οι Δημοσιογράφοι Πάνος Σαμαράς και Γιώργος Μανετάκης, που μέσα από το βιβλίο του «Δια χειρός», αποτυπώνεται ξεκάθαρα η μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε στο ελληνικό χάντμπολ ο Τάσος Δανήλος.

Ο Ιωνικό ΝΦ τίμησε τον μεγάλο Δάσκαλο, εκτός από τον νυν Πρόεδρο Χρήστο Σύλλα, ήταν εκεί ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και πρώην Πρόεδρος του Ιωνικού ΝΦ Σταύρος Κόντος, οι πρώην Πρόεδροι Απόστολος Κόντος, Θεόδωρος Βουδούρης, τα μέλη του Δ.Σ. του Ιωνικού ΝΦ Κώστας Παπαδουκάκης, Μάνος Αποστολάκης, Μελέτης Παναγόπουλος, Λούση Σύλλα, Κώστας Καλοβυρνάς. Ο πρώτος έφορος της ομάδας Άρης Κασκούρας, οι προπονητές της ανδρικής ομάδας Μιχάλης Φουντεδάκης και Βαγγέλης Μαντζόπουλος, όλοι οι αθλητές του Ιωνικού από τα ηλικιακά τμήματα έως την ανδρική ομάδα και πάρα πολλοί αθλητές του και αντίπαλοι από τα παλιά χρόνια.

Δάσκαλε ήταν όλοι εκεί.
Ευχαριστούμε για το σπουδαίο έργο σου.
Σε θυμόμαστε και θα τιμούμε την μνήμη σου.

Ευχαριστήριο
Η οικογένεια του Τάσου Δανήλου ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους που έδωσαν το «παρών» στο κοιμητήριο, βρέθηκαν στο πλευρό της και της συμπαραστάθηκαν αυτές τις δύσκολες ώρες.

No comments