Καλό ταξίδι Τάσο. Σε ευχαριστούμε για όλα!
Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του αθλήματος σε όλη την χώρα από την είδηση του θανάτου του Τάσου Δανήλου σε ηλικία 73 ετών.
Τη σεζόν που το ελληνικό χάντμπολ θα συμπληρώσει 40 χρόνια από την γέννηση του, στις 13 Φεβρουαρίου 1977, το άθλημα χάνει έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του και από τους πρώτους που το δίδαξε σε εκατοντάδες αθλητές, που μετέπειτα ακολούθησαν μεγάλη καριέρα και στελέχωσαν τις Εθνικές μας ομάδες. Πρωτεργάτης, δάσκαλος μα πάνω απ’ όλα μία σπουδαία προσωπικότητα που όλοι σεβόντουσαν και εκτιμούσαν.
Ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής, το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό και το γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος εκφράζουν την οδύνη και τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους
στην οικογένεια του και ειδικότερα στην σύζυγο και επί σειρά ετών συνάδελφο και υπεύθυνη διαιτησίας στην ΟΧΕ Βούλα Τάκου και στον γιο του, Μενέλαο Δανήλο, πρώην διεθνή αθλητή και νυν Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Γυναικών.
Με απόφαση της ΔΕΠ/ΟΧΕ σε όλα τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θα τιμήσουμε με κάθε τρόπο την μνήμη του, κρατώντας ζωντανό το σπουδαίο έργο του στο άθλημα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 17:00 από την εκκλησία του νεκροταφείου στον Κόκκινο Μύλο.
Τάσος Δανήλος 1943-2016
Είχε γενέθλια την περασμένη Παρασκευή. Γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1943 στην Αθήνα, ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά με το βόλεϊ και στην συνέχεια με το χάντμπολ.
Ήταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής (μαζί με τους Πένσο, Χασάπη) που συμμετείχε σε διεθνές σεμινάριο προπονητικής στην Πούλα της Γιουγκοσλαβίας το 1979, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε με τον Ιωνικό ΝΦ το πρώτο διασυλλογικό τουρνουά κέντρου.
Διετέλεσε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, αλλά και της Εθνικής Γυναικών. Ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της πρώτης Εθνικής Ανδρών και πρώτος προπονητής που οδήγησε ελληνικό σύλλογο (Ιωνικός ΝΦ) στα Κύπελλα Ευρώπης με αντίπαλο την Ουγγρική Χόνβεντ το 1981.
Με την ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε να χτίζει δυναστεία στο ελληνικό χάντμπολ, κατακτώντας 8 τίτλους (τέσσερα πρωταθλήματα-1980, 1981, 1982, 1987- καθώς και τέσσερα συνεχόμενα κύπελλα- 1986, 1987, 1988, 1989) και έβαλε τις βάσεις, ώστε ο Ιωνικός μέχρι και σήμερα να θεωρείται αυτοκράτορας του ελληνικού χάντμπολ με 15 τίτλους (10 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα).
Την τριετία 1982-1985 διετέλεσε τεχνικός του Πανελληνίου, ενώ μετά τον Ιωνικό, ανέλαβε τις Σχολές Ξυνή, όπου και τις οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου το 1995 με 30-29 κόντρα στον Φίλιππο μετά από δύο παρατάσεις. Αυτός ήταν ο 9ος και τελευταίος τίτλος σε επίπεδο Ανδρών στην πλούσια καριέρα του και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών της σχετικής λίστας βάσει τροπαίων.
Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όλα
*Παράκληση από την οικογένεια αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στην Παιγνιοθήκη για παιδιά ΑμΕΑ (τράπεζα Πειραιώς Αρ. λογαριασμού 6837-123861-671 κοινωφελής επιχείρηση Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας)
No comments
Post a Comment