Αλέξης Αλβανός: «Δεν τηρήθηκαν όσα συμφωνήσαμε» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αλέξης Αλβανός: «Δεν τηρήθηκαν όσα συμφωνήσαμε»

Αν δεν αλλάξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο Αλέξης Αλβανός αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ και στο ραδιοφωνικό PAOK24 στο Libero 107,4, εξήγησε τους λόγους.

Για το δικό του θέμα και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ:
«Νομίζω ότι με τις τελευταίες εξελίξεις και την τελευταία εβδομάδα που είχα δώσει ένα περιθώριο, δεν είχα κάποια περαιτέρω κρούση. Νομίζω ότι σήμερα-αύριο θα κλείσει αρνητικά το θέμα. Πέρσι είχα κάνει μια συμφωνία δύο χρόνων, είχα υπογράψει ένα συμφωνητικό το οποίο δεν υπογράφτηκε ποτέ από τον υπεύθυνο της ομάδας, ήταν στο συρτάρι του. Εγώ ήμουν εφησυχασμένος ότι είχα δύο χρόνια συμφωνίας. Πίστευα ότι θα ίσχυε αυτό που υπέγραψα. Με μεγάλη μου λύπη διάβασα ότι δεν ισχύουν στον ΠΑΟΚ τα διετή συμφωνητικά. Χωρίς να με ενημερώσει κανένας. Μετά πήρα τηλέφωνο να ενημερωθώ, δέχτηκα μια πρόταση, που δεν τιμά ούτε εμένα ούτε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Μου έβαλαν κάποιους όρους που δε μπορούσα να δεχτώ. Διετή συμφωνία υπήρχε και με τον Νίκο Κοκκώνη, που έπαψε και αυτή με τον ίδιο τρόπο να υφίσταται, με τον Νίκο να είναι σε νέα διαπραγμάτευση».

Για την αλλαγή στάσης του ΠΑΟΚ στο δεύτερο χρόνο της συμφωνίας:

«Άλλαξαν κάποια πράγματα. Υπάρχουν κάποια δεδουλευμένα αυτής της χρονιάς που ήταν να μου καταβληθούν. Έδωσα ένα χρονικό περιθώριο εφόσον ξεχρεωθώ, να μιλήσουμε από την αρχή, τι θέλουν να φτιάξουμε. Δεν έγιναν τα βήματα για την καταβολή των οφειλών. Ούτε έγινε κάποια αντιπρόταση, οπότε θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει. Υπάρχουν δεδουλευμένα. Και τους είπα ότι αν θέλετε να ξεκινήσουμε μια νέα συμφωνία, πρέπει πρώτα από όλα να μου καταβληθούν τα δεδουλευμένα, για να συζητήσουμε εκ νέου και να δεχτώ κάποια μείωση σε λογικά πλαίσια».

Για την προθεσμία για απαντήσεις μέχρι 15 Ιουνίου:
«Το 15 Ιουνίου ήταν κάτι που δε μπορώ να καταλάβω. Μας είχε πάρει τηλέφωνο ο κ. Πετρίδης και μας είπε να αποφασίσουμε ως τότε. Δε μας μίλησε για προϋποθέσες και ήθελε μια απάντηση, ναι ή όχι. Η διάθεση προφανώς και ήταν θετική από όλα τα παιδιά αλλά δε μπορείς να απαντήσεις ένα ναι χωρίς να ξέρεις τους όρους της συμφωνίας».

Για το αν έγιναν αυτές οι κινήσεις λόγω της κακής χρονιάς της ομάδας:
«Δεν έχω άποψη για αυτό. Εμένα με πείραξε όχι ότι τα οικονομικά δε θα ήταν τόσο καλά, αλλά ότι έπρεπε να μάθω 15 Ιουνίου, ότι το συμφωνητικό δεν υφίσταται. Το είχαμε υπογράψει πέρσι τον Ιούλιο κι έμεινε απλά μέσα στο συρτάρι».

Για το λόγο που δεν υπογράφτηκε το συγκεκριμένο συμφωνητικό:
«Μου απάντησαν ότι δεν το υπέγραψαν ποτέ. Ρώτησα για ποιο λόγο δε με ενημέρωσαν τότε αλλά τώρα, μου απάντησαν ότι έπρεπε να κρατήσουν τις ισορροπίες και να μη μου πουν μέσα στη χρονιά ότι δε θα έχω συμβόλαιο του χρόνου».

Για το αν δε θέλουν τον Αλβανό στον ΠΑΟΚ:
«Με όσα συνέβησαν, είναι προφανές αυτό. Ίσως οικονομικά να μη μπορούν να στηρίξουν αυτό το πρότζεκτ. Προσπάθησα να παραμείνω, έδωσα περιθώρια. Σίγουρα δε θα είμαι εγώ ο μόνος ο χαμένος. Έχω προσφορές για ομάδες που ενδιαφέρονται για μένα. Όσα συμφωνήσαμε για ακαδημίες δεν έγιναν ποτέ».

Για το αν μπορεί να αλλάξει μέχρι αύριο:
«Είχα πει ότι μέχρι την Παρασκευή να έχουμε κάποιο νέο. Μιλήσαμε πριν δύο εβδομάδες, μέχρι τώρα δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνο μου. Δε θα παρακαλέσω για να μείνω σε μια ομάδα. Έπρεπε να δώσω ένα περιθώριο να δει αν θέλει να υπάρχει μια νέα διαπραγμάτευση. Δεν κρατάω κακία. Θα κοιτάξω τη δική μου πορεία. Αυτό επέλεξαν, έτσι θα συνεχίσει».

Για το αν θα ανακοινώσει αύριο την επόμενη ομάδα του:
«Λογικά ναι. Έχω δεχτεί πολλή πίεση. Τους είχα όλους στο περίμενε, για να περιμένω μέχρι την Παρασκευή τον ΠΑΟΚ, οπότε σήμερα θα πάρω μια απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι. Για ομάδα στην Ελλάδα…»

Για το αν υπάρχει θέμα σχέσεων με τον ΠΑΟΚ:
«Σίγουρα δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσει στο συμβόλαιο του, είμαι ανοικτός να διαπραγματευτώ. Νιώθω θιγμένος ηθικά. Με όλη την πορεία που έχω κάνει δε νομίζω ότι μου αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά και αντιμετώπιση. Θα προτιμούσα μια σταράτη ενημέρωση. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Το άσχημο ήταν ότι το έμαθα από αλλού, δε με ενημέρωσε κανένας. Δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά, αλλά δε θα επιτρέψω στον εαυτό μου να μπω σε διαδικασία εκβιασμού. Δεν το επιτρέπω ηθικά. Σίγουρα, όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο και αυτό ισχύει για ένα χρόνο και μαθαίνεις τελευταίο μήνα, ότι δεν ισχύει. Σίγουρα υπάρχει θέμα σχέσεων. Η επαφή μου με συγκεκριμένους ανθρώπους ήταν το θέμα όχι με όλη τη διοίκηση του ΠΑΟΚ».

Για το λόγο που απέτυχε φέτος ο ΠΑΟΚ:
«Ίσως επαναπαύτηκαν όλοι ότι πήραμε το νταμπλ με αυτή την ομάδα, θα παραμείνουμε χωρίς ενίσχυση. Οι άλλοι ενισχύθηκαν σημαντικά. Μετά από ένα νταμπλ είναι δύσκολο να παραμείνεις στην κορυφή, αλλά δεν έγιναν και οι κατάλληλες κινήσεις για ενίσχυση. Είχαμε και κάποια θέματα τραυματισμών, κάποιες κακοτυχίες και οι υπόλοιπες ομάδες ήταν πιο έτοιμες από εμάς σε καθοριστικές στιγμές. Το θέμα είναι να υπάρχει προγραμματισμός και να γίνονται κινήσεις αλλά αυτό δε μπορεί να γίνει τελευταία στιγμή. Δε μπορείς να προγραμματίζεις τελευταία στιγμή, πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο».

πηγή: paok24.com

No comments