Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα (της ανδρών Κ18) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα (της ανδρών Κ18)

Ευχάριστα τα νέα από τις αποφάσεις της 3ης συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΧΕ. Εκτός ότι υπήρξε δραστηριοποίηση για το θέμα του κλειστού της Μίκρας, ύστερα από την ανάδειξη του θέματος από το GREEK HANDBALL, είδαμε με χαρά στο δελτίο τύπου της ΟΧΕ, την έγκριση πενθήμερων προπονητικών κάμπ με διεθνή φιλικά, για την εθνική ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω EHF Week.

Κι ενώ περιμέναμε το δελτίο τύπου να έχει
συνέχεια με αντίστοιχη ανακοίνωση για καμπ και διεθνή φιλικά για ακόμα μια Εθνική (Κ21), δυστυχώς οι προσδοκίες διαψεύστηκαν και επανήλθαν οι μνήμες της προχειρότητας που ακολουθήθηκε με την αντίστοιχη ανδρών Κ18, που ενω το πρόγραμμα ήταν γνωστο 9 μήνες πριν, αφέθηκε στη μοίρα της να ψάχνει την άνοδο στην Α κατηγορία του EURO για τη γενιά της και την Κ16, χωρίς φιλικά και κανονική προετοιμασία!!!

Και η ιστορία δυστυχώς φαίνεται να επαναλαμβάνεται με την ανδρών Κ21 και μάλιστα σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΧΕ, μόλις μια μέρα μετά την κλήρωση για τα προκριματικά του παγκοσμίου του 2017, τη στιγμή που κι εδώ το καλεντάρι είναι γνωστό από τα τέλη του 2015, ότι θα αγωνιστούμε στις 6-8 Ιανουαρίου του 2017.

Οπότε τι πιο αυτονόητο και κυρίως αναμενόμενο να έχει υπάρξει ενας προγραμματισμός, με συχνή και αρκετή προετοιμασία και διεθνή φιλικά, ώστε η ανδρών Κ21 να διεκδικήσει κάτι περισσότερο με αντιπάλους την Ισλανδία από την οποία ναι μεν είχαμε χάσει με μεγάλη διαφορά (38-25) τον Ιανουάριο του 2014 όταν ήταν Κ18 και τη Σερβία που αγωνιζόμαστε τα δύο τελευταία χρόνια και είχαμε μια ισοπαλία στο Άργος τον Ιανουάριο του 2015 (15-15) και μια ήττα στη Γεωργία με 3 γκολ (17-20) φέτος τον Απρίλιο με τον Σέρβο τερματοφύλακα να αναδεικνύεται κορυφαίος του τουρνουά. Και όλα αυτά χωρίς προετοιμασία και διεθνή φιλικά.

Καλά είναι τα Be Active στην πλατεία Κοτζιά και οι οδηγίες της Περιφέρειας, βέλτιστη όμως, 17 χρόνια μετά, μια αγωνιστική πρόκριση "Σταθμός" και "Ορόσημο" για το άθλημα

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

ΥΓ: Υπάρχει μια έκθεση με SWOT Analysis για μια Εθνική. Καλό θα είναι να τη διαβάσει κανείς. Iδίως το W και Τ!!!


No comments