Δυναμώνει με τους αδερφούς Αργυρού ο Διομήδης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δυναμώνει με τους αδερφούς Αργυρού ο Διομήδης

Σε δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr ο Διομήδης Άργους. Οι «Λύκοι» έδωσαν τα χέρια με τους Ιούλιο και Χρήστο Αργυρού για την επόμενη σεζόν και έτσι συνεχίζουν την παράδοση με τους Κύπριους αθλητές μετά τους Νούγκοβιτς, Παπακυπριανού, Σοφοκλέους, Κωνσταντίνου και Τσίγκη.

Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους Κύπριους χαντμπολίστες με εξαιρετική παρουσία στη σάλα και το Beach Handball, οι οποίοι αγωνιζόντουσαν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Είναι βασικά στελέχη της Εθνικής Κύπρου, από τους πρωταγωνιστές στην νίκη επί της Ελλάδας με
27-24 τον περασμένο Ιανουάριο στη Λευκωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2017. Μάλιστα με τις εμφανίσεις τους οδήγησαν και την Εθνική του Beach Handball στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα.

O 32χρονος (1,86 μ.) Ιούλιος Αργυρού παίζει στη θέση του πλέι μέικερ, έχοντας κατακτήσει 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα Κύπρου, ενώ στην Εθνική ομάδα είναι ένας εκ των αρχηγών με δεκαετή παρουσία. Είναι έξυπνος με καλή πάσα, αλλά και ιδιαίτερα εκτελεστικός από την περιφέρεια.

Με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παίζει τα τελευταία 13 χρόνια στα ευρωπαϊκά κύπελλα , έχοντας σημειώσει 75 γκολ, ενώ στον όμιλο (Ελλάδα, Κύπρος, Λετονία, Ουκρανία) της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2017, ήταν πρώτος σκόρερ της Κύπρου με 29 γκολ.

Ο 26χρονος (1,78 μ.) Χρήστος Αργυρού αγωνίζεται στο αριστερό εξτρέμ. Είναι από τους πιο εξελίξιμους αθλητές στην Κύπρο. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πέτυχε 17 τέρματα, ενώ κόντρα στην Ελλάδα ήταν ο πρώτος σκόρερ (6 γκολ). Με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

No comments