Γραμματικός: "Το επίπεδο είναι γνωστό, αυτό έχουμε. Θέλουμε να ξεκολλήσουμε" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γραμματικός: "Το επίπεδο είναι γνωστό, αυτό έχουμε. Θέλουμε να ξεκολλήσουμε"

Αποφασισμένος για μια καλύτερη Εθνική Ανδρών εμφανίστηκε ο νέος Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γραμματικός

Στο ξενοδοχείο Palace στη Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος για την επίσημη παρουσίαση του νέου Ομοσπονδιακού Προπονητή της Εθνικής Ανδρών Νίκου Γραμματικού. Αυτό το διάστημα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε προετοιμασία ενόψει των διεθνών φιλικών αναμετρήσεων (26 και 28 Ιουλίου) με την Τυνησία.

Παράλληλα μετά την κλήρωση στη Βιέννη, έγινε γνωστό ότι η Εθνική μας ομάδα θα ταξιδεύσει στα Νησιά Φερόε το διάστημα 13-15 Ιανουαρίου 2017, όπου και θα διοργανωθεί ο Α’ όμιλος (Ελλάδα, Κύπρος, Νησιά Φερόε) της 1ης προκριματικής φάσης του EURO 2020. Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος ομοσπονδιακός:

«Εγώ δεν έχω αναστολές, εμένα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα»


Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τον Γενικό για τα καλά τους λόγια. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα. Η Εθνική είναι πάνω από όλους και από όλα. Οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες, έτσι ήταν και παλαιότερα, έτσι έχουμε μάθει άλλωστε να πορευόμαστε. Είναι πρόκληση. Είμαι εδώ, φαντάζομαι και με την βοήθεια και την συσπείρωση όλου του αθλήματος για να ανταποκριθούμε. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή, αλλά πιστεύω σε βάθος χρόνου μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετά καλά πράγματα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος για τις συνθήκες που συνάντησε σε αγωνιστικό επίπεδο και αν σκέφτεται να αλλάξει φιλοσοφία και πρόσωπα:

«Προφανώς κάθε προπονητής προσπαθεί να αναπτύξει την δική του φιλοσοφία. Είναι ένα ξεκίνημα. Είμαι εδώ μαζί με τους συνεργάτες μου, να φτιάξουμε σε βάθος χρόνου έναν κορμό. Μέχρι να γίνει αυτό θα αξιολογηθούν πολλοί αθλητές. Αυτοί που θέλουν να παίξουν και αυτοί που μπορούν. Το επίπεδο είναι γνωστό, αυτό έχουμε. Οι συνθήκες είναι συγκεκριμένες. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Μας έχουν καλέσει από την Τυνησία που είναι μια τιμητική πρόσκληση. Πρέπει να ανταποκριθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία έτοιμη ομάδα που θα δώσει τα τελευταία της φιλικά πριν το Ρίο».

Για το πρωτάθλημα και το επίπεδο του:
«Είναι σαφές ότι δυνατό πρωτάθλημα, σημαίνει δυνατή Εθνική ομάδα. Πιστεύω το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο από το περσινό, βάσει των κινήσεων που γίνονται από κάποιες ομάδες».

Για το αν τον φοβίζει ότι η Εθνική ξεκινάει από το μηδέν και το γεγονός ότι η μια Εθνική ομάδα χρειάζεται διαφορετική διαχείριση από έναν σύλλογο:
«Δεν με φοβίζει τίποτα και δεν θα σταθεί κανένα εμπόδιο μπροστά μου. Είμαι απολύτως βέβαιος και ρεαλιστής. Είναι μια βάση να ξεκινήσουμε από κάπου. Έχουμε συμφωνήσει με τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδία να προσθέσουμε εργατοώρες. Για αυτό και επιλέξαμε την συνεργασία πλήρους απασχόλησης. Θέλουμε να ξεκολλήσουμε και να πάμε όσον το δυνατόν ψηλότερα».

Για το πώς θα καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την Εθνική:
«Όπως είπα και στους αθλητές, είμαι διατεθειμένος να έχω επαφή με όλους και με τα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό και με τα παιδιά που παίζουν στο εσωτερικό. Και με τους ίδιους και με τους προπονητές τους και με τους εκπροσώπους τους. Μέχρι τώρα η εικόνα που λαμβάνω είναι θετική και είπαν θα στηρίξουν. Τώρα αν αλλάξει αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω».

Για το αν υπάρχει το υλικό για την Εθνική Ανδρών και ειδικότερα αν έρχονται παιδιά από τις μικρότερες Εθνικές ομάδες:
«Ένας μεγάλος βαθμός δυσκολίας είναι ότι πρέπει να συνδέσω αθλητές διαφορετικών ηλικιών. Δεν υπάρχουν πια γενιές που να έχουν 5-6 τοπ αθλητές. Υπάρχουν παιδιά μεγάλα παιδιά όπως είναι ο Κώστας Τσιλιμπάρης και που η βοήθεια του είναι σημαντική και έχουμε να κάνουμε και με πολύ νεαρά παιδιά. Στήνοντας μια νέα προσπάθεια, βασικό ρόλο παίζουν και οι συνεργάτες και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι άμεσος συνεργάτης μου είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης, που προέρχεται από το σωματείο της ΧΑΝΘ».

Για το αν υπάρχει στη σκέψη του η χρησιμοποίηση πιο έμπειρων αθλητών:
«Για τα συγκεκριμένα φιλικά με την Τυνησία έγιναν κάποιες κλήσεις. Για τις κλήσεις αυτές υπήρξε επαφή με όλα τα παιδιά από Ελλάδα και εξωτερικό. Κάποιοι είναι σε αναζήτηση ομάδας, κάποιοι άλλοι είναι τραυματίες, άλλοι έχουν προσωπικούς λόγους. Η πραγματικότητα είναι πως όλοι έδειξαν διάθεση να είναι δίπλα στην ομάδα. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους παλιούς συνοδοιπόρους μου στην Εθνική. Έχουμε μια ξεκάθαρη, αληθινή σχέση. Περάσαμε πολλά μαζί και από την πρώτη στιγμή μου είπαν ότι θα είναι στο πλευρό της Εθνικής. Τώρα αυτό θα είναι για ένα, για δύο, για πέντε, για δέκα παιχνίδια. Εγώ δεν έχω αναστολές και ο Πρόεδρος αν είχε τις προϋποθέσεις, θα έμπαινε να παίξει. Εμένα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα».

Για το αν αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν στο μέλλον Καρυπίδης, Σανίκης, Αλβανός και οι άλλοι αθλητές της Εθνικής του 2004 και του 2005:
«Νομίζω απάντησα. Είναι δεδομένο ότι θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα με μέλλον και νέα παιδιά. Από κει και πέρα αν πρέπει για να κερδίσουμε να παίξουν οι αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία, θα μπουν να παίξουν. Είναι ευχάριστο και πολύ σημαντικό ότι όλα αυτά παιδιά που αναφέρατε και όχι μόνο, είναι δίπλα στην Εθνική και αν χρειαστεί θα έρθουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους νεότερο

No comments